Klip en 3-minutters film eller skriv en historie om dit oplæringsophold i udlandet og deltag i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens OPU-konkurrence 2025. Der er præmier på op til 7.000 kroner til de bedste historier og film. Deadline er 1. oktober 2025 kl. 12.00.
Søg i pressemeddelelser og nyheder
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund rejser i dag til Sorbonne Universitet i Paris for at drøfte videnskabens fremtid i Europa med forskningsministre fra EU-medlemslandene samt Storbritannien, Norge, Schweiz og Island.
Thomas Braun fortsætter efter sommeren som direktør i Studenterrådgivningen. Det er resultatet af et ansættelsesforløb, hvor det blev vurderet, at den nuværende direktør, Thomas Braun, fortsat er den bedst egnede i stillingen.
EU’s program for forskning og innovation, Horizon Europe, implementeres i ét- eller toårige arbejdsprogrammer med åbne opslag. Dette års arbejdsprogrammer er netop præpubliceret af Europa-Kommissionen, og ansøgere kan nu orientere sig i arbejdsprogrammerne, der forventes endeligt vedtaget i maj.
Regeringen har en ambition om at udvælge og finansiere op til fire nationale rummissioner over de næste 10 år. Nu er seks universiteter udpeget til at sikre, at den danske rumsektor bliver tæt inddraget i at forme rammerne for rumprogrammet.
Danske universiteter og virksomheder er med til at oprette 52 nye europæiske ph.d.-programmer, hvoraf 12 ledes af danske universiteter. Det er resultatet i den seneste ansøgningsrunde til EU-programmet Doctoral Networks, hvor de danske organisationer samlet modtager 260 mio. kroner.
Uddannelses- og Forskningsministeriets videnskabsfestival Forskningens Døgn fejrer i år sit 20-års jubilæum med et program, der er spækket med events rundt om i Danmark. Festivalen løber fra den 22.-27. april.
Nordiske universiteter har nu mulighed for at søge om midler til at etablere nye nordiske forskningsinfrastruktur-hubs, der skal styrke samarbejdet om forskningsinfrastruktur i Norden. Det er NordForsk, der har afsat 60 millioner NOK til de nye hubs, der kan søges senest den 21. maj 2025.
Kan forskning give os begreb om, hvordan fremtiden kommer til at se ud? Det eksperiment vil blive forsøgt, når videnskabsfestivalen Forskningens Døgn den 23. april fejrer sit 20-års jubilæum med deltagelse fra bl.a. H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsministeren
Elever på ungdomsuddannelser kan se frem til, at de fremover må tjene 1.100 kroner mere om måneden ved siden af deres SU. Det sker efter, at aftalekredsen bag SU-reformen bestående af regeringen, LA, KF og DF er blevet enige om at hæve fribeløbsgrænsen på ungdomsuddannelser.
Ny rapport fra Danmarks innovationscenter i Boston udforsker, hvordan innovative hjemmebehandlingsformer både kan vise sig at være et vigtigt middel mod pressede sundhedssystemer og samtidig rumme et markant vækstpotentiale for danske sundhedsinnovatører.
Der er nu åben for registrering til fire webinarer i maj måned om ESA’s nye programmer, som ESA forventes at præsentere dem på ministermøde i Bremen den 26.-27. november 2025. Webinarerne er skræddersyet til det danske rumøkosystem. Det første webinar indledes af Andreas Mogensen.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har godkendt 15 nye uddannelser fordelt over hele landet. Både danske og internationale studerende får nye muligheder for at uddanne sig – blandt andet inden for cybersikkerhed og kunstig intelligens.
Danmark har sammen med Norge og Den Europæiske Rumorganisation ESA besluttet at forlænge det danske rumprojekt ASIM’s levetid indtil foråret 2026. Et bevis på stærkt internationalt samarbejde, siger uddannelses- og forskningsministeren.
I sidste uge offentliggjorde ESA en ny strategi, som vil styre prioriteringen og indholdet af de programmer, der præsenteres på ESA’s ministermøde 26.-27. november 2025. UFS har anmodet ESA om at præsentere strategien i fire webinarer skræddersyet til det danske rumøkosystem.
Regeringen og DD, SF, LA, KF, EL, DF og ALT er enige om at hæve kvaliteten af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser, så flere får lyst til at vælge dem. Der skal være bedre mulighed for uddannelse hele livet, og der åbnes for flere internationale studerende.
92 forskere, som netop har modtaget det prestigefyldte Postdoctoral Fellowship i Horizon Europe, vil gennemføre deres forskningsprojekter ved danske institutioner. De vil i de kommende år tilføre ny international ekspertise og innovation til de danske forskningsmiljøer.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen indkalder hermed forslag til fem menige medlemmer til Danmarks Frie Forskningsfonds bestyrelse.
Forskere og innovationsaktører i Danmark kan se tilbage på et halvt år med stærke resultater, fortæller nye tal fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen om Danmarks deltagelse i Horizon Europe-programmet.
Antallet af ansøgere, der har søgt ind på en uddannelse via kvote 2, er steget med 4 procent i forhold til sidste år. Antallet af ansøgere til professionsuddannelserne på velfærdsområdet er overordnet set uændret.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund rejser til Kenya for at undersøge mulighederne for at styrke samarbejdet inden for videregående uddannelse, forskning og innovation. Rejsen gennemføres som et led i regeringens nye strategi for Afrika.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund rejser til Polen for at deltage i uformelt ministermøde om forskning. Europas konkurrenceevne og omsætning af banebrydende forskning til innovative løsninger er på programmet.
Ane Sofie Hansen er 1. marts tiltrådt stillingen som vicedirektør i styrelsen med ansvar for data, jura og økonomistyring. Hun kommer fra en stilling som stabschef i Fødevareministeriets departement.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund rejser til Italien for at mødes med sine italienske ministerkollegaer. De skal drøfte forskning, innovation og rumpolitik. Derudover skal Christina Egelund besøge ESA’s jordobservationscenter lidt uden for Rom.
DFIR's årskonference havde fokus på forskningsinformeret velfærdsinnovation i de danske kommuner. På konferencen var der tilslutning til, at der er et behov for bedre brobygning mellem forskning og praksis, kloge finansieringsmodeller og langsigtede samarbejder.
Fem yngre forskere i international særklasse får i dag overrakt EliteForsk-prisen, der anerkender forskere, som på ekstraordinær vis bidrager til at styrke dansk forskning. Priserne overrækkes af H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i Den Sorte Diamant i København
Et nyt initiativ skal gøre det lettere for førende schweiziske og danske aktører inden for kvanteforskning at knytte bånd på tværs af landegrænser. En platform for professionel matchmaking skal forbinde kvanteforskere og virksomheder og skabe mulighed for at søge midler fra nationale puljer og EU.
Danmark risikerer at miste talent, når kønsbalancen i forskningen er skæv – særligt inden for naturvidenskab og teknik. Nye analyser afdækker årsagerne til kvinders underrepræsentation og peger på løsninger. DFIR fremlægger aktuelle tal for at styrke debatten om en mere ligelig forskningssektor.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har besluttet at nedlægge magasinet EUindblik, og den sidste udgave med syv fantastiske fortællinger om forskere udkommer kun digitalt. Fremover vil styrelsen formidle artikler om europæisk forskning og innovation via bl.a. styrelsens hjemmeside.
Den 25. februar uddeler H.M. Dronning Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund EliteForsk-prisen 2025 til fem udvalgte forskere i Dronningesalen i Den Sorte Diamant.
Handlinger tilknyttet webside