Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 30 års fødselsdag: Flere end 130.000 danskere har rejst og dygtiggjort sig med Erasmus+

30 års fødselsdag: Flere end 130.000 danskere har rejst og dygtiggjort sig med Erasmus+

EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ har siden 1987 givet danske elever, studerende, medarbejdere og undervisere mulighed for et ophold i udlandet. Programmets formål er at styrke læring på tværs af europæiske landegrænser. Et udlandsophold er inspirerende og dannende, mener Søren Pind.
Kontakt
Specialkonsulent
Telefon: +45 72 31 88 94
E-mail: cmv@ufm.dk
Pressemedarbejder
Telefon: +45 72 31 81 04
E-mail: anm@ufm.dk

07. februar 2017

Flere end 130.000 danske elever, studerende, undervisere og frivillige har gennem de sidste 30 år rejst ud i Europa og dygtiggjort sig gennem EU’s Erasmus+-program. I alt har ni millioner europæere benyttet sig af programmet, der har til formål at styrke læring på tværs af europæiske landegrænser.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind glæder sig over, at så mange danskere gør brug af Erasmus+.

- Det er inspirerende og dannende at rejse ud i verden. Og der er ikke brug for mindre, men mere udsyn i den verden, vi lever i nu. Så jeg kan kun anbefale studerende og undervisere at rejse ud i Europa og smage på studie- eller arbejdslivet. Det giver internationalt udsyn og perspektiv. Så et stort tillykke til Erasmus+ og alle de danskere, der har haft gavn af programmet, siger Søren Pind.

Erasmus+ har ikke bare været en succes målt på de mange europæere, der har benyttet programmet. En undersøgelse fra Europa-Kommissionen viser også, at studerende på videregående uddannelser, der har været en del af Erasmus+, i højere grad besidder vigtige egenskaber som åbenhed og evnen til at løse problemer. Det vidner om EU’s store betydning, mener Søren Pind.

- Erasmus+ er et godt eksempel på, hvad EU kan. Programmet binder den europæiske ungdom sammen, skaber relationer på tværs af grænser og styrker fællesskabet. Det er vigtigt i en tid, hvor forskellige kræfter forsøger at splitte os, siger Søren Pind.

30-året for Erasmus+ fejres i løbet af året i alle EU´s medlemslande. I Danmark markeres fejringen med en stor konference i efteråret 2017.

Om Erasmus+

  • Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram. Programmet giver tilskud til studie- og praktikophold og europæiske samarbejdsprojekter om eksempelvis innovation og iværksætteri i uddannelserne. Det samlede budget for Erasmus+ i 2014-2020 er cirka 110 milliarder kroner. 
  • I programmet indgår de 28 EU-medlemslande, EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein samt Tyrkiet og Makedonien. 
  • Studerende på videregående uddannelser, der har været på udlandsophold med Erasmus+ eller tager i praktik i udlandet, får international erfaring og besidder i højere grad egenskaber som åbenhed, tolerance, nysgerrighed og evnen til at løse problemer. Det viser Europa-Kommissionens undersøgelse af effekten af studie- og praktikophold i 2014. 
  • Undersøgelsen viser desuden, at mere end én ud af tre, der har været i praktik med Erasmus-programmet, bliver tilbudt en stilling i den virksomhed, hvor de har været i praktik. Én ud af ti tidligere Erasmus-praktikanter starter egen virksomhed.
Senest opdateret 15. februar 2017