Regeringen har netop præsenteret del 2 af National Strategi for Kvanteteknologi. På uddannelses- og forskningsområdet er der udsigt til flere markante satsninger for at beholde Danmarks førerposition på området.
Søg i pressemeddelelser og nyheder
Nu bliver det muligt for uddannelsesinstitutionerne at søge penge til at udvikle aktiviteter på uddannelsesområdet. Initiativet skal imødekomme et stigende behov for kvalificeret arbejdskraft i life science-sektoren.
Dansk forskning skal have mest muligt udbytte af, at Danmark hvert år bidrager med godt 600 millioner kroner for at være medlem af ni internationale forskningsfaciliteter. Derfor opstilles nu en række strategiske mål og sigtelinjer for udbyttet og brugen af hver facilitet.
In line with the growing interest in space exploration, the conference will, for the first time, span over two days and include six dedicated tracks. The online programme contains a number of confirmed speakers and an in-depth description of the highly relevant topics on today’s space agenda.
Forskning i vandkvalitet. Grøn omstilling af fødevareproduktion. Udvikling af nye supercomputere. Det er et lille udpluk af de mange støttemuligheder i EU’s specialiserede partnerskaber i Horizon Europe. Ny side på ufm.dk guider dig rundt i de forskellige partnerskaber og deres støttemuligheder.
Robusthedskommissionen har i dag præsenteret sine anbefalinger til løsninger på sundhedsvæsenets grundlæggende udfordringer, herunder personalemangel. Anbefalingerne på uddannelsesområdet lægger sig i forlængelse af regeringens reformambitioner for de professionsrettede videregående uddannelser.
H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund uddeler i dag årets undervisningspris til syv undervisere, der med blik for den enkelte studerendes læring og trivsel har udmærket sig som fremragende undervisere og faglige fyrtårne.
Der har længe været arbejdet på at færdiggøre den aftale, der giver UK status som associeret til Horizon Europe. Associeringen betyder, at forskere og virksomheder fra UK som udgangspunkt vil kunne ansøge og deltage på lige fod med partnere fra andre associerede lande og EU-medlemslande.
Hvad gør, at bykulturer opstår, blomstrer og siden forsvinder? Hvordan er forholdet mellem sprog og mytologi hos aztekere, og på hvilken måde præger civilsamfundets elite vores fælles værdier og normer? Det skal danske forskere nu undersøge via en bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd.
H.K.H Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund uddeler årets undervisningspris i Operaen den 11. september. Prisen gives til syv undervisere for deres arbejde med at engagere, inspirere og inkludere studerende på landets videregående uddannelser.
Klokken 03.27 lokal tid lykkedes det at lave en succesfuld opsendelse fra Kennedy Space Center i Florida med astronaut Andreas Mogensen ombord. Nu venter et halvt års arbejde med at gøre os alle sammen klogere på rummet og planeten, vi bor på.
Regeringen vil afsætte 47,4 mio. kr. til at understøtte kvaliteten af pædagoguddannelsen i det kommende år. Det sker forud for det ambitiøse trecifrede millionløft af de professionsrettede uddannelser på velfærdsområdet, som et bredt flertal har aftalt at prioritere fra 2025.
Partierne bag reformen af universitetsuddannelserne i Danmark er blevet enige om et kommissorium for det kandidatudvalg, som skal udforme fremtidens kandidatlandskab. Både universiteterne og repræsentanter for de studerende sidder med ved bordet, når udvalget tager fat på arbejdet i efteråret 2023.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund er rejst til USA for at overvære opsendelsen af Andreas Mogensen til ISS. I forbindelse med besøget vil ministeren underskrive to aftaler om forskningsaktiviteter og undervisningsaktiviteter i forbindelse med rumrejsen.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund rejser i dag til Florida i USA for at overvære opsendelsen af Andreas Mogensen til den internationale rumstation ISS. Ministeren rejser afsted med ønsket om, at Danmark fremover øger sit engagement i det internationale rumsamarbejde markant.
I dette brief opsummeres på centrale pointer fra den debatrække om forskning og innovation inden for forsvar og sikkerhed, som DFiR afholdt i foråret og sommeren 2023
I alt 30 repræsentanter fra bl.a. Folketingets partier, erhvervslivet, medieverdenen og civilsamfundet skal understøtte samspillet mellem forskningsprojektet og det omgivende samfund.
Et lille EU-projekt med en afgrænset problemstilling og en kort tidshorisont kan ofte være appetitvækker for virksomheder og organisationer, der vil afprøve Horizon Europe. De finansieres via den såkaldte cascade funding i Horizon Europe, og pt. er der 45 aktuelle opslag efter mini EU-projekter.
VIA University College er netop føjet til rækken af danske videregående uddannelsesinstitutioner, der indgår som partnere i en række ’Europæiske Universiteter’. Med det nye partnerskab følger 14,4 millioner euro over en fireårig periode.
Tendenserne fra søgningen den 5. juli går igen i optagelsen. Flere er optaget på IT- og ingeniøruddannelserne, ligesom der optages flere internationale studerende. På de store velfærdsuddannelser er flere års fald aftaget – dog med undtagelse af pædagoguddannelsen, som fortsat oplever et mindre fald
Det Europæiske Forskningsråd har netop vedtaget og offentliggjort deres arbejdsprogram for 2023-24. Arbejdsprogrammet byder på nye tiltag blandt andet for bevillingerne Advanced Grants og Proof of Concept Grants, nye evalueringspaneler og tilpasninger i evalueringsprocessen samt frister for 2024.
Grønlands Forskningsråd og Danmarks Frie Forskningsfond har fået i opdrag at indstille egnede kandidater til Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke og uddannelses- og forskningsministeren til posten som forskningsleder for den historiske udredning af forholdet ml. Grønland og Danmark
Danmark er netop kåret som vinder af årets udgave af European Innovation Scoreboard, hvor blandt andet EU-landene dyster på deres forsknings- og innovationsperformance. Danmark overgår sidste års vinder Sverige og er nu det stærkeste EU-medlemsland ift. forsknings- og innovationsperformance.
Tendensen med for få ansøgninger til store uddannelser på velfærdsområdet fortsætter. Det viser nye tal for søgningen til de videregående uddannelser. Flere positive tendenser kan ikke opveje et grundlæggende strukturelt problem i samfundet, mener uddannelses- og forskningsministeren.
Årets ansøgertal til de videregående uddannelser viser, at 84.073 har søgt ind på en videregående uddannelse. Det er en stigning i forhold til samme tal for ansøgningen i 2022.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har i samarbejde med MIT besluttet at udvide adgangen til forskeropholdene, så også erhvervs-ph.d. og -postdocs, som er ansat eller indskrevet ved de danske universiteter, kan ansøge.
Fire nye faglige medlemmer og tre nye suppleanter er udpeget til Nævnet for Videnskabelig Uredelighed.
Efter 5,5 år hos ICDK München giver innovationsattachéen stafetten videre. I dette blogindlæg gør Ulrik Kjølsen Olsen status over de store ambitioner for innovationsområdet – og tilsvarende store armbevægelser og vilje til dansk-tysk samarbejde – som han har mødt gennem sin tid i det sydtyske.
Ny survey viser, at Danmarks 13 viden- og erhvervsklynger er kommet godt fra land. Klyngerne er udpeget inden for styrkepositioner for at skabe netværk og mere samarbejde mellem forskere og virksomheder. Det bidrager til at skabe innovation bredt i samfundet.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen udtræder af kontrakten med NNIT, der skulle have udviklet et nyt it-system til fremtidig administration af Statens Uddannelsesstøtte.
Handlinger tilknyttet webside