Gå til indhold

Pressemeddelelser 2011

Her kan du læse alle pressemeddelelser fra 3. oktober 2011 og frem fra Uddannelsesministeriet, Styrelsen for Forskning og Innovation, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Tidligere pressemeddelelser i 2011

Viser 1-14 af 14 resultater
Regeringen indfører gruppeprøver og udvikler nye prøveformer
Publiceringsdato 23. december 2011 Relevante parter bliver spurgt om deres bud på nye prøve- og eksamensformer, før regeringen fra næste skoleår genindfører de efterspurgte gruppeprøver og gruppeeksamener
Første bevillinger til forskning i folkeskolen uddelt
Publiceringsdato 23. december 2011 De seks første bevillinger til ph.d.-projekter i uddannelsesforskning er netop uddelt. Der er i 2012 afsat yderligere 28 millioner kroner til nye forskningsprojekter med fokus på den danske folkeskole.
Internationale studerende savner danske venner
Publiceringsdato 15. december 2011 Når internationale studerende skal falde til i Danmark, er det ofte svært at finde danske venner. Uddannelsesministeren opfordrer derfor de danske studerende til at blive bedre til at inddrage deres udenlandske medstuderende.
Flere forventes at gennemføre en uddannelse
Publiceringsdato 09. december 2011 Nye tal fra profilmodellen viser, at flere forventes at få en uddannelse. Regeringen har sat nye ambitiøse mål for, at flere skal gennemføre en videregående uddannelse.
Professionel bestyrelse skal styrke arkitektskolen i Aarhus
Publiceringsdato 08. december 2011 Én samlet bestyrelse skal fremover lede Arkitektskolen Aarhus. De fem eksterne medlemmer er fundet, og uddannelsesminister Morten Østergaard ser frem til samarbejdet.
190 mio. kr. til forskning og innovation i velfærdsteknologi
Publiceringsdato 21. november 2011 Det Strategiske Forskningråd og Rådet for Teknologi og Innovation har tildelt den hidtil største bevilling på 70 mio. kr. til et SPIR (Strategic Platform for Innovation and Research) i intelligente samfundsløsninger og velfærdsteknologi. Projektets samlede volumen bliver ca. 190 mio. kr.
Mød uddannelsesministeren i Aarhus
Publiceringsdato 16. november 2011 Danskerne har mandag den 21. november mulighed for at møde uddannelsesminister Morten Østergaard. Café Stiften i Aarhus vil danne ramme om begivenheden.
Bred aftale om fordeling af forskningsmilliard
Publiceringsdato 15. november 2011 Alle Folketingets partier står bag fordelingen af en milliard til forskning og innovation på årets finanslov.
Karrierehåndtering for universitetsforskere stiller særlige krav
Publiceringsdato 07. november 2011 Universiteterne er generelt gode til at understøtte forskernes karrierer, men forskningsverdenens konkurrenceprægede kultur stiller særlige krav, der ikke opfyldes systematisk af universiteterne. Det viser en ny evaluering af forskeres karriereveje.
Stort løft til forskning og uddannelse
Publiceringsdato 03. november 2011 1 mia. kr. til den øgede uddannelsesaktivitet, 300 mio. kr. ekstra til forskning og et opgør med brugerbetalingen for studerendes suppleringskurser. Det er nogle af punkterne i regeringens finanslovsudspil. Derved trækkes mange af den tidligere regerings besparelser på området tilbage.
Rekordoptag på videregående uddannelser
Publiceringsdato 01. november 2011 Årets optag på de videregående uddannelser er steget med 10 procent i forhold til 2010. Det viser den endelige opgørelse per 1. oktober. Dermed er regeringsmålsætningen om, at 60 procent af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse, rykket nærmere.
Det Frie Forskningsråds bevillinger gavner både forskning, forskere og forskningsmiljøer
Publiceringsdato 27. oktober 2011 Det Frie Forskningsråd (DFF) har til formål at styrke kvaliteten og internationaliseringen af dansk forskning. Gennem ni år er der uddelt 3,6 milliarder kroner til 2.600 forskningsprojekter. Nu er effekterne af støtten dokumenteret.
Klynger driver økonomisk udvikling og innovation
Publiceringsdato 04. oktober 2011 Europas hidtil største benchmarking-projekt af over 140 klynge- og netværksorganisationer og 16 klynge- og netværksprogrammer giver helt ny viden om, hvad der kan drive økonomisk udvikling og innovation.
Morten Østergaard bliver minister for forskning, innovation og videregående uddannelser
Publiceringsdato 03. oktober 2011 Den radikale Morten Østergaard er ny minister for forskning, innovation og videregående uddannelser. Han overtager dermed Videnskabsministeriet efter den konservative Charlotte Sahl-Madsen.

Tidligere pressemeddelelser