Gå til indhold

Nyheder 2018

Viser 1-30 af 132 resultater
Magasinet EUindblik er nu digitalt

Styrelsen for Forskning og Uddannelses magasin EUindblik bliver nu både udgivet i klassisk papirudgave og digitalt. Du kan fremover få nyttig viden om europæisk forskning og innovation med en dansk vinkel direkte på både computer, tablet og mobil.

Invitation til partnerskaber til udvikling af nye ruminitiativer

Ny rapport gør status for initiativerne i regeringens rumstrategi og ser på rumområdets betydning for Danmark i dag. Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer samtidig rumsektoren til at deltage i et samarbejde om at udvikle nye initiativer inden for rammerne af den nationale rumstrategi.

Stort potentiale i teknologisk upgrade af videregående uddannelser

Digitale kompetencer, samarbejde på flere niveauer og potentiale i fleksibilitet på baggrund af digitale værktøjer og metoder. Det var nogle af temaerne, da 25 repræsentanter for institutioner og andre interessenter var samlet til workshop om teknologisk upgrade af de videregående uddannelser.

Vil du deltage i et af de 40 nye COST forskernetværk?

40 nye internationale forskernetværk bliver nu finansieret af organisationen COST, The European Cooperation in Science and Technology. Netværkene skal bane vejen for ny viden inden for udvalgte fagområder. Danske forskere og virksomheder kan søge om at deltage i et af de nye forskernetværk.

Regeringen afholder Digitalt Topmøde i marts 2019

Regeringen fortsætter sit stærke fokus på digitalisering på nyt årligt topmøde. Topmødet samler erhvervslivet, undervisnings- og forskningsverdenen samt arbejdsmarkedets parter for at give input til de næste skridt mod en ansvarlig, digital fremtid for Danmark.

Flere fastansatte forskere ved de danske universiteter

De danske universiteter har ansat flere fastansatte forskere i 2017 sammenlignet med 2016. Antallet af forskere per studerende er også steget over en otteårig periode. Det viser nye tal om det videnskabelige personale ved de danske universiteter.

Ny undersøgelse: Store forskelle på studerendes indgangsniveau

Der er stor forskel på de studerendes faglige indgangsniveau, når de begynder på en videregående uddannelse. Sådan lyder vurderingen fra førsteårsundervisere på 11 udvalgte uddannelser. Samtidig vurderes det, at indgangsniveauet stiger for de dygtigste studerende, mens det falder for de svageste.

Vinderne af PIU-konkurrencen 2018 er nu fundet

Torsdag den 25. oktober 2018 blev vinderne af årets PIU-konkurrence kåret af undervisningsminister Merete Riisager på Erasmus+ konferencen i DGI-byen.

Den danske køreplan for det europæiske forskningsrum følger planen

Den danske køreplan for at videreudvikle det europæiske forskningsrum (ERA) frem mod 2020 blev lanceret i 2016. Køreplanen indeholder en række tiltag, der skal understøtte et frit marked for viden i Europa. Ny statusrapport viser, hvor langt Danmark er med at gennemføre tiltagene.

Ny dansk-kinesisk forskningsworkshop om Arktis

Styrelsen for Forskning og Uddannelse og DMI starter i dag en ny type videnskabelig workshop. Gæsterne er forskere fra Kina, og der skal blandt andet diskuteres iskapper, klimaforandringer og havniveaustigninger.

Ny direktør for Det Danske Studenterhus i Paris

Klaus Ib Jørgensen tiltræder den 1. januar 2019 den kombinerede stilling som presse- og kulturråd på Danmarks ambassade i Paris og som direktør for Det Danske Studenterhus i Paris

DFiR: Glem ikke den kliniske forskning, uddannelse og innovation

En kommende reform af sundhedsvæsenet må ikke glemme den kliniske forskning, uddannelse og innovation. Det har Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) skrevet i en henvendelse til statsministeren og berørte ministre.

Danmark tilslutter sig fremtidens europæiske supercomputer

EU’s ministerråd sætter nu officielt gang i EuroHPC, som er fremtidens europæiske supercomputer. Danmark har tilsluttet sig projektet, som bliver et afgørende værktøj for eksempelvis forskning og cybersikkerhed.

Handlinger tilknyttet webside