Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2018

Nyheder 2018

Viser 1-30 af 132 resultater
Magasinet EUindblik er nu digitalt
Publiceringsdato 20. december 2018 Styrelsen for Forskning og Uddannelses magasin EUindblik bliver nu både udgivet i klassisk papirudgave og digitalt. Du kan fremover få nyttig viden om europæisk forskning og innovation med en dansk vinkel direkte på både computer, tablet og mobil.
Syv prestigefyldte forskningsbevillinger til Danmark fra det Europæiske Forskningsråd
Publiceringsdato 20. december 2018 Danmark modtager syv ’Consolidator Grants’ fra det Europæiske Forskningsråd. Seks af bevillingerne går til Aarhus Universitet og et af dem til Københavns Universitet. Det giver modtagerne mulighed for at arbejde videre med forskningsprojekter, der spænder lige fra istidsmennesker til valgløfter.
Ny international arktisk hub i Grønland skal nyttiggøre arktisk viden
Publiceringsdato 20. december 2018 Danmark skal udvikle sig som førende inden for uddannelse og forskning i Arktis. Danmark og Grønland går derfor sammen om at etablere en international arktisk hub i Grønland.
Invitation til partnerskaber til udvikling af nye ruminitiativer
Publiceringsdato 20. december 2018 Ny rapport gør status for initiativerne i regeringens rumstrategi og ser på rumområdets betydning for Danmark i dag. Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer samtidig rumsektoren til at deltage i et samarbejde om at udvikle nye initiativer inden for rammerne af den nationale rumstrategi.
Ny kortlægning viser: Flere skal uddannes og blive i social- og sundhedsfaget
Publiceringsdato 14. december 2018 Regeringen er klar med en grundig kortlægning af rekrutteringsudfordringerne for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner. Kortlægningen viser blandt andet et stort behov for, at flere søger og gennemfører social- og sundhedsuddannelserne.
Stort potentiale i teknologisk upgrade af videregående uddannelser
Publiceringsdato 14. december 2018 Digitale kompetencer, samarbejde på flere niveauer og potentiale i fleksibilitet på baggrund af digitale værktøjer og metoder. Det var nogle af temaerne, da 25 repræsentanter for institutioner og andre interessenter var samlet til workshop om teknologisk upgrade af de videregående uddannelser.
Regeringen ser positivt på EU’s handlingsplan for kunstig intelligens frem mod 2027
Publiceringsdato 10. december 2018 Europa-Kommissionen har lanceret EU’s handlingsplan for kunstig intelligens. Ambitionen er, at Europa skal være globalt førende inden for kunstig intelligens, og at teknologien skal anvendes ansvarligt og være til gavn for borgere og samfundet. Regeringen ser positivt på handlingsplanen.
Vil du deltage i et af de 40 nye COST forskernetværk?
Publiceringsdato 05. december 2018 40 nye internationale forskernetværk bliver nu finansieret af organisationen COST, The European Cooperation in Science and Technology. Netværkene skal bane vejen for ny viden inden for udvalgte fagområder. Danske forskere og virksomheder kan søge om at deltage i et af de nye forskernetværk.
Ellen Trane Nørby, Tommy Ahlers og Eva Kjer Hansen taler om præstationspres og stress på Studenterrådgivningen
Publiceringsdato 30. november 2018 Mandag den 3. december er der møde i regeringens Stresspanel, der i starten af 2019 skal aflevere en række konkrete forslag til regeringen om, hvad der kan gøres for, at færre danskere bliver stressede. Denne gang er det de unges stress og mistrivsel, der er på dagsordenen.
Regeringen afholder Digitalt Topmøde i marts 2019
Publiceringsdato 29. november 2018 Regeringen fortsætter sit stærke fokus på digitalisering på nyt årligt topmøde. Topmødet samler erhvervslivet, undervisnings- og forskningsverdenen samt arbejdsmarkedets parter for at give input til de næste skridt mod en ansvarlig, digital fremtid for Danmark.
Ny analyse ser på, om læreruddannelsen matcher behovene i folkeskolen
Publiceringsdato 28. november 2018 3. delanalyse i evalueringen af læreruddannelsen ser på, om uddannelsen i tilstrækkelig grad klæder de studerende på til behovene i skolen og jobbet som lærer.
Vil du være med til at gøre vores hjemmeside endnu bedre?
Publiceringsdato 28. november 2018 Uddannelses- og Forskningsministeriet vil gerne være endnu bedre til at kommunikere med dig. Vi har derfor nogle spørgsmål om hjemmesiden, som vi håber, at du vil besvare.
Forhandlingerne om det nye Erasmus+ program er godt undervejs
Publiceringsdato 26. november 2018 I dag nåede Ministerrådet til politisk enighed om forslaget til det kommende Erasmus+ program.
Tommy Ahlers på inspirationstur til Israel med besøg i innovationshubben Tel Aviv
Publiceringsdato 19. november 2018 Uddannelses- og forskningsministeren besøger Tel Aviv for at se det israelske innovationssystem og linket mellem uddannelsesinstitutionerne, erhvervslivet og iværksætteri i Israel.
