Gå til indhold

Pressemeddelelser 2011

Her kan du læse alle pressemeddelelser fra 2011 fra Uddannelsesministeriet, Styrelsen for Forskning og Innovation, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Viser 1-30 af 51 resultater
Første bevillinger til forskning i folkeskolen uddelt

De seks første bevillinger til ph.d.-projekter i uddannelsesforskning er netop uddelt. Der er i 2012 afsat yderligere 28 millioner kroner til nye forskningsprojekter med fokus på den danske folkeskole.

Internationale studerende savner danske venner

Når internationale studerende skal falde til i Danmark, er det ofte svært at finde danske venner. Uddannelsesministeren opfordrer derfor de danske studerende til at blive bedre til at inddrage deres udenlandske medstuderende.

Flere forventes at gennemføre en uddannelse

Nye tal fra profilmodellen viser, at flere forventes at få en uddannelse. Regeringen har sat nye ambitiøse mål for, at flere skal gennemføre en videregående uddannelse.

190 mio. kr. til forskning og innovation i velfærdsteknologi

Det Strategiske Forskningråd og Rådet for Teknologi og Innovation har tildelt den hidtil største bevilling på 70 mio. kr. til et SPIR (Strategic Platform for Innovation and Research) i intelligente samfundsløsninger og velfærdsteknologi. Projektets samlede volumen bliver ca. 190 mio. kr.

Mød uddannelsesministeren i Aarhus

Danskerne har mandag den 21. november mulighed for at møde uddannelsesminister Morten Østergaard. Café Stiften i Aarhus vil danne ramme om begivenheden.

Karrierehåndtering for universitetsforskere stiller særlige krav

Universiteterne er generelt gode til at understøtte forskernes karrierer, men forskningsverdenens konkurrenceprægede kultur stiller særlige krav, der ikke opfyldes systematisk af universiteterne. Det viser en ny evaluering af forskeres karriereveje.

Stort løft til forskning og uddannelse

1 mia. kr. til den øgede uddannelsesaktivitet, 300 mio. kr. ekstra til forskning og et opgør med brugerbetalingen for studerendes suppleringskurser. Det er nogle af punkterne i regeringens finanslovsudspil. Derved trækkes mange af den tidligere regerings besparelser på området tilbage.

Rekordoptag på videregående uddannelser

Årets optag på de videregående uddannelser er steget med 10 procent i forhold til 2010. Det viser den endelige opgørelse per 1. oktober. Dermed er regeringsmålsætningen om, at 60 procent af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse, rykket nærmere.

Klynger driver økonomisk udvikling og innovation

Europas hidtil største benchmarking-projekt af over 140 klynge- og netværksorganisationer og 16 klynge- og netværksprogrammer giver helt ny viden om, hvad der kan drive økonomisk udvikling og innovation.

Penge til øget optag på universiteterne er sikret

Regeringen fastholder målsætningerne for uddannelse, forskning og udvikling. Det betyder, at forskning fortsat vil udgøre 1 procent af Danmarks BNP, og at der er afsat penge til det øgede optag på de videregående uddannelser.

Taxametersystemet skal ses efter i sømmene

En ny arbejdsgruppe skal kortlægge, om der findes alternativer til det nuværende taxametersystem. Den nye gruppe skal blandt andet se på, om taxametersystemet kan indrettes, så det i højere grad medvirker til at understøtte regeringens vækstdagsorden og samtidig bevarer et ubureaukratisk system.

Alle skal søge digitalt fra 2012

Ansøgere til landets universiteter skal allerede fra næste år søge digitalt. De unge har kompetencerne, så det er oplagt, at universiteterne går forrest på digitaliseringsfronten, mener videnskabsministeren.

Strategi for talenterne på universiteterne

Der er alt for lidt fokus på den enkelte dygtige studerende, mener videnskabsministeren. Derfor vil videnskabsministeren bede universiteterne om at udarbejde en strategi for talentarbejdet, så den enkelte studerende kan udleve sit fulde potentiale.

Flere højtuddannede udlændinge vil arbejde i Danmark

Højtuddannede udgør en stadigt stigende del af dem, der får deres uddannelser vurderet hos Styrelsen for International Uddannelse. Det viser videnskabsministerens årlige beretning om vurdering og anerkendelse af udenlandske uddannelser, som netop er oversendt til Folketinget.

Der er igen vækst i opfinderiet i dansk forskning

Danske forskningsinstitutioner har vendt udviklingen. I 2010 var der markante stigninger på indtjening og antal af licens-, salgs- og optionsaftaler og spinout-virksomheder.

Unge søger fornuftigt i år

Søgningstallene til universiteterne tegner igen i år et positivt billede. I alt har 34.741 personer søgt ind på en universitetsuddannelse. Det er syv procent flere end i 2010, som er det hidtidige rekordår. Dermed er søgningen til universiteterne steget med knap en tredjedel siden 2006.

Digital søgning slår rekord

I år har over 37.000 indsendt digitale ansøgninger til landets videregående uddannelser. Det er mere end en fordobling i forhold til sidste år, hvor tallet var 14.181. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen glæder sig over, at unge i så stor grad har taget digital selvbetjening til sig.

Sådan er danske studerendes vilkår

Danske studerende har den længste sabbat, får mest offentlig forsørgelse og er blandt de mest mobile. Det er nogle af konklusionerne på en ny stor europæisk undersøgelse – Eurostudent – der sammenligner studerendes levevilkår. Rapporten offentliggøres på en konference i København i dag.

Lettere og billigere adgang til forskning er vigtig for vækst

Små og mellemstore virksomheder har vanskeligt ved at få adgang til forskningsartikler, patenter, tekniske rapporter og markedsinformation. Det viser en ny undersøgelse. Lettere og billigere adgang vil skabe både innovation og vækst i samfundet.

Handlinger tilknyttet webside