Gå til indhold

Syddansk Universitet tildeles 19,7 millioner kroner til nye it- og ingeniøruddannelser i Trekantområdet

13. december 2023
Aftalekredsen bag aftalen om udflytning af uddannelser er blevet enige om at tildele 19,7 mio. kr. til Syddansk Universitet med henblik på, at universitetet kan arbejde videre med at konkretisere en række nye udbud af it- og STEM-uddannelser i Vejle.

Partierne bag aftalen om udflytning af uddannelser er enige om at tildele Syddansk Universitet et ekstraordinært etableringstilskud på 19,7 millioner kroner til at gå videre med deres planer om at udvide udbuddet af uddannelser inden for it- og STEM-området.

Udover en uddannelsessatsning i Vejle indgår kandidatuddannelsen i Data Science, som netop er blevet godkendt af uddannelses- og forskningsministeren, i Syddansk Universitets planer om uddannelser inden for it og STEM i Trekantområdet.

Aftalekredsen, som foruden regeringspartierne tæller partierne SF, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, lægger vægt på, at der er i forbindelse med etableringen af de nye uddannelser skal tages hensyn til levedygtigheden af eksisterende udbud i området, eksempelvis i Horsens, herunder at vilkårene for eksisterende uddannelser og udbud ikke grundlæggende forringes.

Partierne lægger således vægt på, at uddannelserne skal gennem en faglig vurdering af behov, relevans samt sammenhængen til og mulig forringelse af vilkårene for eksisterende udbud og uddannelser i området i forbindelse med såkaldt prækvalifikation.

Aftalekredsen opfordrer Syddansk Universitet til at indgå et tæt samarbejde med relevante uddannelsesinstitutioner i området, herunder VIA, med henblik på, at de nye uddannelsesudbud ikke skaber unødig konkurrence imellem eksisterende og nye uddannelser.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu er enige om at afsætte penge til, at der kan arbejdes videre med udvikling af en række nye uddannelser i Trekantområdet. Jeg ser frem til at følge Syddansk Universitets arbejde i både Vejle og Kolding samt deres samarbejde med eksisterende uddannelser i området.


For yderligere oplysninger: 

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside