Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2014 iriss-missionen har fået to nye logoer

iriss-missionen har fået to nye logoer

Astronaut Andreas Mogensen har på et pressemøde i dag afsløret to nye logoer for sin mission, iriss, til den internationale rumstation.
Kontakt
Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

10. oktober 2014

Vinderlogoet er tegnet af Poul Rasmussen og inspireret af den græske gudinde Iris, som ofte er afbildet med vinger.iriss mission

Vingerne i logoet symboliserer samtidig et vikingeskib, som repræsenterer trangen til at udforske og søge mod ukendte horisonter. Andreas’ danske nationalitet er repræsenteret ved det danske flag i globen og de røde og hvide farver. Missionens navn, iriss, er skrevet i to farver for at understrege, at målet for Andreas’ rejse er den internationale rumstation, ISS. Over navnet er der planeter i kredsløb og stjerner.

iriss uddannelseLogoet som skal symbolisere uddannelsesaktiviteterne er tegnet af 19-årige Louise Nielsen, som også har valgt farverne blå, rød og hvid  i sit logo. Logoet viser Andreas Mogensen på vej mod rummet i en raket.

 

Husk du kan møde den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen i aften på Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Her vil Andreas vise sine to nye logoer frem, vise billeder fra sin træning og afsløre flere detaljer om de eksperimenter, han skal gennemføre på rumstationen.

Senest opdateret 15. august 2019