Du er her: Forside Aktuelt Nyheder

Nyheder

Nyheder fra ministeriet, Styrelsen for Forskning og Uddannelse samt Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.
Ny model for diplom i ledelse skal styrke skoleledernes kompetencer
Publiceringsdato 25. maj 2018 Regeringen ønsker at styrke landets skoleledere og har derfor vedtaget en ny model for skoleledernes uddannelse. Uddannelsen skal styrke skoleledernes kompetencer inden for pædagogisk ledelse, undervis-ningsudvikling og skoleforvaltning.
Dansk-sydkoreansk forskningssamarbejde om grøn energi
Publiceringsdato 25. maj 2018 I dag mødes danske og sydkoreanske forskere, embedsmænd og virksomheder til en heldags workshop i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Formålet er at konkretisere og fremme samarbejde mellem Danmark og Sydkorea inden for særligt vindenergi, smart grid og energilagring.
Danmark og Indien underskriver samarbejdsaftale om forskning, teknologi og innovation
Publiceringsdato 22. maj 2018 Ny regeringsaftale mellem Danmark og Indien skal gøre det nemmere for danske og indiske institutioner, myndigheder og private virksomheder at samarbejde om forskning, teknologiudvikling og innovation.
Konkurrence for erhvervsskoleelever: Fortæl om dit praktikophold i udlandet
Publiceringsdato 17. maj 2018 Skyd en 3-minutters film, eller skriv en god historie om dit praktikophold i udlandet og deltag i Styrelsen for Forskning og Uddannelses PIU-konkurrence. Der er præmier på op til 7.000 kroner til de bedste historier.
Deltag i debatten om fremtidens danske videnbrobyggere
Publiceringsdato 17. maj 2018 Fra i dag og i de kommende uger kan man på ufm.dk give input til processen med at udvælge operatører af nationale innovationsnetværk for perioden 2019-20. Dermed kan man bidrage til at gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige, nationalt såvel som internationalt.
Kvalitetsmåling: Finsk forskningsdesign valgt til at undersøge de studerendes læring
Publiceringsdato 17. maj 2018 Det forskningsbaserede finske LEARN-spørgeskemakoncept bliver grundlaget for den danske undersøgelse blandt studerende, der indgår som et element i den nye måling af kvaliteten på de videregående uddannelser. LEARN er enstemmigt anbefalet af eksperter, uddannelsesrepræsentanter og studerende.
Ingeniører fra DTU får EU-bevillinger til at udvikle nye teknologier
Publiceringsdato 16. maj 2018 Forskere i Danmark henter to EU-bevillinger til at udvikle fremtidens teknologier. Et forskerhold vil udvikle nye materialer, der kan bruges som implantater til menneskekroppen, mens en nanoforsker vil kommercialisere ny teknologi, der gør det muligt at laser-printe optiske komponenter.
Udvalg nedsat for at styrke kvaliteten af dansk forskning
Publiceringsdato 09. maj 2018 Regeringen ønsker at fremme kvaliteten i dansk forskning. Derfor skal et ekspertudvalg se på en ny model for fordelingen af universiteternes basismidler. Den nye model skal fremme forskning af høj originalitet og fremme excellence på alle niveauer og inden for alle forskningsfelter.
Nyt teknologiforståelsesprojekt sender danske forskere og ph.d.-studerende til topuniversiteter i USA
Publiceringsdato 09. maj 2018 Nyt udvekslingsprogram skal styrke dansk forskning inden for teknologiforståelse og øge danske forskningsmiljøers samarbejde med amerikanske eliteuniversiteter.
Kendskabet til jura i rummet skal styrkes i Danmark
Publiceringsdato 09. maj 2018 Styrelsen for Forskning og Uddannelse er netop blevet udnævnt som dansk kontaktpunkt for the European Centre for Space Law. Udnævnelsen skal medvirke til at styrke kendskabet til rumjura i Danmark.
Danmark henter 5,7 milliarder kroner til forskning fra EU
Publiceringsdato 08. maj 2018 Ny opgørelse viser, at Danmark har stor succes med at få EU-støtte - faktisk så stor succes, at Danmark på nuværende tidspunkt har nået målsætningen om at hjemtage 2,5 procent af det samlede budget for EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020.
DFiRbrief 12: Forenkling - ikke forsimpling
Publiceringsdato 07. maj 2018 ’One size does not fit all’, når det handler om videnbaseret innovation. ’Vi må ikke forsimple innovationsfremmesystemet i forenklingens navn’, skriver DFiR i nyt brief og perspektiverer til internationale erfaringer, som vi kan lære af, inden vi tager stilling til Forenklingsudvalgets anbefalinger.
Tilføjelse til opslag for EliteForsk-priser 2019
Publiceringsdato 03. maj 2018 Krav til længden af bilag, som indgår i indstillingen til EliteForsk-prisen 2019, er nu tilføjet opslaget, som blev publiceret den 12. april.
Nyt projekt får Silicon Valley ind i læreruddannelsen
Publiceringsdato 03. maj 2018 Lærerstuderende skal fremover have større viden og stærkere kompetencer inden for teknologiforståelse og it. Underviserne på læreruddannelsen opkvalificeres med nyeste internationale viden.
