Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser

Pressemeddelelser

Oversigt over pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, Styrelsen for Forskning og Uddannelse samt Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.
Viser 1-30 af 859 resultater
Nyt udspil: Regeringen vil stramme grebet om udlændinge med SU-gæld
Publiceringsdato 23. februar 2018 Med 7 konkrete initiativer vil regeringen sætte ind for at sikre, at udenlandske statsborgere betaler deres SU-gæld. Danmark skal ikke være en gavebod, hvor vi lader udenlandske studerende slippe for at betale deres gæld, siger skatteminister Karsten Lauritzen.
Presseinvitation til EliteForsk-konferencen 2018
Publiceringsdato 22. februar 2018 Den 1. marts 2018 overrækkes årets EliteForsk-priser til fem fremragende forskere. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind står for overrækkelsen, der som noget nyt foregår i Operaen i København.
Presseinvitation: 18 af verdens største forskningsfaciliteter samles til fælles industrikonference i København
Publiceringsdato 19. februar 2018 Verdens første Big Science Business Forum samler repræsentanter fra verdens største højteknologiske forskningsfaciliteter til fælles konference. De vil fortælle om udbud for milliarder af kroner i ordrer til virksomhederne. Konferencen afholdes i København 26.-28. februar 2018.
Dansk forskning har høj videnskabelig gennemslagskraft
Publiceringsdato 06. februar 2018 Danmark ligger i international top, når det gælder videnskabelig gennemslagskraft målt som citationer. Det viser ny publikation. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over resultaterne, og ser gerne, at Danmark rækker endnu længere ud efter stjernerne.
Ny forsøgsordning: Fra september kan en række kandidatuddannelser læses på deltid
Publiceringsdato 31. januar 2018 Til efteråret bliver en række kandidatuddannelser som noget nyt udbudt som fireårige uddannelser for studerende i job. Uddannelserne spænder vidt fra sygepleje til datalogi og jura. På den måde kan danskerne have en god tilknytning til arbejdsmarkedet, mens de uddanner sig, siger Søren Pind.
Videregående uddannelse i flere dele af Danmark
Publiceringsdato 17. januar 2018 Regeringen vil oprette ti nye uddannelsesstationer på videregående uddannelser bredt fordelt i Danmark. Dermed kommer der uddannelse ud til områder, hvor der i dag ikke er så mange tilbud. Og virksomheder og borgere uden for store byer får adgang til uddannelse og kvalificeret arbejdskraft.
30 millioner til ny viden om nye digitale teknologier
Publiceringsdato 04. januar 2018 Søren Pind vil styrke virksomheders adgang til viden om big data og kunstig intelligens. Han giver nu universiteterne et særtilskud på 30 millioner kroner, som for eksempel kan bruges til initiativer inden for nye teknologier.
Dansk forskning runder 5 milliarder støttekroner fra EU
Publiceringsdato 22. december 2017 Danmarks forsknings- og innovationsmiljøer henter mange penge hjem fra EU's forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020. Danske forskere og virksomheder har siden Horizon 2020 startede i 2014 modtaget cirka 5,2 milliarder kroner til 1.181 forskellige projekter, viser seneste opgørelse.
Erhvervslivets forskning og udvikling koncentreres på de store virksomheder
Publiceringsdato 15. december 2017 Der er gode økonomiske grunde for virksomheder til at investere i egen forskning og udvikling (FoU). Ifølge en ny opgørelse er det i stigende grad store virksomheder, som bidrager til et højt FoU-niveau i Danmark, mens små og mellemstore virksomheder investerer mindre.
Danskerne har størst tillid til forskere
Publiceringsdato 14. december 2017 Forskere fra universiteterne ligger i top, når danskerne skal vurdere, hvem de har mest tillid til. Til gengæld kniber det med tilliden til den offentlige debat, viser ny undersøgelse. Samtidig efterlyses det, at forskningsresultater fylder mere i den danske nyhedsdækning.
