Gå til indhold

Rekordoptag på videregående uddannelser

01. november 2011
Årets optag på de videregående uddannelser er steget med 10 procent i forhold til 2010. Det viser den endelige opgørelse per 1. oktober. Dermed er regeringsmålsætningen om, at 60 procent af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse, rykket nærmere.

I alt er cirka 59.600 unge begyndt på en videregående uddannelse i år. Rekordoptaget fordeler sig med cirka 32.000 optaget på en kort eller mellemlang uddannelse, og næsten 27.600 er optaget på en lang videregående uddannelse.

– Vi har brug for mange højtuddannede i fremtiden. Jeg glæder mig derfor over, at rekordmange unge i år har valgt at begynde på en uddannelse. Regeringens mål er, at 60 procent af en ungdomsårgang får en videregående uddannelse, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.
– For at nå målsætningen skal vi skabe mere synergi mellem de forskellige uddannelser. Derfor har vi også valgt at samle alle videregående uddannelser i et ministerium. Jeg vil have fokus på at hæve kvaliteten på uddannelser og samtidig få fjernet blindgyderne i uddannelsessystemet. Alt sammen er med til at mindske frafaldet og skabe flere højtuddannede, som Danmark har brug for.

Alle uddannelsessteder opgør per 1. oktober antallet af nye studerende. Tallet tager højde for de studerende, der har takket nej til en tilbudt studieplads, og de studerende, der enten er optaget på en af de ledige pladser eller optaget fra standby-listerne. Cirka 4.000 unge takkede i år nej til en uddannelsesplads, hvorimod cirka 6.100 blev optaget fra standby-listerne eller på en ledig plads. Derved steg optaget mellem første og anden opgørelse med 4 procent.


Uddannelsesminister Morten Østergaard kan kontaktes gennem pressesekretær Charlotte Holst på 2211 0200 eller chhh@fivu.dk.

Handlinger tilknyttet webside