Gå til indhold

Kommende studerende får nu nye uddannelsesmuligheder

17. januar 2023
Der er nye uddannelser på vej i hele landet. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har netop godkendt 33 nye uddannelsesudbud.

Listen over uddannelsesmuligheder er netop blevet længere.

For eksempel vil studerende fremover kunne læse til dyrlæge i Foulum, lærer i Hillerød og arkitekt i Kalundborg. Eller tage en professionsbachelor i Natur og jordbrugsproduktion i Aarhus eller en bachelor i Bioinformatik i København.

I alt har uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund godkendt 33 nye uddannelsesudbud, der fordeler sig i hele landet og på tværs af hele uddannelsessektoren.

Der er tale om 16 universitetsuddannelser, 8 uddannelser på professionshøjskolerne, 7 uddannelser på erhvervsakademierne og 2 uddannelser på de kunstneriske institutioner. Uddannelserne ligger både i og uden for de største byer. 7 af de godkendte udbud er nævnt i aftalen om Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:

- Der er mange nye, spændende muligheder på vej til de studerende, som i de kommende år skal søge ind på en uddannelse. De nye uddannelser spænder bredt i forhold til både indhold og geografi. Vores uddannelsesområde er og skal være dynamisk, så de muligheder, vi tilbyder de unge, matcher den virkelighed, de møder, og de problemer, de skal bidrage til at løse. Det er enormt vigtigt for at gøre det attraktivt for en større del af de unge at tage en uddannelse.

Fakta

  • De videregående uddannelsesinstitutioner har ansøgt om 42 nye udbud af uddannelser.
  • Udbuddene kan både være nye uddannelser, nye udbud af nye uddannelser, nye udbud af eksisterende uddannelser, dubleringer af udbud af uddannelser, flytninger eller nye uddannelsesfilialer.
  • To gange om året har de videregående uddannelsesinstitutioner mulighed for at indsende ansøgninger om at oprette nye uddannelsesudbud.
  • Uddannelses- og forskningsministeren står for den endelige godkendelse af ansøgningerne. Forinden har Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU) lavet en faglig vurdering af ansøgningerne. I deres vurdering ser udvalget blandt andet på arbejdsmarkedsefterspørgsel og konsekvenser for andre uddannelsesinstitutioner.

Handlinger tilknyttet webside