Gå til indhold

Pressemeddelelser 2023

Her kan du se pressemeddelelser fra 2023
Viser 1-30 af 55 resultater
Minister: Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde

I dag åbner uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund årets konference om Erasmus+. Budskabet er klart: I en tid præget af krig og konflikt har internationalt uddannelsessamarbejde aldrig været vigtigere – både for samfundet og for den enkelte studerende.

Rumkonferencen 2023: Rumforskning er vigtigere end nogensinde

I dag samles flere hundrede rumentusiaster, når folk fra industrien, universiteter og rumeksperter mødes på Syddansk Universitet for at drøfte strategisk forskning og innovation i rummet. Christina Egelund deltager med budskabet om, at Danmark skal have en mere ambitiøs tilgang til rummet.

Minister: Markant faldende ledighed for nyuddannede er en fantastisk nyhed

Nye tal viser, at ledigheden for nyuddannede er på det laveste niveau siden før finanskrisen. Ifølge uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund er faldet i dimittendledighed en fantastisk nyhed, men samtidig et varsel om, at der er behov for politisk nytænkning.

Uddannelses- og forskningsministeren reagerer på kritik fra Finansudvalget

Uddannelses- og Forskningsministeriet og uddannelses- og forskningsministeren har i dag modtaget kritik fra Folketingets Finansudvalg for ikke at overholde reglerne om forelæggelse for Finansudvalget. Ministeren ser med stor alvor på forløbet og finder kritikken berettiget.

Fra dimission til job: Dimittender kommer hurtigere i arbejde

Nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at dimittender fra de videregående uddannelser kommer hurtigere i arbejde end tidligere. I en tid, hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft er højt på regeringens dagsorden, ser ministeren positivt på udviklingen.

Dansk minister indvier nyt videnscenter på CERN

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund besøger CERN som den første danske minister i mange år. Her skal hun indvie et nyt, spændende videnskabs- og formidlingscenter, ”Science Gateway”, som skal give offentligheden indsigt i forskningens fascinerede verden.

Regeringen fortsætter kvalitetsløft af pædagoguddannelsen

Regeringen vil afsætte 47,4 mio. kr. til at understøtte kvaliteten af pædagoguddannelsen i det kommende år. Det sker forud for det ambitiøse trecifrede millionløft af de professionsrettede uddannelser på velfærdsområdet, som et bredt flertal har aftalt at prioritere fra 2025.

Kommissorium for kandidatudvalg er på plads

Partierne bag reformen af universitetsuddannelserne i Danmark er blevet enige om et kommissorium for det kandidatudvalg, som skal udforme fremtidens kandidatlandskab. Både universiteterne og repræsentanter for de studerende sidder med ved bordet, når udvalget tager fat på arbejdet i efteråret 2023.

Følgegruppe til magtudredningen er nedsat

I alt 30 repræsentanter fra bl.a. Folketingets partier, erhvervslivet, medieverdenen og civilsamfundet skal understøtte samspillet mellem forskningsprojektet og det omgivende samfund.

Bredt reformforlig sikrer milliardinvestering i uddannelse

Regeringen, SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enige om reform af universitetsuddannelserne. Aftalen sikrer en milliardinvestering i uddannelse, giver studerende flere veje, nye videreuddannelsesmuligheder og åbner for flere internationale studerende.

Handlinger tilknyttet webside