Gå til indhold

Pressemeddelelser 2023

Her kan du se pressemeddelelser fra 2023
Viser 1-22 af 22 resultater
Erfaren forskningsleder skal stå i spidsen for den nye magtudredning
Publiceringsdato 28. maj 2023 Professor i statskundskab Michael Bang Petersen bliver forskningsleder for den nye magtudredning. Samtlige partier i Folketinget blev sidste år enige om, at der skal laves en ny magtudredning. Forskningsprojektet skal bl.a. undersøge teknologiens og mediernes udvikling og betydning for folkestyret
Ny rapport kaster lys over nutidens og fremtidens udfordringer for universiteterne
Publiceringsdato 25. maj 2023 Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) har udgivet rapporten ”Universiteter for fremtiden”, der påpeger og giver anbefalinger til at løse universiteternes mest centrale udfordringer.
Uddannelses- og forskningsministeren deltager i EU-rådsmøde for at drøfte internationalt forskningssamarbejde
Publiceringsdato 23. maj 2023 Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund rejser i dag til Bruxelles for at deltage i et EU-rådsmøde. Her skal ministeren sammen med sine europæiske ministerkollegaer bl.a. drøfte udfordringerne med internationalt forskningssamarbejde i den aktuelle geopolitiske situation.
Andreas Mogensens rejse ud i rummet skal bringe flere tættere på forskningens verden
Publiceringsdato 22. maj 2023 Den danske astronaut Andreas Mogensens anden tur i rummet skal samtidig være en affyringsrampe for den brede interesse for naturvidenskab. Til et stort kick off-event i dag bliver sløret løftet for hvordan.
Justeret udflytningsaftale giver friere rammer til placering af uddannelser
Publiceringsdato 04. maj 2023 Et bredt politisk flertal har vedtaget en justering af aftalen om udflytning af uddannelser, der blandt andet giver professionshøjskolerne friere rammer til at placere uddannelserne til sygeplejerske, pædagog, lærer og socialrådgiver, hvor der er flest ansøgere.
Stærk formidling af krigen i Ukraine: Her er vinderen af Forskningskommunikationsprisen 2023
Publiceringsdato 27. april 2023 Mange danskere har morgen og aften hørt Flemming Splidsboels stemme i mediedækningen af Ruslands invasion af Ukraine. Med sin stærke videnskabelige stemme har han formået at informere danskere om krigen, så det er relevant for os alle. Derfor vinder han Forskningskommunikationsprisen 2023.
Presseinvitation: Årets vinder af Forskningskommunikationsprisen afsløres
Publiceringsdato 25. april 2023 Torsdag den 27. april overrækker uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund Forskningskommunikationsprisen 2023 til en forsker, der har været særlig dygtig til at formidle sin forskning til den brede befolkning.
Vidensfestival med topforskning på plakaten: Nu kommer forskningen helt tæt på danskerne
Publiceringsdato 21. april 2023 I dag starter den landsdækkende videnskabsfestival ”Forskningens Døgn”, der med mere end 700 events og foredrag over hele landet bringer forskernes viden tættere på danskerne. Og så er det gratis at deltage.
Presseinvitation: Forskningens Døgn skydes i gang hos IDA
Publiceringsdato 17. april 2023 Den landsdækkende videnskabsfestival ”Forskningens Døgn” vender tilbage igen i år med 700 events, foredrag og rundvisninger. Over syv dage forventes 70.000 besøgende at dykke ned i forskernes verden.
Ny uddannelse skal bidrage til flere pædagoger
Publiceringsdato 17. april 2023 En ny uddannelse i Aalborg skal gøre det muligt for blandt andet akademikere at omskole sig til pædagog på 2,5 år. Det er en såkaldt sporskifteuddannelse, hvor de studerende kan gå fra en akademisk uddannelse til at blive pædagog samtidig med, at de får arbejde i en daginstitution eller skole.
Nye uddannelser godkendt: Bliv klogere på planter og dyrs rolle i den grønne omstilling
Publiceringsdato 14. april 2023 Der er nye uddannelser på vej i hele landet. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har netop godkendt 13 nye uddannelsesudbud.
Klar til start: Ny læreruddannelse slår dørene op til sommer med flere timer og mere praktik
Publiceringsdato 04. april 2023 Et bredt politisk flertal er enige om at sætte læreruddannelsen fri, gøre uddannelsen mere praksisrettet og sikre en større faglighed. De studerende kan starte på den nye uddannelse allerede til sommer.
Kvote 2-søgningen stiger: Tallene tyder på gradvis normalisering efter Covid-19
Publiceringsdato 23. marts 2023 51.944 har valgt at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, inden ansøgnings-fristen udløb i dag. Det er en lille stigning i forhold til sidste år og gradvis tilbagevenden til niveauet før Covid-19. Flere uddannelser på velfærdsområdet er fortsat udfordret.
Nye fleksible universitetsveje er første udspil i ny sammenhængende reformkurs på uddannelsesområdet
Publiceringsdato 02. marts 2023 Regeringen foreslår et nyt kandidatlandskab på de danske universiteter. Der skal være flere forskellige kandidatveje for de universitetsstuderende, høj kvalitet og fleksible muligheder for videreuddannelse. Forslaget er en del af en samlet ny reformplan på uddannelsesområdet.
Presseinvitation: Pressemøde om regeringens reformkurs på uddannelser
Publiceringsdato 01. marts 2023 Uddannelses- og Forskningsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet og Økonomiministeriet inviterer til pressemøde om regeringens reformudspil på uddannelser.
Brede aftaler sikrer milliarder til forskning i klima, digital teknologi, sundhed og den fri forskning
Publiceringsdato 28. februar 2023 Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til forskning. Pengene skal gå til forskning i klima og grøn omstilling, digital teknologi, fri forskning, sundhed, børn og unge.
Prisuddeling: Fem yngre forskere vinder prestigefuld pris
Publiceringsdato 20. februar 2023 Fem topforskere i international særklasse bliver hyldet med den eftertragtede EliteForsk-pris. H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund overrækker de fem priser i Skuespilhusets foyer i København.
Nu rykker flere hundrede forskere ud til dig
Publiceringsdato 15. februar 2023 Bestil et foredrag, uanset hvem du er, hvor du er, eller hvad din interesse er. Under Forskningens Døgn i april rykker 259 forskere ud for at holde gratis foredrag for nysgerrige og videbegærlige borgere i hele landet.
Fem fremragende forskere modtager EliteForsk-prisen
Publiceringsdato 13. februar 2023 Sammen med H.K.H. Kronprinsesse Mary uddeler uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund en af landets fornemmeste og mest prestigefyldte forskningspriser.
Nu går forhandlingerne i gang: Stort milliardbeløb på vej til forskning
Publiceringsdato 09. februar 2023 3,6 mia. kr. Så mange penge skal der forhandles om, når uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i dag tager første skridt i forhandlingerne om forskningsreserven.
Uddannelses- og forskningsministeren ansætter særlig rådgiver
Publiceringsdato 18. januar 2023 Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har ansat Anders Langballe som særlig rådgiver.
Kommende studerende får nu nye uddannelsesmuligheder
Publiceringsdato 17. januar 2023 Der er nye uddannelser på vej i hele landet. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har netop godkendt 33 nye uddannelsesudbud.