Gå til indhold

Nye uddannelser godkendt: Bliv klogere på planter og dyrs rolle i den grønne omstilling

14. april 2023
Der er nye uddannelser på vej i hele landet. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har netop godkendt 13 nye uddannelsesudbud.

Snart bliver det muligt at læse dyrevidenskab i Foulum, lærer på Vallekilde Højskole, biosolutions i Kalundborg og mange andre uddannelser. Det er resultatet af, at uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har godkendt 13 nye udbud af uddannelser.

I Foulum nær Viborg er der givet grønt lys til flere nye uddannelser. Aarhus Universitet vil blandt andet åbne kandidatuddannelser i dyrevidenskab og plantevidenskab. Uddannelserne har fokus på, hvordan dyr og planter kan tænkes med i den grønne omstilling. I efteråret blev en ny dyrlægeuddannelse desuden godkendt i byen. Her kan de første studerende begynde i sommeren 2024.

En anden ny uddannelse, der er blevet godkendt i denne omgang, er en kandidatuddannelse i biosolutions. Undervisningen kommer til at foregå på engelsk, og uddannelsen skal ligge i Kalundborg, hvor der allerede er store biotek- og biosolutionsvirksomheder. Den nye uddannelse skal være med til at øge væksten inden for området. Og forventningen er, at tre fjerdedele af de studerende vil være internationale.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:

- Verden forandrer sig, og det skal vores udvalg af uddannelser også afspejle. Derfor synes jeg, at det er virkelig positivt, at se så mange nye muligheder skyde op for de kommende studerende. Det gælder både helt nye uddannelser, som for eksempel dyrevidenskab i Foulum, men også kendte uddannelser i ny form eller placering.

Fakta

  • De videregående uddannelsesinstitutioner har ansøgt om 14 nye udbud af uddannelser.
  • Udbuddene kan både være nye uddannelser, nye udbud af nye uddannelser, nye udbud af eksisterende uddannelser, dubleringer af udbud af uddannelser, flytninger eller nye uddannelsesfilialer.
  • To gange om året har de videregående uddannelsesinstitutioner mulighed for at indsende ansøgninger om at oprette nye uddannelsesudbud.
  • Uddannelses- og forskningsministeren står for den endelige godkendelse af ansøgningerne. Forinden har Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser(RUVU) lavet en faglig vurdering af ansøgningerne. I deres vurdering ser udvalget blandt andet på arbejdsmarkedsefterspørgsel og konsekvenser for andre uddannelsesinstitutioner.
  • Hvis en uddannelsesinstitution modtager afslag, har institutionen mulighed for at gøre indsigelse senest 10 hverdage efter, de modtager afgørelsen. Indsigelsen behandles herefter af RUVU og uddannelses- og forskningsministeren.

For yderligere oplysninger:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside