Gå til indhold

Nyheder 2014

Viser 1-60 af 263 resultater
Forståelige eksamenspapirer letter vejen til job for udlændinge
Publiceringsdato 18. december 2014 Udenlandske akademikere finder nemmere job, hvis de får en officiel vurdering af deres medbragte eksamenspapirer, der beskriver uddannelsens niveau. Det viser en ny svensk undersøgelse.
Erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling holder niveauet
Publiceringsdato 17. december 2014 Erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling er steget en smule i 2013. Det samme gælder andelen af innovative virksomheder.
Find internationale partnere til din ansøgning til HERA-programmet ’Uses of the Past’
Publiceringsdato 16. december 2014 Forskere, som ønsker at søge forskningsmidler under det kommende HERA Joint Research Programme ’Uses of the Past’, kan nu få hjælp af et ’Partner Search Tool’ til at finde internationale partnere til deres forskningsprojekter.
Unge vælger uddannelse lokalt
Publiceringsdato 16. december 2014 Størstedelen af de danske unge rejser ikke særligt langt for at begynde en videregående uddannelse. Det viser en opgørelse fra Styrelsen for Videregående Uddannelser over søgemønstrene blandt dette års nye studerende.
Fire nye rådsformænd i Det Frie Forskningsråd i 2015
Publiceringsdato 16. december 2014 Fire af Det Frie Forskningsråds faglige råd indleder 2015 med at byde velkommen til en ny formand.
Uddannelses- og forskningsministeren uddeler pris for Årets Danske Forskningsresultat
Publiceringsdato 12. december 2014 Vinderne af Årets Danske Forskningsresultat er syv kræftforskere fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet. ”Vigtig forskning”, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen om det vindende projekt.
Social ansvarlighed på dagsordenen
Publiceringsdato 12. december 2014 På en konference torsdag på Københavns Universitet blev der sat fokus på, hvordan borgerne kan inddrages i de væsentlige problemstillinger, som forskning og ny teknologi medfører.
Eksperter i uddannelse: Et udlandsophold er en konkurrencefordel
Publiceringsdato 11. december 2014 Et ophold i udlandet er en forudsætning for at klare sig på arbejdsmarkedet i dag, men de nye kompetencer skal også sættes i spil herhjemme. Det var holdningen fra to uddannelseseksperter på konferencen om internationalisering og kvalitet i uddannelserne.
Nye databeskyttelsesregler får ikke lov til at true dansk registerforskning
Publiceringsdato 05. december 2014 EU’s ministerråd er blevet enige om en brug af registre, som beskytter borgernes privatliv, uden at det går ud over registerforskningen.
Dansk møbelsnedker i Japan vinder pris for praktikfortælling
Publiceringsdato 05. december 2014 Asta Mogensen har været i praktik i Japan som led i uddannelsen til møbelsnedker. Opholdet har ikke kun givet hende ny viden om bearbejdning af træ, hendes personlige fortælling om praktikken har også indbragt hende førstepræmien i årets konkurrence om historier fra internationale praktikophold.
Rammepapiret ”Mål og metoder for samarbejdet om udviklingen af den godkendte teknologiske service (GTS) 2016-2021” sendt i høring
Publiceringsdato 04. december 2014 Rammepapiret er indledende fase i de kommende resultatkontrakter med GTS-institutterne.
Blogindlæg: Top Talent – nu også afprøvet i Indien
Publiceringsdato 03. december 2014 Blogindlæg fra vores attaché i New Delhi: En af de første bestillingsopgaver til innovationscentret i New Delhi var at lave en lokal version af Top Talent programmet. Nu har programmet stået sin prøve i Indien. Det er der kommet mange erfaringer ud af, som kan bruges i fremtiden.
Danmark henter syv EU-milliarder hjem til forskning
Publiceringsdato 02. december 2014 EU’s forsknings- og innovationsprogram FP7 har de seneste syv år uddelt 310 milliarder kroner. Af dem hjemtog Danmark over 7 milliarder. Regeringen vil hente endnu flere penge hjem fra det nye program Horizon 2020.
Blogindlæg: Danske Erhvervsakademiers Rektorkollegium på studiebesøg i Bruxelles
Publiceringsdato 02. december 2014 Blogindlæg fra DANRO: Nysgerrigheden og interessen for EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ og EU's forskningsstøtteprogram Horizon 2020 var stor blandt medlemmerne af de Danske Erhvervsakademiers Rektorkollegium, da DANRO i samarbejde med rektorkollegiet havde arrangeret et endags studiebesøg.
Vil du styrke din viden om Horizon 2020?
Publiceringsdato 01. december 2014 Så hiv en dag ud af kalenderen og boost din viden om Horizon 2020. På EuroCenters kurser får du faglig viden, inspiration og værktøjer til dit arbejde med EU’s forsknings- og innovationspulje. Tilmeld dig EuroCenters kurser 2015 i København eller Århus og kom et spadestik dybere ned i Horizon 2020.
Rekordmange elever på erhvervsuddannelserne tager i praktik i udlandet
Publiceringsdato 01. december 2014 Antallet af elever på erhvervsuddannelserne, som tager i praktik i udlandet, slår ny rekord. I 2013 tog 1547 elever på et internationalt praktikophold med udvekslingsprogrammet Praktik i Udlandet. I 2010 var det omkring 1000 elever.
Flere brasilianske talenter - tak
Publiceringsdato 26. november 2014 Fire danske universiteter rejser i denne uge til Brasilien for at markedsføre danske uddannelses– og karriereveje i jagten på nye talenter.
Søg midler til projekter om køn og ligestilling på pædagoguddannelsen
Publiceringsdato 25. november 2014 Professionshøjskolerne kan nu søge midler til udviklingsprojekter om køn, seksualitet og ligestilling på pædagoguddannelsen. Puljen består af tre millioner kroner, og midlerne skal søges inden 10. december 2014.
Bidrag med forslag til forskningsinfrastrukturer i verdensklasse
Publiceringsdato 17. november 2014 Styrelsen for Forskning og Innovation (FI) har netop igangsat processen med at formulere en ny dansk roadmap for forskningsinfrastruktur. Derfor inviteres danske forskningsinstitutioner til at indsende forslag. Fristen er den 30. april 2015.
Studerende fra hele verden får flotte danske rammer i Paris
Publiceringsdato 14. november 2014 Det Danske Studenterhus i Paris er renoveret for et millionbeløb. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i indvielsen og fastslog, at internationalt udsyn er vigtigt for den enkelte studerendes dannelse og for at kunne begå sig i en global verden.
Hvordan sikrer vi forskning, der er samfundsengageret og socialt ansvarlig?
Publiceringsdato 14. november 2014 Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til debat om, hvordan vi sikrer samklang mellem forskningen og samfundets værdier. Det sker på konferencen Responsible Research and Innovation den 11. december.
Sundhedsuddannelser skal ruste studerende til fremtiden
Publiceringsdato 14. november 2014 Fremtidens sundhedspersonale skal kunne samarbejde på tværs af faggrupper, inddrage patienter og pårørende i behandlingsforløb og vejlede i at søge information om sygdom og sundhed. Et udviklingsarbejde skal sikre, at sundhedsuddannelserne tilpasses for at matche behovet for fremtidens kompetencer.
Talentfulde børn leger sig til viden
Publiceringsdato 12. november 2014 Fremtidens undervisningsformer var temaet, da DTU udfordrede skoleelever på kreativitet og teknisk kunnen. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen var med og uddelte præmier.
Konference: Internationalt samarbejde kan styrke kvaliteten i uddannelserne
Publiceringsdato 10. november 2014 Danske journaliststuderende ser Danmark i en international kontekst ved at læse sammen med studerende fra hele verden, og på Tornbjerg Gymnasium har en studerende fra et universitet i Tyskland løftet undervisningsniveauet. Konference sætter fokus på kvalitet og uddannelse.
Danskere og catalanere indgår nye innovationsalliancer
Publiceringsdato 07. november 2014 Med prædikater som Mobile World Capital og The European Capital of Innovation 2014 er Catalonien anerkendt som en af de mest dynamiske regioner i Sydeuropa. I sidste uge har danske klynger og innovationsnetværk haft travlt med at opbygge innovationsalliancer med 20 catalanske klynger.
Danmark blandt de lande, der investerer mest i forskning og udvikling
Publiceringsdato 07. november 2014 Danmark er blandt de OECD-lande, der investerer mest i forskning og udvikling, og dansk forskning klarer sig rigtigt godt internationalt. Danske forskere er blandt de mest produktive, og deres publikationer er blandt de mest citerede.
Blogindlæg: Skilling India for employability – hvordan får indiske uddannelser styrket relevans og kvalitet?
Publiceringsdato 06. november 2014 Blogindlæg fra vores attaché i New Delhi: I Indien diskuterer man for tiden uddannelsernes kvalitet og relevans i kølvandet på flere rapporter, der fortæller om et markant skel mellem arbejdsmarkedets forventninger og de færdiguddannedes kompetencer.
Søg om deltagelse i HERA-netværkets ’Uses of the Past – Matchmaking Event’
Publiceringsdato 03. november 2014 Danske forskere inden for det humanistiske felt kan nu søge om deltagelse i netværket Humanities in the European Research Area’s (HERA) ’Uses of the Past – Matchmaking Event’ den 29. januar i Tallin. Mødet er optakt til HERA’s kommende Joint Research Programme under temaet ’Uses of the Past’.
Ny hjemmeside giver overblik over dansk forskningsaktivitet
Publiceringsdato 30. oktober 2014 En ny hjemmeside tilknyttet den bibliometriske forskningsindikator (BFI) giver en unik oversigt over dansk forskningsaktivitet, og viser blandt andet, hvor meget forskere på de danske universiteter årligt publicerer.
Arbejdsgruppe foreslår samling af uddannelserne på Bornholm
Publiceringsdato 30. oktober 2014 En fysisk samling af uddannelserne på Bornholm vil skabe gode rammer for at opretholde et fortsat stærkt uddannelsesudbud, konkluderer arbejdsgruppe nedsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Undervisningsministeriet.
Få succes med din ansøgning til Horizon 2020
Publiceringsdato 29. oktober 2014 Lær af andres dugfriske erfaringer med ansøgninger til Horizon 2020 og få selv succes. På kurset ”Den gode ansøgning til Horizon 2020” i november fortæller Ernst Jan de Place Hansen og Martin Morelli, AAU, om deres ansøgning og eksperter gennemgår evalueringskriterier og succesfulde ansøgninger.
Video og billeder fra konference om evaluering af Det Frie Forskningsråd
Publiceringsdato 28. oktober 2014 Der blev uddelt verbale roser til Det Frie Forskningsråd, da en international evaluering af rådet i sidste uge blev præsenteret og diskuteret på en konference i Moltkes Palæ i København. Se video og billeder fra konferencen.
Kom til gratis arrangement om køn og ligestilling i EU’s forskningsprogrammer
Publiceringsdato 27. oktober 2014 Du kan stadig nå at tilmelde dig arrangementet med Londa Schiebinger, EU Kommissionens kønsekspert, om integration af køn og ligestilling i EU’s forsknings- og udviklingsprogrammer under Horizon 2020.
Danske forskere publicerer mere
Publiceringsdato 24. oktober 2014 Danske forskere publicerede i 2013 knapt 22.000 artikler og bøger gennem anerkendte tidsskrifter og forlag. Det er fem procent flere publikationer end i 2012.
Stort potentiale for innovation og vækst i modebranchen
Publiceringsdato 24. oktober 2014 Kombinationen af dansk design og udenlandsk produktion har længe været den foretrukne model i den danske modebranche. Uddannelses- og forskningsministeren diskuterede muligheder og fordele ved at trække mere af tøjproduktionen hjem på en konference om insourcing.
Danmark skal være blandt de bedste til at skabe, forstå og omsætte ny viden
Publiceringsdato 23. oktober 2014 Ny årlig redegørelse gør status på forskning og innovation i Danmark. Danmark klarer sig godt, men konkurrencen skærpes, og alle har et ansvar for, at dansk forskning og innovation også fremover har et højt internationalt niveau.
Stor forskel på studieafgifter og studiestøtte i de europæiske lande
Publiceringsdato 22. oktober 2014 I ti europæiske lande er det gratis at tage en videregående uddannelse, mens andre lande tager op til 11.000 euro om året i studieafgifter. Det fortæller en ny EU-rapport, der sammenligner uddannelsesafgifter og økonomisk støtte til studerende på tværs af 33 europæiske lande.
Flere danskere skal arbejde i EU
Publiceringsdato 22. oktober 2014 Der er mange veje til en karriere i EU. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i informationsmøde om, hvilke muligheder studerende og dimittender har for ansættelse i EU.
Dansk forskning nyder godt af Det Frie Forskningsråd
Publiceringsdato 21. oktober 2014 Det Frie Forskningsråd bidrager væsentligt til dansk forsknings høje kvalitet og stærke internationale gennemslagskraft. Det vurderer et uafhængigt internationalt ekspertpanel, der på bestilling af uddannelses- og forskningsministeren har gennemført en evaluering af rådet.
Kampagne skal få flere danske studerende på udlandsophold
Publiceringsdato 20. oktober 2014 Flere danske studerende skal tage på studie- og praktikophold i udlandet - og gerne i vækstlande. Det er målet med en ny kampagne med sloganet ”Fagligt udsyn gi’r personlig udvikling”, som Styrelsen for Videregående Uddannelser nu skyder i gang på gribverden.dk, Facebook og Instagram.
Magasinet EU-Information stiller skarpt på H2020-bevillinger
Publiceringsdato 20. oktober 2014 Vi bringer interviews med et par af de danske forskere og firmaer, der har udsigt til en H2020-bevilling til forskning og innovation. Grønne fiberflasker, lette kulfiber komposit både, ny plante robot-teknologi og bedre varmeisolering får nu et skub fremad. Hent det nye nummer på vores hjemmeside.
Midlertidige ansættelser og konkurrence om midler påvirker arbejdsmiljøet blandt forskere
Publiceringsdato 20. oktober 2014 Mange forskere på universiteterne er midlertidigt ansatte, og det skaber et stort fokus på præstation med konstante mål om publiceringer i konkurrence om forskningsmidler. Derfor skal universiteterne nu gøre mere for forskernes psykiske arbejdsmiljø.
Kinesiske studerende møder danske virksomheder
Publiceringsdato 14. oktober 2014 Danske uddannelsesinstitutioner og virksomheder markedsfører uddannelses-og karriereveje for kinesiske studerende til Denmark Days i Shanghai og Beijing.
Uddannelses- og forskningsministeren inviterer til Forskningsmødet 2014
Publiceringsdato 10. oktober 2014 Den 10. – 11. november deltager op mod hundrede centrale aktører i et forskningsmøde, hvor de vil debattere væsentlige forsknings- og innovationspolitiske emner. Mødet skal bidrage til at udforme fremtidens forsknings- og innovationspolitik.
iriss-missionen har fået to nye logoer
Publiceringsdato 10. oktober 2014 Astronaut Andreas Mogensen har på et pressemøde i dag afsløret to nye logoer for sin mission, iriss, til den internationale rumstation.
Hvordan opleves medbestemmelse og medinddragelse på universiteterne i 2014?
Publiceringsdato 08. oktober 2014 Uddannelses- og Forskningsministeriet har undersøgt status for medbestemmelse og medinddragelse i forlængelse af ændringen af universitetsloven i 2011.
Kom godt i mål med din Marie Curie-ansøgning
Publiceringsdato 07. oktober 2014 Lær af andres dugfriske erfaringer med Marie Curie-ansøgninger i Horizon 2020. På kurset ”Bliv dus med Marie Curie” den 11. november fortæller Morten Gylling, Kunstakademiets Skoler, om sine erfaringer med ansøgningsprocessen, og eksperter gennemgår succesfulde ansøgninger og karakterskalaen.
Hvad skal Andreas Mogensen i rummet?
Publiceringsdato 06. oktober 2014 Astronaut Andreas Mogensen vil på et pressemøde fredag afsløre nye detaljer om sin rummission for den europæiske rumorganisation, ESA, og samtidig offentliggøre to helt nye logoer, der er udvalgt blandt mere end 120 danske forslag.
Blogindlæg: Kreativitet på koreansk
Publiceringsdato 03. oktober 2014 Første blogindlæg fra vores innovationsattaché i Seoul: Korea bliver sjældent forbundet med kreativitet og innovation - det vil den nuværende koreanske præsident lave om på. Og Korea vil bruge erfaringer fra Danmark til at realisere det.
Nye veje til flere mønsterbrud
Publiceringsdato 02. oktober 2014 80 engagerede deltagere gav ideerne frit løb på Mønsterbryderdagen og bød ind med forslag til, hvordan de videregående uddannelser kan tiltrække og fastholde flere unge fra uddannelsesfremmede hjem. Uddannelses- og forskningsministeren var sammen med sit mønsterbryderkorps værter for arrangementet.
Robotter og nørder indtager Uddannelses- og Forskningsministeriet til Kulturnatten
Publiceringsdato 30. september 2014 Smag på grøntsagskaviar, lad dig udfordre af matematikrobotten NAO og oplev Danmarks mest kendte nørder lave forsøg med ild. Robotter, nørder, videnskabsmænd og en minister præsenterer en verden af videnskab i Uddannelses- og Forskningsministeriet til Kulturnatten 2014.
Kvalitetsudvalget: Anden rapport offentliggøres sidste uge i november
Publiceringsdato 29. september 2014 Hvis du arbejder med undervisning på videregående uddannelser, så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 26. eller 28. november, hvor Kvalitetsudvalgets anden rapport lanceres i hhv. Aarhus og København. Selve rapporten offentliggøres på kvalitesudvalgets hjemmeside mandag den 24. november 2014.
Sprogprojekter om folkeskoleelever og kvinder i job vinder Den Europæiske Sprogpris i Danmark
Publiceringsdato 26. september 2014 To projekter om tosprogede folkeskoleelever og veluddannede kvinder med indvandrerbaggrund modtager Den Europæiske Sprogpris 2014. Projekterne hædres for kobling mellem sprog og social inklusion og nytænkning af sprogindlæring.
EU: Et studieophold i udlandet gør vejen til job kortere
Publiceringsdato 25. september 2014 Studerende, der har været på studie- eller praktikophold i udlandet, har nemmere ved at få job efter endt uddannelse. Det viser en ny undersøgelse udarbejdet for EU-Kommissionen.
Danske innovationsnetværk indgår nye internationale alliancer
Publiceringsdato 19. september 2014 Danske klynger og innovationsnetværk har i de sidste to dage haft travlt med at møde mere end 125 andre europæiske klynger på ’2nd BSR Stars Cluster-to-Cluster Conference and Matchmaking – Towards New Horizons’ i Berlin.
Forskere skal krydse nye landegrænser
Publiceringsdato 19. september 2014 58 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd skal åbne flere døre til internationalt forskningssamarbejde og kaste nye, skarpe forskningsresultater af sig.
Det Frie Forskningsråd igangsætter postdocprojekter for 137 millioner
Publiceringsdato 19. september 2014 Det Frie Forskningsråd investerer 137 millioner kroner i postdocstipendier til 70 af Danmarks lovende yngre forskere.
Hvordan får vi flere mønsterbrydere?
Publiceringsdato 19. september 2014 Har du svaret, så del det med uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, når hun inviterer til Mønsterbryderdag. Alle er velkomne.
Danske innovationsnetværk speeddater med hele Europa
Publiceringsdato 17. september 2014 25 af de største danske klyngeorganisationer og innovationsnetværk får lejlighed til at møde udenlandske ligesindede ved en stor matchmaking-event i Berlin den 18.-19. september.
EuroCenter tweeter om Horizon 2020
Publiceringsdato 16. september 2014 Virksomheder, forskere og andre med interesse for Horizon 2020 kan nu få opdateringer om arrangementer, ansøgningsfrister m.m. på Twitter. Styrelsen for Forskning og Innovation lancerer @EuroCenter_DK som en service, der skal supplere EuroCenters traditionelle 1:1 vejledning om Horizon 2020.