Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Institutioner og drift Strategiske rammekontrakter og tilsyn

Strategiske rammekontrakter og tilsyn

Her finder du strategiske rammekontrakter for de videregående uddannelsesinstitutioner og information om det tilsyn med institutionerne, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen varetager.

De videregående uddannelsesinstitutioner ledes af en bestyrelse og af rektor. Bestyrelserne har det overordnede ansvar for institutionen. Rektor står for den daglige ledelse af institutionen.

Altovervejende er de videregående uddannelsesinstitutioner statsfinansierede selvejende institutioner inden for den offentlige forvaltning. Enkelte institutioner er statsinstitutioner. Bestyrelserne har det overordnede ansvar for institutionen. Rektor står for den daglige ledelse af institutionen. 

Strategiske rammekontrakter

Der indgås strategiske rammekontrakter mellem ministeren og bestyrelserne på de videregående uddannelsesinstitutioner. Formålet med de strategiske rammekontrakter er at fremme institutionernes strategiske udvikling og understøtte deres arbejde hermed.

      Styringsdialog

      Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er ansvarlig for at føre tilsyn med de videregående uddannelsesinstitutioner på vegne af uddannelses- og forskningsministeren. De videregående uddannelsesinstitutioner er centrale institutioner i samfundet, og samfundet har derfor interesse i, at institutionerne udvikler sig og lever op til deres formålsbeskrivelser og de samfundsmæssige forventninger. Styrelsen løfter blandt andet sin tilsynsforpligtelse gennem styringsdialog med institutionerne, herunder med udgangspunkt i de strategiske rammekontrakter.

        Senest opdateret 14. august 2022