Ny aftale: Nyt stort internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens skal placeres i Danmark
Publiceringsdato 15. november 2018 Sundhedsminister Ellen Trane Nørby underskriver i dag på et møde i Seattle en aftale, der skal gøre Danmark til centrum for et stort nyt internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens.
Evaluatorer til Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps søges
Publiceringsdato 08. november 2018 Styrelsen for Forskning og Uddannelse søger eksterne evaluatorer til at vurdere projektansøgninger og afrapporteringer inden for EU-programmerne Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps i perioden 2019-2020.
Korte videregående uddannelser får deres eget niveau i international kvalifikationsramme
Publiceringsdato 08. november 2018 Initiativ i Bologna-processen gør det lettere at forstå og anerkende erhvervsakademiuddannelserne på tværs af de europæiske grænser.
Implementering af fælles kontoplan på de videregående uddannelsesinstitutioner
Publiceringsdato 07. november 2018 Uddannelses- og Forskningsministeriet sætter gang i at implementere en fælles kontoplan på 35 videregående uddannelsesinstitutioner på baggrund af udvalgs-anbefalinger. Kontoplanen skal skabe mere gennemsigtighed i omkostningerne til videregående uddannelse og forskning.
Danske student start-ups på besøg i Sydkorea for at blive klogere på innovation og entreprenørskab
Publiceringsdato 02. november 2018 I denne uge har ni studerende fra fire danske videregående uddannelsesinstitutioner gæstet Seoul i et fem dages program om det sydkoreanske innovative entreprenørlandskab; SCALEit Korea 2018
Flere fastansatte forskere ved de danske universiteter
Publiceringsdato 01. november 2018 De danske universiteter har ansat flere fastansatte forskere i 2017 sammenlignet med 2016. Antallet af forskere per studerende er også steget over en otteårig periode. Det viser nye tal om det videnskabelige personale ved de danske universiteter.
Ny undersøgelse: Store forskelle på studerendes indgangsniveau
Publiceringsdato 01. november 2018 Der er stor forskel på de studerendes faglige indgangsniveau, når de begynder på en videregående uddannelse. Sådan lyder vurderingen fra førsteårsundervisere på 11 udvalgte uddannelser. Samtidig vurderes det, at indgangsniveauet stiger for de dygtigste studerende, mens det falder for de svageste.
To danske forskere modtager 135 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd
Publiceringsdato 30. oktober 2018 Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har netop sat navne på de 27 forskergrupper, der modtager rådets store og prestigefyldte Synergy Grant-bevillinger. På listen er to forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet, der skal forske i henholdsvis kvanteteori og proteinforskning.
Vinderne af PIU-konkurrencen 2018 er nu fundet
Publiceringsdato 30. oktober 2018 Torsdag den 25. oktober 2018 blev vinderne af årets PIU-konkurrence kåret af undervisningsminister Merete Riisager på Erasmus+ konferencen i DGI-byen.
Praktik i udlandet vokser fortsat blandt elever i erhvervsuddannelserne
Publiceringsdato 30. oktober 2018 Aldrig tidligere har så mange elever været i praktik i udlandet under deres erhvervsuddannelse. Det skyldes især den øgede interesse blandt elever på jordbrugsområdet, som i stort tal kigger til udlandet efter faglig udvikling og inspiration.
Den danske køreplan for det europæiske forskningsrum følger planen
Publiceringsdato 23. oktober 2018 Den danske køreplan for at videreudvikle det europæiske forskningsrum (ERA) frem mod 2020 blev lanceret i 2016. Køreplanen indeholder en række tiltag, der skal understøtte et frit marked for viden i Europa. Ny statusrapport viser, hvor langt Danmark er med at gennemføre tiltagene.
Ny dansk-kinesisk forskningsworkshop om Arktis
Publiceringsdato 17. oktober 2018 Styrelsen for Forskning og Uddannelse og DMI starter i dag en ny type videnskabelig workshop. Gæsterne er forskere fra Kina, og der skal blandt andet diskuteres iskapper, klimaforandringer og havniveaustigninger.
Ny direktør for Det Danske Studenterhus i Paris
Publiceringsdato 08. oktober 2018 Klaus Ib Jørgensen tiltræder den 1. januar 2019 den kombinerede stilling som presse- og kulturråd på Danmarks ambassade i Paris og som direktør for Det Danske Studenterhus i Paris
DFiR: Glem ikke den kliniske forskning, uddannelse og innovation
Publiceringsdato 02. oktober 2018 En kommende reform af sundhedsvæsenet må ikke glemme den kliniske forskning, uddannelse og innovation. Det har Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) skrevet i en henvendelse til statsministeren og berørte ministre.
Åbent opslag efter skriftlige bidrag til evalueringen af Danmarks Innovationsfond
Publiceringsdato 27. september 2018 Uddannelses- og Forskningsministeriet indkalder skriftlige bidrag til evalueringen af Danmarks Innovationsfond.
Danmark tilslutter sig fremtidens europæiske supercomputer
Publiceringsdato 27. september 2018 EU’s ministerråd sætter nu officielt gang i EuroHPC, som er fremtidens europæiske supercomputer. Danmark har tilsluttet sig projektet, som bliver et afgørende værktøj for eksempelvis forskning og cybersikkerhed.