Gå til indhold

Nyheder 2022

Her kan du se nyhederne fra 2022
Viser 1-30 af 90 resultater
Tilskud under den midlertidige bevillingslov for 2023

Folketinget har den 22. december 2022 vedtaget en midlertidig bevillingslov for 2023. Loven træder i kraft 1. januar 2023 og vil gælde, indtil en finanslov for 2023 træder i kraft.

De danske videns- og erhvervsklynger sætter turbo på EU-samarbejdet

Danske virksomheder ligger under gennemsnittet, når det kommer til deltagelse i EU’s rammeprogram for forskning og innovation. Det skal viden- og erhvervsklyngerne nu være med til at lave om på. Med en stor tillægsbevilling opruster de danske klynger i 2023 på EU-fronten.

Ny rapport fra ICDK München: Test- og demonstrationsfaciliteter i Sydtyskland

I Sydtyskland indgår universiteter, forskningsinstitutioner og virksomheder med stor succes i nye samarbejdsformer, som indebærer, at virksomheder rykker helt ind på et forskningscampus. ICDK Münchens nye rapport giver inspiration til, hvordan de sydtyske erfaringer kan bringes i spil i Danmark.

Nyt blogindlæg fra ICDK München: En strategi for fremtidens fabriksgulv?

Den tyske regering barsler med en ”fremtidsstrategi”, som skal øge Tysklands samlede innovationskraft. For at nå i mål med strategien, skal innovationsprocesserne speedes op via hurtigere viden- og teknologioverførsel, og her er Sydtyskland en frontløber. Læs mere i ICDK Münchens seneste blogindlæg.

Rumområdet lancerer ny hjemmeside

Rumområdet har fået en ny hjemmeside, der skal gøre det lettere for dig som dansk rumaktør at finde netop den information og viden, du leder efter.

Danmarks bidrag til ESA’s rumprogrammer i 2023-2025

Den europæiske rumorganisation, ESA, har netop afsluttet ministerkonferencen CM22. Medlemslandene gav samlede tilsagn til et budget på i alt 126 milliarder kroner til nye aktiviteter de næste tre til fem år.

DFiR brief 34: Er universitetsloven fremtidssikret?

DFiR's årskonference 2022 satte fokus på universitetsloven. Særligt var ledelse, finansiering og universiteternes samfundsrolle på dagsordenen. Deltagerne på årskonferencen betragtede fraværet af en langsigtet og stabil politisk ramme som den væsentligste udfordring for universiteterne.

Nyt blogindlæg fra ICDK Tel Aviv: Hvad betyder hospitalsdrevet innovation egentlig?

De seneste år har der været øget fokus i Danmark og Norden på hospitalernes væsentlige rolle som drivkraft for sundhedsinnovation. I dette blogindlæg fortæller innovationscenteret i Tel Aviv om samarbejdet og videnudvekslingen, som centeret har faciliteret mellem den danske sundhedssektor og Israel.

Webinarrække om de nye arbejdsprogrammer for 2023-24 i Horizon Europe

De nye Horizon Europe-arbejdsprogrammer for 2023-24 offentliggøres i slutningen af 2022. Det betyder nye muligheder for finansiering af forsknings- og innovationsprojekter. Vil du gerne vide mere om detaljerne i de nye arbejdsprogrammer, så følg vores webinarrække med start ultimo november.

DFiRbrief 33: DFiR’s årskonference 2022 Universiteter for fremtiden

I anledning af tyveåret for universitetsloven sætter DFiR med projektet Universiteter for fremtiden fokus på universiteternes fremtidige samfundsrolle og fremtidssikringen af sektoren. DFiR inviterer derfor til debat om, hvordan vi sikrer universiteter og forskere gode rammevilkår - for fremtiden.

Justering af vilkår for årets sidste EUopSTART deadline den 15. november

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har justeret kravene til ansøgere til EUopSTART for årets sidste deadline den 15. november 2022. Der er ikke længere krav om, at arbejdsprogrammerne for 2023-24 skal være præpubliceret, før ansøgere til Horizon Europe kan søge bevillinger fra EUopSTART-ordningen.

Nyt blogindlæg fra ICDK Bangalore: Ny forsknings- og innovationsattaché i Bangalore

I nyt blogindlæg fortæller Søren Tranberg Hansen om sine første uger på posten som forsknings- og innovationsattaché hos Innovation Centre Denmark Bangalore. Han sætter fokus på motivationen for at søge jobbet, de forandringer, som udstationeringen medfører, og målsætningerne for de næste tre år.

Kortlægning viser stigning i bevillinger til grøn forskning i 2021

En ny kortlægning af fordelingen af grønne forskningsmidler viser, at der i alt er sat nye projekter i gang for 4,6 milliarder kroner i 2021 fra offentlige fonde, private fonde og EU. Samtidig giver en ny casesamling eksempler på projekter, der understøtter den grønne omstilling.

Handlinger tilknyttet webside