Gå til indhold

Syv engagerede og nærværende undervisere modtager i dag Undervisningsprisen

11. september 2023
H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund uddeler i dag årets undervisningspris til syv undervisere, der med blik for den enkelte studerendes læring og trivsel har udmærket sig som fremragende undervisere og faglige fyrtårne.

Ved en stor ceremoni i Operaen uddeler H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i dag syv priser til dygtige undervisere på landets videregående uddannelser.

De syv prismodtagere udmærker sig gennem nærvær, engagement, faglig nysgerrighed og blik for den enkelte studerendes behov og potentialer. Sammen bidrager de til at skabe nysgerrige og dygtige studerende, der trives på deres uddannelser – hele vejen fra Institut for Energi på Aalborg Universitet i nord til sygeplejerskeuddannelsen på UC Syddanmark i Aabenraa.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:

- At blive set, hørt, forstået og taget alvorligt af sin underviser er af afgørende betydning for både den faglige og sociale glæde ved at studere. Derfor er jeg glad for at kunne overrække årets undervisningspris til syv undervisere, der med blik for det hele menneske uddanner vores unge til at løse fremtidens udfordringer.

Årets syv prisvindere er:

 • Lise Dissing Møller, lektor ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole
 • Mads Pagh Nielsen, lektor og viceinstitutleder ved Institut for Energi på Aalborg Universitet
 • Jonas Fannikke Holbech, lektor, underviser i multimediedesign på Københavns Erhvervsakademi
 • Helle Graabæk, studielektor, underviser i tekstildesign på Designskolen Kolding
 • Frits Giversen, lektor på Aarhus Maskinmesterskole
 • Bo Meier, adjunkt, underviser på sygeplejerskeuddannelsen på UC Syddanmark
 • Lena Brogaard, lektor, underviser i Politik og forvaltning på Roskilde Universitet

Prismodtagerne tænker nyt og tager de studerendes trivsel alvorligt

På Københavns Professionshøjskole har Lise Dissing Møller sat faget Teknologiforståelse på skemaet, hvor hun med stor succes eksperimenterer med nye formater, der engagerer de studerende. Mads Pagh Nielsen tænder lys i øjnene på de studerende ved Aalborg Universitet og giver dem medejerskab over undervisningen, så de sammen kan opnå kvantespring i den grønne omstilling.

De studerende beskriver Jonas Fannikke Holbech som et fagligt fyrtårn i konstant udvikling, der skaber et trygt rum for både succeser og fejl på Københavns Erhvervsakademi. Med sit store nærvær engagerer Helle Graabæk sig i den enkelte studerende og dennes faglighed på Designskolen Kolding.

På Maskinmesteruddannelsen i Aarhus formidler Frits Giversen kompliceret stof ved at vække undren hos de studerende med blik for deres interesser og ønsker.
Bo Meier fortæller medrivende historier og deler erfaringer fra praksis med fremtidens sygeplejersker på sygeplejerskeuddannelsen på UC Syd. I Roskilde integrerer Lena Brogaard forskning og undervisning i en differentieret tilgang til sine studerende ved Politik og forvaltning på Roskilde Universitet.

Fakta

 • Undervisningsprisen er en særlig hyldest til undervisere på de videregående uddannelser.
 • Med prisen følger 500.000 kr. til hver af prismodtagerne. 300.000 kr. går til at understøtte undervisningsmiljøet på undervisernes uddannelsesinstitution, mens 200.000 kr. er en personlig hæderspris.
 • Det er ledelserne med hjælp fra studerende, der indstiller kandidater til det relevante rektorkollegium.
 • Indstillingerne vurderes af de fem rektorkollegier, som indstiller de udvalgte kandidater til uddannelses- og forskningsministeren.

For yderligere oplysninger:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside