Gå til indhold
Uddannelses- og Forskningsministeriet
Søg
Avanceret søgning
Dansk
English
Hovedmenu
Uddannelse
Forskning og innovation
Ministeriet
Du er her:
Forside
Aktuelt
Nyheder
2022
Info
Nyheder 2022
Navigation
Aktuelt
Pressemeddelelser
Nyheder
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
Arkiv
Arrangementer
Temaer
Følg os på sociale medier
Her kan du se nyhederne fra 2022
Udskriv
Læs højt
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på Twitter
Send
Søg
Viser
1
-
30
af
47
resultater
Danmark fortsætter successen i Horizon Europe
Publiceringsdato
21. juni 2022
120 millioner kroner fra Horizon Europe er på vej til forskere og virksomheder i Danmark til forskning og innovation i blandt andet kvanteteknologi og kunstig intelligens. Det viser de nyeste resultater i programmet Det digitale område, industrien og rummet - kendt som klynge 4 - i Horizon Europe.
Ny survey: Del dine bedste tips og let vejen for nye ansøgere til Horizon Europe
Publiceringsdato
15. juni 2022
Nu kan du være med til at præge Uddannelses- og Forskningsstyrelses kommende oplysningskampagne om Horizon Europe. Brug fem minutter på at besvare en kort survey. Surveyen henvender sig til dig, der arbejder med forskning og innovation og har lidt eller ingen erfaring med Horizon-programmerne.
Nyt blogindlæg fra Innovation Centre Denmark: Rekruttering og karriereveje på et schweizisk eliteuniversitet - Inspiration for Danmark?
Publiceringsdato
13. juni 2022
Forsknings- og innovationsattaché Ulrik Kjølsen-Olsen ved ICDK München har skrevet et nyt blogindlæg om talenttiltrækning og rekruttering af forskere til universiteter med inspiration fra ETH Zürich.
DFIR på Folkemødet 2022
Publiceringsdato
10. juni 2022
Kom og deltag i debatten, når DFIR som medvært på 3 arrangementer på Folkemødet 2022 debatterer retningen for fremtidens universiteter, rammerne for tværfaglig forskning, og finansiering af innovativ forskning.
Innovation Centre Denmark lancerer ny hjemmeside
Publiceringsdato
07. juni 2022
Innovation Centre Denmark har netop lanceret ny hjemmeside. Den nye samlede platform gør det nu nemmere for de danske forsknings- og innovationsaktører at få indblik i de 7 globale innovationsknudepunkter og tage direkte kontakt med centrene.
Uddannelses- og Forskningsmødet 2023 afholdes den 30.-31. marts 2023
Publiceringsdato
03. juni 2022
Den 30.-31. marts 2023 samler uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen ledelser og beslutningstagere fra det videregående uddannelsesområde samt fra forsknings- og innovationssektoren. Mødet afholdes på Hotel Koldingfjord.
Vil du deltage i et af de 70 nye COST-forskernetværk?
Publiceringsdato
31. maj 2022
70 nye internationale forskernetværk bliver nu finansieret af organisationen COST, The European Cooperation in Science and Technology. Netværkene skal bane vejen for ny viden inden for udvalgte fagområder. Danske forskere og virksomheder kan søge om at deltage i et af de nye forskernetværk.
Ny ICDK Outlook peger på danske muligheder i det sydkoreanske hydrogenmarked
Publiceringsdato
30. maj 2022
Ny rapport fra Innovation Centre Denmark i Seoul giver indblik i Sydkoreas nationale målsætninger og marked for hydrogen samt muligheder for danske virksomheder og forskningsinstitutioner.
2022 er det europæiske år for unge
Publiceringsdato
24. maj 2022
Kender du unge, der gerne vil have mulighed for at lære, dele deres visioner med andre, møde folk og involvere sig i aktiviteter i hele Europa? Så fortæl dem om Det europæiske år for unge! EU har besluttet at dedikere 2022 til den unge generation, dens visioner og de spørgsmål, der optager den mest.
Andreas Mogensens mission rykker nærmere
Publiceringsdato
18. maj 2022
Andreas Mogensen har til deadline fået ca. 200 velovervejede og fantasifulde forslag til at navngive sin mission og 14 spændende og meget forskellige forslag til danske forsknings- og teknologiudviklingsaktiviteter. Nu går processen med at udvælge det rigtige navn og de bedste aktiviteter i gang.
Konkurrence for erhvervsskoleelever: Fortæl om dit oplæringsophold i udlandet
Publiceringsdato
18. maj 2022
Optag og klip en 3-minutters film eller skriv en historie om dit oplæringsophold i udlandet og deltag i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens OPU-konkurrence. Der er præmier på op til 7.000 kroner til de bedste historier og film.
ICDK Outlook: 10 store danske virksomheder deler indsigter om deres F&U-aktiviteter i Kina
Publiceringsdato
08. maj 2022
I en ny rapport undersøger ICDK Shanghai F&U-aktiviteter fra 10 forskningstunge danske virksomheder i Kina. Rapporten kortlægger bevæggrundene for at investere i F&U i Kina samt generelle tendenser i forhold til talentrekruttering, digitalisering, samarbejde med forskningsinstitutioner mm.
Nyt partnerskab for børneforskning
Publiceringsdato
06. maj 2022
Rammerne er nu på plads for et nyt partnerskab for børneforskning, der skal styrke den danske pædagogiske forskning rettet mod de mindste børn. Uddannelses- og Forskningsministeriet beder derfor nu en række organisationer om indstillinger til medlemmer af partnerskabets bestyrelse.
Ny DFiR-rapport: God tværfaglighed i forskning og innovation
Publiceringsdato
05. maj 2022
God tværfaglighed i forskning og innovation er en forudsætning for at skabe løsninger af samfundsudfordringer, og det skaber fundamentet for nye videnskabelige erkendelser. Hvordan tværfaglighed i højere grad kan fungere har DFiR beskæftiget sig med og giver anbefalinger til.
Ny rapport fra ICDK Tel Aviv om udvikling af innovationsmodeller og –metoder for nordiske hospitaler med inspiration fra Israel
Publiceringsdato
29. april 2022
Hospitaler spiller en central rolle i at fremme nordisk sundhedsinnovation og offentlig-privat samarbejde. I ny rapport giver ICDK Tel Aviv nordiske hospitaler anbefalinger til, hvordan innovationsmodeller kan udvikles baseret på erfaringer fra Israel – en frontløber i sundhedsinnovation.
DFiR brief 30: Når tværfaglighed lykkes, er det virkelig godt
Publiceringsdato
29. april 2022
Når mennesker med forskellige baggrunde får et samarbejde til at fungere, giver det en ekstra kvalitet. DFiR har i projektet God tværfaglighed i forskning og innovation arbejdet med, hvordan man kan være bevidst om særlige rammer for tværfaglighed og øge sandsynligheden for, at det lykkes.
Seks forskere i Danmark modtager prestigefyldte forskningsbevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd
Publiceringsdato
26. april 2022
Seks forskere i Danmark belønnes nu af Det Europæiske Forskningsråd for deres exceptionelt gode forskningsidéer med i alt 116 millioner kroner. Bevillingerne går til fri forskning, der spænder bredt fra mineralers strukturelle egenskaber til bæredygtig bevarelse af arkæologiske områder under vand.
To tyrkiske uddannelser er fjernet fra SU-listen
Publiceringsdato
19. april 2022
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har genvurderet SU-godkendelsen af to tyrkiske uddannelser og har på grund af manglende dokumentation fjernet dem fra listen over SU-godkendte uddannelser.
Open Access – fortsat stigning i fri adgang til videnskabelige artikler fra danske universiteter
Publiceringsdato
07. april 2022
Antallet af videnskabelige artikler fra danske universiteter, der bliver gjort frit tilgængelige på internettet, er stigende. Den seneste måling viser, at 63 procent er Open Access
Gensynsglæde og overraskelser på rumkonferencen 2022
Publiceringsdato
31. marts 2022
Rumkonferencens højdepunkter var en ny mission til Andreas Mogensen og god tid til netværk med hinanden og ESA. Dertil kom fokus på Europa og rummet, danske virksomheders muligheder i rummet og nye rummissioner. Konferencen samlede 200 glade deltagere i DTU’s Glassal, imens 100 fulgte med online
Danmark er helt i top på uddelingsliste for europæiske forskningsstipendier
Publiceringsdato
30. marts 2022
Danmark er flot fra start i den første runde af de individuelle forskningsstipendier i Marie Skłodowska-Curie Actions-programmet. Hver femte ansøgning med en dansk værtsorganisation har succes. De danske forskningsmiljøer kan dermed snart byde 77 internationale forskere velkommen.
