Gå til indhold

Pressemeddelelser

Oversigt over pressemeddelelser udsendt fra og med 15. december 2022 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Viser 1-30 af 83 resultater
Danmark styrker samarbejdet med Storbritannien om kvanteteknologi

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund mødes i dag med den britiske forskningsminister Andrew Griffith i Paris for at underskrive en bilateral kvanteerklæring med fokus på samarbejde mellem Danmark og Storbritannien om kvanteteknologi.

Syv døgn i forskningens tegn

Fredag skyder Uddannelses- og Forskningsministeriet videnskabsfestivalen Forskningens Døgn i gang over hele Danmark. Kom og mød landets klogeste hoveder, når de viser den nyeste og mest spændende forskning frem. Der er op mod 700 gratis arrangementer og foredrag at vælge imellem for alle aldre.

DNA-forsker støvsuger prisuddeling

Årets forskningskommunikationspris går til en forsker, der med stor kreativitet og skarp sans formidler sin forskning. Lektor Kristine Bohmann vinder prisen for formidling af sin forskning om DNA-støvsuger, som suger dyrs DNA ud af luften.

54.279 har søgt optagelse på en uddannelse i kvote 2

Antallet af ansøgere til en videregående uddannelse i kvote 2 er steget med 4 procent i forhold til sidste år. Søgningen til de store professionsuddannelser til pædagog, sygeplejerske, lærer og socialrådgiver er igen i år faldende eller stagnerende, og det vækker bekymring hos minister.

Stigning i frafald på professionsuddannelserne bekymrer minister

Mere end hver fjerde springer nu fra under uddannelsen til sygeplejerske, pædagog og socialrådgiver. Udviklingen bekymrer uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, som varsler omfattende uddannelsesreform senere i foråret.

Fem forrygende forskere vinder EliteForsk-priser i dag

H. M. Dronning Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund overrækker i dag de fem prestigefyldte EliteForsk-priser til fem yngre forskere, der har markeret sig særligt med deres forskning.

Udvid din horisont: Få en forsker på besøg

Nu kan du igen bestille et foredrag med et af Danmarks klogeste hoveder. Under festivalen Forskningens Døgn i april rykker næsten 300 forskere igen ud i hele landet og deler ud af deres viden. Foredraget kan være hjemme i din stue, på dit job eller måske et helt tredje sted. Og det er gratis.

Søren Serritzlew bliver ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har udpeget ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond. Det bliver den internationalt anerkendte professor i statskundskab, Søren Serritzlew, som skal stå i spidsen for fondens arbejde med at styrke kvaliteten af dansk forskning.

Handlinger tilknyttet webside