Gå til indhold

Ny specialekonkurrence skal forbedre unges kendskab til Færøerne, Grønland eller rigsfællesskabet

11. november 2019
Kandidatstuderende, der skriver speciale om Færøerne, Grønland eller rigsfællesskabet, kan nu deltage i en ny, national konkurrence.

Som noget nyt er Færøerne, Grønland og Danmark gået sammen om at udskrive en konkurrence, der vil kåre det bedste speciale om Færøerne, Grønland eller rigsfællesskabet. Vinderen får en præmie på 40.000 kr. og får mulighed for at få formidlet sit speciale til en bredere offentlighed. Der bliver udpeget en vinder fra hvert af de tre lande.

Konkurrencen bliver en tilbagevendende begivenhed i 2020-2022 og er et af flere initiativer, der skal udbrede især de unges kendskab til rigsfællesskabet og hinanden på tværs af Færøerne, Grønland og Danmark.

Pris til helt ny indsigt eller gode løsningsforslag

De tre vinderpriser går til de specialer, der bidrager med en helt ny indsigt eller nogle gode idéer og løsningsforslag på de udfordringer, der er undersøgt i specialet. Prisen overrækkes af uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Repræsentanter for Grønlands Universitet og Færøernes Universitet samt formanden for Danske Universiteter deltager i prisoverrækkelsen.

Specialer fra forårssemester 2020

Ønsker man at deltage i konkurrencen, skal specialet være blevet bedømt i forårssemesteret 2020. Man skal samtidig have afsluttet sin uddannelse på et af de danske universiteter, på Grønlands Universitet eller på Færøernes Universitet senest i sommeren 2020.

Alle uddannelser kan deltage

Specialet kan handle om historiske, kulturelle og politiske forhold, men det kan også handle om geologi, turisme eller alt muligt andet. Så længe fokus er på Færøerne, Grønland eller rigsfælleskabet, kan man deltage.

Læs mere

Her kan du læse mere om konkurrencen, og hvordan man melder sig til:

Kontakt

Hanne-Louise Kirkegaard
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 46
Email: hki@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside