Du er her: Forside Uddannelse Internationalisering Internationalt samarbejde om vejledning

Internationalt samarbejde om vejledning

Et væsentligt element for internationalisering af danske uddannelser er arbejdet for at sikre danske unge og studerende et godt kendskab til de mange muligheder, der er for at opnå et internationale kompetencer og kvalifikationer i løbet af uddannelsen.

Billede fra study in denmark

Uddannelses- og Forskningsministeriet varetager dansk deltagelse i to EU-netværk, der bl.a. skal fremme den internationale dimension i vejledningen af unge.

Euroguidance

Euroguidance er et europæisk netværk af nationale ressourcecentre for vejledning. Netværket fremmer den internationale dimension i vejledningen og formidler viden om vejledning og mobilitet i uddannelse og læring. Euroguidance formidler blandt andet information om uddannelse og erhverv i de europæiske lande og skaber hermed et godt grundlag for at vejlede om mobilitetsspørgsmål.

Eurodesk

Eurodesk er et europæisk netværk, der bl.a. skal styrke formidlingen af EU’s mobilitetsprogrammer blandt unge i Europa. Derudover skal netværket understøtte, at institutioner, vejledere og organisationer kan indhente viden om unges muligheder for arbejde og uddannelse i de andre europæiske lande.

Senest opdateret 08. februar 2017