Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2022 Vinderen er fundet: Andreas Mogensens næste rummission får navnet ’Huginn’

Vinderen er fundet: Andreas Mogensens næste rummission får navnet ’Huginn’

’Huginn’ bliver navnet på Andreas Mogensens næste mission til den internationale rumstation, ISS. Det er netop offentliggjort af astronauten til arrangement på Københavns Universitet.

18. august 2022

Andreas Mogensens næste mission får navnet Huginn

I 2023 skal den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen på sin anden mission til rummet. Denne gang på en seks måneder lang mission til ISS, den internationale rumsstation, som den første ikke-amerikanske pilot på en Space-X-mission nogensinde.

Missionen får navnet ’Huginn’. I den nordiske mytologi er Hugin og Munin Odins to ravne, som symboliserer menneskets sind. Hugin betyder ’tanken’, mens Munin betyder ’erindringen’. Hver morgen sender Odin sine to ravne ud, så de kan fortælle ham, hvad der foregår i Midgård – menneskenes verden. Astronauterne på missionen kommer også til at bære et mærke, som forestiller Hugin.

Navnet på missionen er valgt af Andreas Mogensen på baggrund af en stor konkurrence og cirka 200 bud, som alle interesserede har haft mulighed for at sende til Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Navnet på missionen er netop blevet afsløret af astronauten til et arrangement på Københavns Universitet, som Ungdommens Naturvidenskabelige Forening er vært for. Vinderbuddet blev indsendt af Elisabeth Calov og Vibeke Reinhardt.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen siger:

- Vi er rigtig mange, der glæder os til at følge Andreas Mogensens næste tur ud i rummet. Med ekspeditionen får 10 danske projekter mulighed for at lave nogle helt unikke forskningsforsøg på ISS, der blandt andet kan fremme grøn omstilling. Nu på en mission med det flotte navn ’Huginn’, der hylder astronauternes rumrejse og indsamling af viden samt Andreas’ danske ophav. Godt fundet på af vinderne!


For yderligere oplysninger

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: ufm@presse.dk

Senest opdateret 19. august 2022