Ny serie af håndbøger om Horizon 2020
Publiceringsdato 30. april 2018 I en ny serie af lettilgængelige håndbøger sætter Styrelsen for Forskning og Uddannelse fokus på de økonomiske og juridiske regler i Horizon 2020-projekter. Første udgivelse dækker de økonomiske regler i projekter finansieret via EU’s program for forskning og innovation, Horizon 2020.
Haves: 40 nye internationale forskernetværk. Ønskes: nye medlemmer fra Danmark
Publiceringsdato 30. april 2018 COST aktioner er overskriften for internationale forskernetværk, der baner vejen for ny, banebrydende videnskab. Forskere og virksomheder kan søge om at blive dansk repræsentant i et af de 40 nye netværk. Fagligt spænder netværkene fra smarte tekstiler over invasive myg til indendørs luftforurening.
Ny sammensætning af rumforskningsudvalget
Publiceringsdato 24. april 2018 En ny struktur for den rumfaglige rådgivning af Uddannelses og Forskningsministeriet, og herunder Styrelsen for Forskning og Uddannelse, er nu godkendt.
91 har søgt om et Erasmus+ strategisk partnerskab
Publiceringsdato 19. april 2018 Et Erasmus+ strategisk partnerskab er en god mulighed for at udvikle et uddannelsesfagligt område i samarbejde med partnere i andre europæiske lande. I alt har 91 danske institutioner søgt om et strategisk partnerskab ved ansøgningsrunden i marts 2018.
Fem topforskere modtager fornemme bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd
Publiceringsdato 18. april 2018 Danmark modtager fem bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC), der i alt beriger excellent og fri forskning i Danmark med 88,2 millioner kroner. To af de fem topforskere er kvinder, og det er kun anden gang, at kvindelige forskere i Danmark modtager et ERC Advanced Grant i Horizon 2020. *
Universiteter er blevet bedre til at benytte Open Access
Publiceringsdato 18. april 2018 Open Access Indikatorens 3. måling viser fremgang. Antallet af videnskabelige artikler, der bliver gjort frit tilgængelige på internettet, er steget med 13 procentpoint - fra 23 procent til 36 procent – i forhold til sidste år.
Bliv dansk sendelektor i Sofia, Caen eller Amsterdam
Publiceringsdato 17. april 2018 Vil du undervise i dansk på et udenlandsk universitet? Så er det nu, du skal søge, for Lektoratsordningen mangler tre nye sendelektorer – i Bulgarien, Holland og Frankrig.
Danmark budt velkommen som nyt medlem af FN’s rum-komite
Publiceringsdato 17. april 2018 Danmark har deltaget i sit første møde under FN-komiteen for fredelig udnyttelse af rummet. Det skete i komiteens juridiske underudvalg, hvor den seneste udvikling på rumområdet i Danmark blev præsenteret.
Kom med input til, hvordan danske virksomheder bliver mere konkurrencedygtige
Publiceringsdato 17. april 2018 Fra i dag og i de kommende uger kan man på www.bedreinnovation.dk give input til, hvilken ny viden der kan gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige. Idéerne spilles ind i de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutters arbejde de kommende år.
Ny arbejdsgruppe skal se nærmere på regulering af danske raketaktiviteter
Publiceringsdato 13. april 2018 Øgede civile raketaktiviteter i Danmark har givet større behov for at regulere sikkerheden. Ny tværministeriel arbejdsgruppe skal se nærmere på behovet for regulering af området og organisering af godkendelser.
Nu indvies Danmarks nationale vindtunnel
Publiceringsdato 12. april 2018 Tirsdag den 10. april 2018 blev den røde snor til Poul la Cour Vindtunnel klippet. Det markerede den officielle åbning Danmarks nye nationale vindtunnel opført på Danmarks Tekniske Universitets campus på Risø. Åbningen skete under tilstedeværelsen af blandt andre Hans Kongelige Højhed Prins Joachim.
Uddannelses- og forskningsministeren på inspirationstur til Japan
Publiceringsdato 10. april 2018 Søren Pind besøger japanske universiteter og førende forskningsinstitutioner for at få inspiration til fremtidens uddannelse, anvendelsen af nye teknologier og entreprenørskab.
Dannelse skal ruste studerende til en foranderlig verden
Publiceringsdato 06. april 2018 Nysgerrighed og kritisk sans er blandt de vigtigste dannelseselementer i videregående uddannelser og forskningen. Det var der bred enighed om på det årlige Uddannelses- og Forskningsmøde.
Søren Pind samler uddannelses- og forskningsinstitutioner til dannelsesmøde
Publiceringsdato 04. april 2018 Studerende på de videregående uddannelser skal have et stærkt fundament af dannelse. Derfor samler ministeren de kommende dage hele sektoren til debat om dannelse i det 21. århundrede. Vi skal tale om, hvordan vi styrker dannelsen i de videregående uddannelser og forskningen, siger Søren Pind.
Nysgerrige gymnasieelever mødte talentfulde danske forskere
Publiceringsdato 22. marts 2018 Forskerdrømme er drevet af nysgerrighed. Det stod klart, da over 300 gymnesieelever i Aarhus og København mødte talentfulde danske forskere for at blive klogere på, hvorfor og hvordan man bliver forsker.
DFiRbrief 11: Danske forskere arbejder længere
Publiceringsdato 22. marts 2018 Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) påpeger i en ny analyse, at der er sket en vækst i antallet af fastansatte ældre forskere. Forskere ved universiteterne i Danmark arbejder længere end tidligere, konkluderer rådet.