Retningslinjer for brug af ministeriets logoer
Vær opmærksom på, at Uddannelses- og Forskningsministeriets logoer kun må bruges, når en af institutionerne i ministeriet:
- Har et formelt samarbejde med dig som person, din organisation eller din virksomhed. Det kan f.eks. være et samarbejde med en avis om et tema, med organisationer om en fælles kampagne eller med en virksomhed, der har udført opgaver for Uddannelses- og Forskningsministeriet.
- Sponsorerer eller medfinansierer jeres projekt. Det kan f.eks. være et projekt eller en hjemmeside for et forskningsprojekt, der er støttet af et af de råd, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen betjener.
- Nævnes som en formel reference i f.eks. en rapport eller en kundeliste, og de øvrige referencer vises med logo. Et eksempel kan være en konsulentvirksomhed, der udfører en konkret opgave for Uddannelses- og Forskningsministeriet.
- Logoet må ikke bruges i en kontekst, der anbefaler dit pågældende firma, og logoet skal optræde på samme måde som andre firmalogoer.
Kontakt Uddannelses- og Forskningsministeriet på design@ufm.dk ved spørgsmål.
Krone og logo
Kronen indgår som en del af ministeriets og styrelsens logo og må som udgangspunkt ikke bruges uden navnetræk. I særlige tilfælde kan den optræde alene – kontakt Uddannelses- og Forskningsministeriet på design@ufm.dk, hvis du har brug for dette.
Logovarianter
Logoet kan optræde i positiv og negativ version i farverne blå, sort og hvid. Det blå logo er det primære, mens det sorte bruges sekundært eller i sammenhænge, hvor det blå ikke er velegnet.
Logoerne findes i forskellige filformater (AI og PNG) og farvesystemer (CMYK og RGB) alt efter, hvad de skal bruges til. RGB/PNG bruges til web, mens CMYK/AI bruges til tryk.
Placering og respektafstande
Illustrationen viser den afstand, der som minimum bør være til anden grafik, tekst eller sidekant. På den måde sikres det, at ministeriets logo altid kan afkodes klart og tydeligt.

Farver
Uddannelses- og Forskningsministeriet har en farvepalette bestående af fem forskellige farver, lyse og mørke toner af disse, samt en gråskala. Ministeriets primære farve er en dyb blå farve, kaldet koncernblå, der fungerer som ministeriets primære farve og visuelle kendetegn.
Farvekombinationer
Her finder du de mulige, tilladte farvekombinationer af både de primære og sekundære farver. Alle kombinationer overholder webtilgængelighedskravene om tilstrækkelig kontrast mellem forgrund og baggrund. Kombinationerne er valideret ift. standarden WCAG 2.1. på AA-niveau for Large Text og må anvendes på alle berøringsflader, på print såvel som web.
Primære farver
Sekundære farver
Typografier
Campton er ministeriets primære typografi. Campton er en licensbaseret typografi som er tilgængelig for alle medarbejdere i Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Arial bruges som sekundær typografi og benyttes bl.a. på platforme og systemer, hvor Campton ikke kan bruges.
Udlån af Campton
Ministeriet har et antal licenser, der kan udlånes til eksterne leverandører og grafikere. Kontakt Uddannelses- og Forskningsministeriet på design@ufm.dk for mere information.
Ikoner
Ministeriet har en række ikoner, der kan bruges som et eksternt grafisk element og som et ekstra element til at understrege et budskab.
Har du brug for ikoner, kan du skrive til Uddannelses- og Forskningsministeriet på design@ufm.dk
Billedstil
Uddannelses- og Forskningsministeriets billeder skal vise den reelle virkelighed, være enkle, fri for klichéfyldt symbolik, have klare og nærværende budskaber samt afspejle Uddannelses- og Forskningsministeriets virke og strategi. Det kan være billeder, hvor man kommer helt tæt på enkelte situationer/mennesker eller på afstand for at gengive en abstraktion eller følelse.
De beskrivende billeder har konkrete og relevante motiver, der understøtter den aktuelle kommunikation. Billederne skal opfattes som positive, varme, imødekommende og menneskelige.
Behov for billeder til materiale?
Uddannelses- og Forskningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har et udvalg af billeder, der kan benyttes i materiale, der udarbejdes på vegne af ministeriet og/eller styrelsen. Har du behov for billeder, kan du kontakte:
- Uddannelses- og Forskningsministeriet: design@ufm.dk
- Uddannelses- og Forskningsstyrelsen: pok@ufm.dk
Kontakt
Hvis du har brug for yderligere vejledning eller har spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte Uddannelses- og Forskningsministeriet på design@ufm.dk.