Nye uddannelser i store data og robotteknologi godkendt
Publiceringsdato 12. december 2017 19 nye uddannelser er netop blevet godkendt af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind. Uddannelserne er bredt fordelt over hele landet. Seks nye uddannelser i IT og store datamængder er godkendt på tre universiteter.
Rumerhvervet skaber arbejdspladser med raketfart
Publiceringsdato 10. december 2017 Rumvirksomhederne skaber vækst og arbejdspladser i Danmark, viser ny opfølgning på rumstrategien. Samtidig gennemføres flere nye initiativer på området, der blandt andet skal udbrede brugen af gratis rumdata og måle effekten af rumteknologi på samfundet.
DFiR: Godt vi gør os klar til fremtiden
Publiceringsdato 05. december 2017 Regeringen er barslet med en ambitiøs strategi for dansk forskning og innovation. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) siger tak for det. En styrke i dansk FoU er netop, at man fra politisk hold har tradition for at justere på rammerne, når der kommer ubalance i FoU-systemet.
Danmark skal være en forskningsnation i den absolutte verdenselite
Publiceringsdato 05. december 2017 Regeringen lancerer i dag en ny strategi, der skal gøre Danmark til en forskningsnation i den absolutte verdenselite. Regeringen vil etablere en Nobel-pagt, styrke teknologisk forskning, fordele forskningsmidlerne til universiteterne anderledes og skabe bedre karrieremuligheder for unge forskere.
Invitation til pressen: H.K.H Prinsesse Marie åbner 80-års fejringen for Lektoratsordningen
Publiceringsdato 04. december 2017 Danske lektorer er i årtier rejst ud i verden for at undervise udenlandske studerende i det danske sprog og i vores kultur- og samfundsforhold. Det er sket gennem Lektoratsordningen, der i år kan fejre 80-års jubilæum. Jubilæet fejres ved et arrangement den 7. december i København. Alle er velkomne.
Private fonde og organisationer yder et markant bidrag til dansk forskning
Publiceringsdato 30. november 2017 Årets redegørelse om forsknings- og innovationsområdet peger på, at private fonde og organisationer yder et markant bidrag til dansk forskning. Det glæder uddannelses- og forskningsministeren, der ønsker at skabe gode rammer, så væksten i de private fondes investeringer i dansk forskning fortsætter
Nye virksomheder udspringer fra universiteterne
Publiceringsdato 29. november 2017 Antallet af nye spinout-virksomheder nåede i 2016 sit højeste niveau. Det skaber arbejdspladser langt ud over de forskere, som starter virksomhederne.
100 millioner kroner til ny sprogindsats
Publiceringsdato 29. november 2017 Regeringen lancerer en ny sprogstrategi, der skal løfte studerende og elevers sprogkundskaber på tværs af hele uddannelsessystemet og imødekomme erhvervslivets efterspørgsel efter medarbejdere, der kan tale flere sprog end engelsk. Med strategien følger 100 millioner kroner.
Nyt bevillingssystem med fokus på kvalitet og overgang til arbejde
Publiceringsdato 24. november 2017 Ny bred politisk aftale om fordeling af bevillingerne til de videregående uddannelser giver større fokus på kvalitet og om de unge får et arbejde efter studiet. Reformen vedrører 13 milliarder kroner og cirka 270.000 studerende.
56 millioner til infrastruktur til forskning i klima- og miljø og samfundsdata
Publiceringsdato 17. november 2017 Uddannelses- og forskningsministeren har godkendt bevillinger til to nye forskningsinfrastrukturer. Dansk forskning i klima- og miljøpåvirkninger løftes med 20 millioner kroner, og samfundsvidenskabelig registerforskning støttes med 36 millioner kroner.
Søren Pind nedsætter inspirationsgruppe om nyt filosofikum på universiteterne
Publiceringsdato 17. november 2017 Studerende på de videregående uddannelser skal have et fundament af dannelse, der ruster dem til fremtidens udfordringer. Derfor nedsætter uddannelses- og forskningsministeren en inspirationsgruppe, der skal se på, hvordan et nyt filosofikum kan indføres på de danske universiteter.
Søren Pind: Erasmus+ er europæisk dannelse, når det er bedst
Publiceringsdato 16. november 2017 Vi har brug for unge, der har dannelse, et internationalt udsyn og som forstår Europa. Derfor er EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ mere vigtigt nu end nogensinde før, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind i anledningen af, at Erasmus+ fylder 30 år.
Markant færre studerende er optaget på de engelsksprogede uddannelser
Publiceringsdato 07. november 2017 Erhvervsakademierne og professionshøjskolerne har i år reduceret i antallet af studerende på de engelsksprogede uddannelser, viser nye tal. Uddannelses- og forskningsministeren er tilfreds med, at der bliver ryddet op, og at der skrues ned for optaget af udenlandske studerende.
30 millioner kroner skal give ny viden til læreruddannelsen og folkeskolen
Publiceringsdato 01. november 2017 Forskning kan styrke læreruddannelsen og folkeskolens undervisning. Derfor glæder det uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, at Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning har uddelt knapt 30 millioner kroner til 12 Ph.d.-projekter, der blandt andet har fokus på samtalekompetencer*og demokrati.
Bred politisk aftale fordeler en milliard kroner til forskning og udvikling
Publiceringsdato 31. oktober 2017 Ny bred politisk aftale om fordeling af forskningsreserven giver en milliard til forskning i bedre sundhed, nye teknologiske muligheder, læring og uddannelser, bedre miljø og en god start til udsatte børn og deres familier. Samtidig styrkes den frie forskning. Søren Pind glæder sig over aftalen.
Forhandlinger om fordeling af forskningsreserven for 2018 indledt
Publiceringsdato 13. oktober 2017 Regeringen foreslår at styrke Danmarks Frie Forskningsfond og Innovationsfonden med 560 millioner kroner for at skabe vækst og arbejdspladser og for at styrke den frie forskning. Det er regeringens udgangspunkt for forhandlingerne om fordeling af forskningsreserven for 2018, som er indledt i dag.
Universitetsuddannede giver oftere iværksætterlivet en chance
Publiceringsdato 11. oktober 2017 Universitetsuddannede starter oftere egen virksomhed end andre på arbejdsmarkedet, og de vokser hurtigere end andre nye virksomheder, viser ny analyse. Det er vigtigt, at vi fokuserer på iværksætteri i uddannelserne, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.
Ny evaluering: Erasmus+ giver tusinder af unge internationalt udsyn
Publiceringsdato 28. september 2017 En evaluering af Erasmus+ viser, at uddannelsesprogrammet giver unge og uddannelsesinstitutioner et stærkere internationalt udsyn og styrker de unges kompetencer. Evalueringen viser også, at et Erasmus+ ophold i udlandet hjælper på de studerendes muligheder for beskæftigelse efter uddannelsen.
Nye muligheder for uddannelse, forskning og erhvervsliv i Kina
Publiceringsdato 25. september 2017 Omdrejningspunkt i det dansk-kinesiske universitetssamarbejde åbner med deltagelse af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, når Industriens Fonds Hus i Kina indvies. Danske og kinesiske studerende, forskere samt virksomheder og institutioner fra begge lande kommer til at have aktiviteter i huset.
Vinderne af den europæiske sprogpris går nye veje i arbejdet med sprog
Publiceringsdato 25. september 2017 Den Europæiske Sprogpris gives i år til to projekter, der går nye veje i arbejdet med sprog. Projektet ”Lær dansk med rap” lærer flygtninge og studerende at udtale danske ord ved at rappe dem, mens projektet ”Wise Words” handler om at bruge flersprogede elevers sprog i undervisningen.