Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2014

Nyheder 2014

Viser 1-30 af 264 resultater
Forståelige eksamenspapirer letter vejen til job for udlændinge
Publiceringsdato 18. december 2014 Udenlandske akademikere finder nemmere job, hvis de får en officiel vurdering af deres medbragte eksamenspapirer, der beskriver uddannelsens niveau. Det viser en ny svensk undersøgelse.
Erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling holder niveauet
Publiceringsdato 17. december 2014 Erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling er steget en smule i 2013. Det samme gælder andelen af innovative virksomheder.
Find internationale partnere til din ansøgning til HERA-programmet ’Uses of the Past’
Publiceringsdato 16. december 2014 Forskere, som ønsker at søge forskningsmidler under det kommende HERA Joint Research Programme ’Uses of the Past’, kan nu få hjælp af et ’Partner Search Tool’ til at finde internationale partnere til deres forskningsprojekter.
Unge vælger uddannelse lokalt
Publiceringsdato 16. december 2014 Størstedelen af de danske unge rejser ikke særligt langt for at begynde en videregående uddannelse. Det viser en opgørelse fra Styrelsen for Videregående Uddannelser over søgemønstrene blandt dette års nye studerende.
Fire nye rådsformænd i Det Frie Forskningsråd i 2015
Publiceringsdato 16. december 2014 Fire af Det Frie Forskningsråds faglige råd indleder 2015 med at byde velkommen til en ny formand.
Uddannelses- og forskningsministeren uddeler pris for Årets Danske Forskningsresultat
Publiceringsdato 12. december 2014 Vinderne af Årets Danske Forskningsresultat er syv kræftforskere fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet. ”Vigtig forskning”, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen om det vindende projekt.
Social ansvarlighed på dagsordenen
Publiceringsdato 12. december 2014 På en konference torsdag på Københavns Universitet blev der sat fokus på, hvordan borgerne kan inddrages i de væsentlige problemstillinger, som forskning og ny teknologi medfører.
Eksperter i uddannelse: Et udlandsophold er en konkurrencefordel
Publiceringsdato 11. december 2014 Et ophold i udlandet er en forudsætning for at klare sig på arbejdsmarkedet i dag, men de nye kompetencer skal også sættes i spil herhjemme. Det var holdningen fra to uddannelseseksperter på konferencen om internationalisering og kvalitet i uddannelserne.
Nye databeskyttelsesregler får ikke lov til at true dansk registerforskning
Publiceringsdato 05. december 2014 EU’s ministerråd er blevet enige om en brug af registre, som beskytter borgernes privatliv, uden at det går ud over registerforskningen.
Dansk møbelsnedker i Japan vinder pris for praktikfortælling
Publiceringsdato 05. december 2014 Asta Mogensen har været i praktik i Japan som led i uddannelsen til møbelsnedker. Opholdet har ikke kun givet hende ny viden om bearbejdning af træ, hendes personlige fortælling om praktikken har også indbragt hende førstepræmien i årets konkurrence om historier fra internationale praktikophold.
Rammepapiret ”Mål og metoder for samarbejdet om udviklingen af den godkendte teknologiske service (GTS) 2016-2021” sendt i høring
Publiceringsdato 04. december 2014 Rammepapiret er indledende fase i de kommende resultatkontrakter med GTS-institutterne.
Blogindlæg: Top Talent – nu også afprøvet i Indien
Publiceringsdato 03. december 2014 Blogindlæg fra vores attaché i New Delhi: En af de første bestillingsopgaver til innovationscentret i New Delhi var at lave en lokal version af Top Talent programmet. Nu har programmet stået sin prøve i Indien. Det er der kommet mange erfaringer ud af, som kan bruges i fremtiden.
Danmark henter syv EU-milliarder hjem til forskning
Publiceringsdato 02. december 2014 EU’s forsknings- og innovationsprogram FP7 har de seneste syv år uddelt 310 milliarder kroner. Af dem hjemtog Danmark over 7 milliarder. Regeringen vil hente endnu flere penge hjem fra det nye program Horizon 2020.
Blogindlæg: Danske Erhvervsakademiers Rektorkollegium på studiebesøg i Bruxelles
Publiceringsdato 02. december 2014 Blogindlæg fra DANRO: Nysgerrigheden og interessen for EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ og EU's forskningsstøtteprogram Horizon 2020 var stor blandt medlemmerne af de Danske Erhvervsakademiers Rektorkollegium, da DANRO i samarbejde med rektorkollegiet havde arrangeret et endags studiebesøg.
Vil du styrke din viden om Horizon 2020?
Publiceringsdato 01. december 2014 Så hiv en dag ud af kalenderen og boost din viden om Horizon 2020. På EuroCenters kurser får du faglig viden, inspiration og værktøjer til dit arbejde med EU’s forsknings- og innovationspulje. Tilmeld dig EuroCenters kurser 2015 i København eller Århus og kom et spadestik dybere ned i Horizon 2020.
Rekordmange elever på erhvervsuddannelserne tager i praktik i udlandet
Publiceringsdato 01. december 2014 Antallet af elever på erhvervsuddannelserne, som tager i praktik i udlandet, slår ny rekord. I 2013 tog 1547 elever på et internationalt praktikophold med udvekslingsprogrammet Praktik i Udlandet. I 2010 var det omkring 1000 elever.
Flere brasilianske talenter - tak
Publiceringsdato 26. november 2014 Fire danske universiteter rejser i denne uge til Brasilien for at markedsføre danske uddannelses– og karriereveje i jagten på nye talenter.
Søg midler til projekter om køn og ligestilling på pædagoguddannelsen
Publiceringsdato 25. november 2014 Professionshøjskolerne kan nu søge midler til udviklingsprojekter om køn, seksualitet og ligestilling på pædagoguddannelsen. Puljen består af tre millioner kroner, og midlerne skal søges inden 10. december 2014.
Bidrag med forslag til forskningsinfrastrukturer i verdensklasse
Publiceringsdato 17. november 2014 Styrelsen for Forskning og Innovation (FI) har netop igangsat processen med at formulere en ny dansk roadmap for forskningsinfrastruktur. Derfor inviteres danske forskningsinstitutioner til at indsende forslag. Fristen er den 30. april 2015.
Studerende fra hele verden får flotte danske rammer i Paris
Publiceringsdato 14. november 2014 Det Danske Studenterhus i Paris er renoveret for et millionbeløb. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i indvielsen og fastslog, at internationalt udsyn er vigtigt for den enkelte studerendes dannelse og for at kunne begå sig i en global verden.
Hvordan sikrer vi forskning, der er samfundsengageret og socialt ansvarlig?
Publiceringsdato 14. november 2014 Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til debat om, hvordan vi sikrer samklang mellem forskningen og samfundets værdier. Det sker på konferencen Responsible Research and Innovation den 11. december.
Sundhedsuddannelser skal ruste studerende til fremtiden
Publiceringsdato 14. november 2014 Fremtidens sundhedspersonale skal kunne samarbejde på tværs af faggrupper, inddrage patienter og pårørende i behandlingsforløb og vejlede i at søge information om sygdom og sundhed. Et udviklingsarbejde skal sikre, at sundhedsuddannelserne tilpasses for at matche behovet for fremtidens kompetencer.
Talentfulde børn leger sig til viden
Publiceringsdato 12. november 2014 Fremtidens undervisningsformer var temaet, da DTU udfordrede skoleelever på kreativitet og teknisk kunnen. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen var med og uddelte præmier.
Konference: Internationalt samarbejde kan styrke kvaliteten i uddannelserne
Publiceringsdato 10. november 2014 Danske journaliststuderende ser Danmark i en international kontekst ved at læse sammen med studerende fra hele verden, og på Tornbjerg Gymnasium har en studerende fra et universitet i Tyskland løftet undervisningsniveauet. Konference sætter fokus på kvalitet og uddannelse.
Danskere og catalanere indgår nye innovationsalliancer
Publiceringsdato 07. november 2014 Med prædikater som Mobile World Capital og The European Capital of Innovation 2014 er Catalonien anerkendt som en af de mest dynamiske regioner i Sydeuropa. I sidste uge har danske klynger og innovationsnetværk haft travlt med at opbygge innovationsalliancer med 20 catalanske klynger.
Danmark blandt de lande, der investerer mest i forskning og udvikling
Publiceringsdato 07. november 2014 Danmark er blandt de OECD-lande, der investerer mest i forskning og udvikling, og dansk forskning klarer sig rigtigt godt internationalt. Danske forskere er blandt de mest produktive, og deres publikationer er blandt de mest citerede.
Blogindlæg: Skilling India for employability – hvordan får indiske uddannelser styrket relevans og kvalitet?
Publiceringsdato 06. november 2014 Blogindlæg fra vores attaché i New Delhi: I Indien diskuterer man for tiden uddannelsernes kvalitet og relevans i kølvandet på flere rapporter, der fortæller om et markant skel mellem arbejdsmarkedets forventninger og de færdiguddannedes kompetencer.
Søg om deltagelse i HERA-netværkets ’Uses of the Past – Matchmaking Event’
Publiceringsdato 03. november 2014 Danske forskere inden for det humanistiske felt kan nu søge om deltagelse i netværket Humanities in the European Research Area’s (HERA) ’Uses of the Past – Matchmaking Event’ den 29. januar i Tallin. Mødet er optakt til HERA’s kommende Joint Research Programme under temaet ’Uses of the Past’.
Ny hjemmeside giver overblik over dansk forskningsaktivitet
Publiceringsdato 30. oktober 2014 En ny hjemmeside tilknyttet den bibliometriske forskningsindikator (BFI) giver en unik oversigt over dansk forskningsaktivitet, og viser blandt andet, hvor meget forskere på de danske universiteter årligt publicerer.
Arbejdsgruppe foreslår samling af uddannelserne på Bornholm
Publiceringsdato 30. oktober 2014 En fysisk samling af uddannelserne på Bornholm vil skabe gode rammer for at opretholde et fortsat stærkt uddannelsesudbud, konkluderer arbejdsgruppe nedsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Undervisningsministeriet.