Gå til indhold

Regeringen vil sikre, at Skoleskibene DANMARK og Georg Stage kan sejle to årlige togter de næste fire år

23. august 2024
I regeringens forslag til finanslov for 2025 er der afsat penge til, at skoleskibene DANMARK og Georg Stage de næste fire år kan stævne ud to gange årligt.

Muligheden for en ganske særlig uddannelse til søs skal sikres for mere end tusind unge de kommende år. Regeringen vil med sit forslag til finanslov for 2025 sætte penge af til to årlige togter for begge skoleskibe. Derudover afsættes der penge til vedligehold og renovering af det over 90 år gamle Skoleskibet DANMARK.

Begge skoleskibe har de seneste år sejlet dobbelttogter, men pengene til det andet togt er tidligere kun givet for ét år ad gangen. Nu vil regeringen sikre langvarig finansiering til to årlige togter, så skoleskibene kan udnytte deres kapacitet til at uddanne unge, der ønsker en maritim uddannelse.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:
 

- Skoleskibene tilbyder nogle helt unikke uddannelser, der giver unge mennesker store oplevelser, stærke venskaber og en bro til en verden af virksomheder, der har brug for de værdifulde kompetencer, som de går i land med efter et togt med skoleskibene. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu foreslår en mere langvarig finansiering, så skibene kan komme oftere ud på havet og bringe flere unge hjem med en sikker kurs i livet.

Fakta
 

  • Regeringen foreslår med sit forslag til finanslov for 2025 at afsætte ekstra 9,3 mio. kr. årligt til Skoleskibet Georg Stage og 15,5 mio. kr. årligt til Skoleskibet Danmark til dobbelttogter i de kommende fire år.
  • Derudover foreslår regeringen at afsætte 4,1 mio. kr. årligt i de næste fire år til renovering og vedligehold af Skoleskibet DANMARK
  • Skoleskibet DANMARK ejes af staten og drives af maskinmesterskolen MARTEC i Frederikshavn. Der kan deltage 80 elever på et togt med Skoleskibet DANMARK.
  • Skoleskibet Georg Stage ejes og drives af Stiftelsen Georg Stages Minde. Der kan deltage 63 elever på et togt med Skoleskibet Georg Stage.
  • Med udsigt til dobbelttogter de næste fire år, vil op mod 1.144 unge få mulighed for at starte en karriere til søs på et af de historiske skoleskibe.

For yderligere oplysninger:


Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside