Gå til indhold

Nyheder 2014

Viser 1-30 af 263 resultater
Unge vælger uddannelse lokalt

Størstedelen af de danske unge rejser ikke særligt langt for at begynde en videregående uddannelse. Det viser en opgørelse fra Styrelsen for Videregående Uddannelser over søgemønstrene blandt dette års nye studerende.

Social ansvarlighed på dagsordenen

På en konference torsdag på Københavns Universitet blev der sat fokus på, hvordan borgerne kan inddrages i de væsentlige problemstillinger, som forskning og ny teknologi medfører.

Eksperter i uddannelse: Et udlandsophold er en konkurrencefordel

Et ophold i udlandet er en forudsætning for at klare sig på arbejdsmarkedet i dag, men de nye kompetencer skal også sættes i spil herhjemme. Det var holdningen fra to uddannelseseksperter på konferencen om internationalisering og kvalitet i uddannelserne.

Dansk møbelsnedker i Japan vinder pris for praktikfortælling

Asta Mogensen har været i praktik i Japan som led i uddannelsen til møbelsnedker. Opholdet har ikke kun givet hende ny viden om bearbejdning af træ, hendes personlige fortælling om praktikken har også indbragt hende førstepræmien i årets konkurrence om historier fra internationale praktikophold.

Blogindlæg: Top Talent – nu også afprøvet i Indien

Blogindlæg fra vores attaché i New Delhi: En af de første bestillingsopgaver til innovationscentret i New Delhi var at lave en lokal version af Top Talent programmet. Nu har programmet stået sin prøve i Indien. Det er der kommet mange erfaringer ud af, som kan bruges i fremtiden.

Danmark henter syv EU-milliarder hjem til forskning

EU’s forsknings- og innovationsprogram FP7 har de seneste syv år uddelt 310 milliarder kroner. Af dem hjemtog Danmark over 7 milliarder. Regeringen vil hente endnu flere penge hjem fra det nye program Horizon 2020.

Vil du styrke din viden om Horizon 2020?

Så hiv en dag ud af kalenderen og boost din viden om Horizon 2020. På EuroCenters kurser får du faglig viden, inspiration og værktøjer til dit arbejde med EU’s forsknings- og innovationspulje. Tilmeld dig EuroCenters kurser 2015 i København eller Århus og kom et spadestik dybere ned i Horizon 2020.

Flere brasilianske talenter - tak

Fire danske universiteter rejser i denne uge til Brasilien for at markedsføre danske uddannelses– og karriereveje i jagten på nye talenter.

Bidrag med forslag til forskningsinfrastrukturer i verdensklasse

Styrelsen for Forskning og Innovation (FI) har netop igangsat processen med at formulere en ny dansk roadmap for forskningsinfrastruktur. Derfor inviteres danske forskningsinstitutioner til at indsende forslag. Fristen er den 30. april 2015.

Studerende fra hele verden får flotte danske rammer i Paris

Det Danske Studenterhus i Paris er renoveret for et millionbeløb. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i indvielsen og fastslog, at internationalt udsyn er vigtigt for den enkelte studerendes dannelse og for at kunne begå sig i en global verden.

Sundhedsuddannelser skal ruste studerende til fremtiden

Fremtidens sundhedspersonale skal kunne samarbejde på tværs af faggrupper, inddrage patienter og pårørende i behandlingsforløb og vejlede i at søge information om sygdom og sundhed. Et udviklingsarbejde skal sikre, at sundhedsuddannelserne tilpasses for at matche behovet for fremtidens kompetencer.

Talentfulde børn leger sig til viden

Fremtidens undervisningsformer var temaet, da DTU udfordrede skoleelever på kreativitet og teknisk kunnen. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen var med og uddelte præmier.

Konference: Internationalt samarbejde kan styrke kvaliteten i uddannelserne

Danske journaliststuderende ser Danmark i en international kontekst ved at læse sammen med studerende fra hele verden, og på Tornbjerg Gymnasium har en studerende fra et universitet i Tyskland løftet undervisningsniveauet. Konference sætter fokus på kvalitet og uddannelse.

Danskere og catalanere indgår nye innovationsalliancer

Med prædikater som Mobile World Capital og The European Capital of Innovation 2014 er Catalonien anerkendt som en af de mest dynamiske regioner i Sydeuropa. I sidste uge har danske klynger og innovationsnetværk haft travlt med at opbygge innovationsalliancer med 20 catalanske klynger.

Søg om deltagelse i HERA-netværkets ’Uses of the Past – Matchmaking Event’

Danske forskere inden for det humanistiske felt kan nu søge om deltagelse i netværket Humanities in the European Research Area’s (HERA) ’Uses of the Past – Matchmaking Event’ den 29. januar i Tallin. Mødet er optakt til HERA’s kommende Joint Research Programme under temaet ’Uses of the Past’.

Ny hjemmeside giver overblik over dansk forskningsaktivitet

En ny hjemmeside tilknyttet den bibliometriske forskningsindikator (BFI) giver en unik oversigt over dansk forskningsaktivitet, og viser blandt andet, hvor meget forskere på de danske universiteter årligt publicerer.

Arbejdsgruppe foreslår samling af uddannelserne på Bornholm

En fysisk samling af uddannelserne på Bornholm vil skabe gode rammer for at opretholde et fortsat stærkt uddannelsesudbud, konkluderer arbejdsgruppe nedsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Undervisningsministeriet.

Handlinger tilknyttet webside