Syv døgn fuld af fascinerende forskning
Publiceringsdato
28. marts 2022
Kom med under havets overflade til et fjernt koralunivers, hør om et rumprojekt, der tog Danmark med storm, eller lær at bygge en robot.
Nye medlemmer til Danmarks Frie Forskningsfonds bestyrelse og faglige forskningsråd
Publiceringsdato
25. marts 2022
Indkaldelse af forslag til 2 bestyrelsesmedlemmer til Danmarks Frie Forskningsfond og 32 medlemmer af Danmarks Frie Forskningsfonds faglige forskningsråd pr. 1. januar 2023. Frist torsdag 28. april 2022 kl. 16.00.
Indkaldelse af forslag til nationale forsknings- og teknologiudviklingsaktiviteter på ISS
Publiceringsdato
24. marts 2022
Andreas Mogensen skal på mission til ISS i seks måneder fra juli 2023! Send dit forslag til danske forsknings- og teknologiudviklingsaktiviteter, der sætter fokus på rumstrategien og teknologier til den grønne omstilling. Aktiviteten kan finde sted på Andreas’ mission eller senere. Deadline: 8 maj.
Opsamlingsrapport om VEU-arbejdsgruppens arbejde 2018-2021
Publiceringsdato
21. marts 2022
VEU-arbejdsgruppen har siden 2018 fulgt de iværksatte initiativer på det videregående videre- og efteruddannelsesområde (VVEU) fra ”Trepartaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse” (oktober 2017).
Internationalt skolesamarbejde, når det er bedst
Publiceringsdato
18. marts 2022
Hvad er klimaaftryk og klimavenlig mad? De spørgsmål følte en grønlandsk 9. klasse sig ret sikre på. Men i denne uge mødte de for første gang deres jævnaldrende projektpartnere i et EU-projekt om klimavenlig mad. Og i hverken Sverige eller Frankrig er det altså ”eco-friendly” at spise meget kød.
Ny ICDK Outlook: Decentralized Clinical Trials
Publiceringsdato
18. marts 2022
Fremtidens kliniske forsøg flytter ud af hospitalerne og hjem til patienterne. USA fører an i udviklingen, hvor der er store muligheder for læring for Danmark. Ny rapport (Outlook) fra Innovation Centre Denmark i Silicon Valley og i Boston sætter fokus på dette område.
14 topforskere i Danmark modtager 207 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd
Publiceringsdato
17. marts 2022
Det Europæiske Forskningsråd har sat navne på modtagerne af deres store forskningsbevillinger målrettet erfarne forskere. Danmark modtager fjorten af bevillingerne til fri og excellent forskning med et samlet beløb på mere end 207 millioner kroner. Otte af bevillingerne går til kvinder.
Danmark kommer rigtig godt fra start inden for det digitale område, industri og rummet i Horizon Europe
Publiceringsdato
10. marts 2022
140 millioner kroner fra Horizon Europe er på vej til forskere og virksomheder i Danmark til forskning og innovation i bl.a. nye grønne teknologier og materialer. Hver 4. ansøger har succes med deres ansøgning. Det viser resultaterne fra første ansøgningsrunde.
Definition af grøn forskning, udvikling og innovation i UFM-regi
Publiceringsdato
02. marts 2022
Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM) har fastlagt en overordnet definition af grøn forskning, udvikling og innovation inklusiv syv undertemaer til anvendelse på tværs af UFM i strategier, analyser, kortlægninger, monitorering og andre tiltag i forbindelse med den grønne omstilling.
Vis flere
Persondata
Whistleblowerordning
Cookies
Sitemap