Gå til indhold
Du er her: Forside Ministeriet Ministeren Taler Enmandshæren

Enmandshæren

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensens tale til Lærerprofession.dk’s prisfest, 20. november 2020.

Det talte ord gælder.

Det er en kunst at være lærer. Og det er faktisk ikke en overdrivelse. For når du træder ind foran dine elever. Så skal du være en enmandshær.

Du skal kunne dit stof. Du skal skabe tryghed. Du skal inspirere eleverne. Og samtidig tackle, at nogen måske slet ikke møder op.

Derfor: Så fortjener I – både nuværende og kommende lærere – den største anerkendelse for at tage det job på jeres skuldre.

Vigtigt udviklingsarbejde foran os

De projekter, I har lavet, gør os endnu klogere på den kunst, jeg taler om. Fra procenter og podcast – til de dygtigste elever, og dem der slet ikke dukker op.

Og uanset hvem der vinder guldet i dag. Så er al den viden guld værd. For det er en meget vigtig ambition, at vi skal blive klogere på praksis.

Vi står foran et stort udviklingsarbejde med at bringe læreruddannelsen tættere på hverdagen. Vi skal simpelthen klæde vores studerende bedre på til at træde ind foran eleverne.

For det skulle gerne være sådan, at når du starter på en læreruddannelse. Så møder du et ambitionsniveau der svarer til vigtigheden af jobbet.

I dét arbejde får vi brug for jer – hverdagens eksperter. Vi får brug for, at idéerne til forandring kommer fra folk, der arbejder med faget til daglig. Og det arbejde glæder jeg mig til at tage hul på.

I skaber fremtid

Hvis man har man haft en god lærer, så husker man personen hele livet. Det siger noget om, hvor vigtige I er.

I skaber fremtid. Det er en kunst. Og det er derfor, jeg siger, at jeres job er et af de vigtigste, der findes.

Pøj pøj med priserne!

Senest opdateret 14. december 2020