Gå til indhold

Nu går forhandlingerne i gang: Stort milliardbeløb på vej til forskning

09. februar 2023
3,6 mia. kr. Så mange penge skal der forhandles om, når uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i dag tager første skridt i forhandlingerne om forskningsreserven.

Alle Folketingets partier er i dag inviteret til det indledende sættemøde om fordeling af forskningsreserven. Og beløbet, der skal forhandles om, har aldrig været højere. 3,6 milliarder kroner skal fordeles til forskellige områder af forskning.

I sit udspil til forhandlingerne vil regeringen blandt andet prioritere at styrke forskning i klima, digitalisering, sundhed, trivsel og fremtidens forskere – hele vejen fra grundforskning til innovation og anvendelse. Forskningsreserven er en del af det samlede offentlige forskningsbudget på cirka 27 mia. kr.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:

- Jeg har glædet mig til at komme i gang med de her forhandlinger. Med hele 3,6 milliarder at fordele kan vi virkelig gøre en forskel. Ikke bare for forskningen, men for at finde de nye og innovative løsninger på de helt store samfundsproblemer. Nu tager vi næste skridt sammen med Folketingets partier. Jeg håber, at de kommende forhandlinger vil munde ud i solide løsninger for fremtidens forskning. Og jeg ser gerne, at det bliver med det bredest mulige flertal.

Fakta

  • Forhandlingsrammen for 2023 er på 3,6 mia. kr.
  • Det samlede offentlige forskningsbudget for 2023 vil være på ca. 27 mia. kr.

For yderligere oplysninger:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail:

Handlinger tilknyttet webside