Gå til indhold

Nyheder 2019

Her finder du alle nyheder fra 2019
Viser 1-30 af 109 resultater
Kobling af Læringsbarometer med uddannelsesbevillingerne er fastlagt

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har fastlagt, hvordan resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen ”Læringsbarometer” kobles til uddannelsesbevillingerne. Koblingen følger af aftalen om det nye bevillingssystem for de videregående uddannelser fra 2017.

Her skal forskerne publicere for at opnå point

Universiteterne modtager en del af deres basismidler på baggrund af en måling af deres forskningsaktivitet. Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop offentliggjort de opdaterede lister over tidsskrifter, bogserier, konferenceserier og forlag, der udløser point i BFI.

Dansk bioøkonomisk forskning styrkes via Horizon 2020

Danmark har nu et samlet hjemtag på 785 millioner kroner til bioøkonomisk forskning fra EU's program for forskning og innovation, Horizon 2020. Europa-Kommissionens nyeste opgørelse viser, at danske forskere er dygtige til at skabe projekter, der svarer på de bioøkonomiske samfundsudfordringer.

Styrket fokus på kvaliteten af undervisningen på universiteterne

Kravene til de videnskabeligt ansattes undervisningskompetencer øges. Formålet er at styrke forskernes fokus på vigtigheden af at udvikle og prioritere deres undervisningspraksis. Det skal give de studerende mere kvalitet i uddannelsen - til gavn for både den enkelte studerende og hele samfundet.

Magasinet EUindblik sætter spot på EU-støtte til virksomheder

Hvad får danske virksomheder egentlig ud af at deltage i internationale forsknings- og innovationsprojekter? Det ser vi nærmere på i dette nummer af EUindblik, hvor vi giver stemme til en række erhvervsfolk fra København til Lem om deres Horizon 2020-engagement. Magasinet udkommer digitalt og trykt.

Nye og flere kompetencer efterspørges i Det Blå Danmark

Ny rapport giver et fremtidstjek af de maritime uddannelser med bud på de kompetencer og uddannelser, der er brug for. Rapporten viser blandt andet, at de ansatte i Det Blå Danmark bliver højere uddannede end før, og at der er efterspørgsel efter nye og flere kompetencer.

Nyt matematikcenter skal løfte børns matematikevner

Det nye center skal hjælpe dagtilbud, grundskoler, gymnasier og erhvervsuddannelsesinstitutioner i deres arbejde med matematik i undervisningen samt i det pædagogiske arbejde i dagtilbud.

Dansk deltagelse i ESA's rumprogrammer

Den europæiske rumorganisation, ESA, har netop afsluttet ministerkonferencen Space19+. Her blev der givet samlet tilsagn om et historisk stort budget på i alt ca. 95 milliarder kr. til nye aktiviteter de næste tre år.

Forskningens Døgn gentænkes

Forskningens Døgn er en videnskabsfestival, der formidler forskningen bredt til befolkningen og engagerer borgerne i forskningen. Forskningens Døgn har været afholdt i 14 år og har udviklet sig markant gennem årene.

DFiR: Viden i verdensklasse - med plads til forbedring

Et internationalt panel har evalueret det danske innovationsfremmesystem. Panelet konkluderer, at vi mangler en national strategi. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd er enig.

Departementschef Agnete Gersing bliver kommitteret i Finansministeriet

Departementschef Agnete Gersing har sagt ja til en stilling som kommitteret i Finansministeriets departement. I Finansministeriet skal Agnete Gersing blandt andet løse udviklingsopgaver i relation til organisation, ledelse og kompetencer, samt særligt udvalgte projekter og udvalgsarbejde.

Horizon 2020 gør danske virksomheder mere innovative

Ny rapport viser, at danske virksomheder tilegner sig både ny viden, får udviklet nye produkter og styrket deres internationalisering, når de deltager i EU’s program for forskning og innovation Horizon 2020.

DFiR: Ny teknologi til grøn omstilling

Hvordan får vi den teknologi, der er brug for til grøn omstilling? Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd har seks anbefalinger til regeringsudvalget

Nye profiler skal rådgive om nye uddannelser

Tre nye medlemmer med indsigt i videregående uddannelser og lokale og regionale uddannelsesbehov indtræder i Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU).

Grøn energi, Videnskabsmøde og andre overraskelser i oktober

Andreas Mogensen er med til det hele, og det kan du også komme. 2019 er 50-året for månelandingen, og det fejrer Dansk Selskab for Rumfartsforskning i Rundetårn med Space Days. I Aalborg holdes for anden gang videnskabsmøde, der skal vække interessen for STEM-fagene hos børn og unge.

Tal om forskning og innovation 2018 er offentliggjort

Danske forskere og virksomheder modtog i 2018 konkurrenceudsatte forsknings- og innovationsmidler for 4 milliarder kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond, Danmarks Innovationsfond og Horizon 2020.

Nyt koncept for institutionsakkreditering

De videregående uddannelsesinstitutioner skal opleve en lettelse af processen, når de fornyer deres institutionsakkreditering. Et revideret koncept skal gøre arbejdet enklere og mere smidigt for institutionerne. Justeringerne er sket i tæt dialog med uddannelsesinstitutionerne.

Handlinger tilknyttet webside