Gå til indhold

Søg i pressemeddelelser og nyheder

Søg i alle pressemeddelelser og nyheder.
Nye midler til nordiske forskningsinfrastruktur-hubs

Nordiske universiteter har nu mulighed for at søge om midler til at etablere nye nordiske forskningsinfrastruktur-hubs, der skal styrke samarbejdet om forskningsinfrastruktur i Norden. Det er NordForsk, der har afsat 60 millioner NOK til de nye hubs, der kan søges senest den 21. maj 2025.

SU-fribeløbet hæves på ungdomsuddannelser

Elever på ungdomsuddannelser kan se frem til, at de fremover må tjene 1.100 kroner mere om måneden ved siden af deres SU. Det sker efter, at aftalekredsen bag SU-reformen bestående af regeringen, LA, KF og DF er blevet enige om at hæve fribeløbsgrænsen på ungdomsuddannelser.

ICDK Outlook: Fremtidens sundhedsvæsen bor i hjemmet

Ny rapport fra Danmarks innovationscenter i Boston udforsker, hvordan innovative hjemmebehandlingsformer både kan vise sig at være et vigtigt middel mod pressede sundhedssystemer og samtidig rumme et markant vækstpotentiale for danske sundhedsinnovatører.

ASIM-projektet forlænges i dansk-norsk samarbejde

Danmark har sammen med Norge og Den Europæiske Rumorganisation ESA besluttet at forlænge det danske rumprojekt ASIM’s levetid indtil foråret 2026. Et bevis på stærkt internationalt samarbejde, siger uddannelses- og forskningsministeren.

Webinarer om ESA’s 2040 strategi: Løft fremtiden for europæisk rumfart

I sidste uge offentliggjorde ESA en ny strategi, som vil styre prioriteringen og indholdet af de programmer, der præsenteres på ESA’s ministermøde 26.-27. november 2025. UFS har anmodet ESA om at præsentere strategien i fire webinarer  skræddersyet til det danske rumøkosystem.

Danmark er trækplaster for europæiske forskertalenter

92 forskere, som netop har modtaget det prestigefyldte Postdoctoral Fellowship i Horizon Europe, vil gennemføre deres forskningsprojekter ved danske institutioner. De vil i de kommende år tilføre ny international ekspertise og innovation til de danske forskningsmiljøer.

56.675 har søgt optagelse på en uddannelse via kvote 2

Antallet af ansøgere, der har søgt ind på en uddannelse via kvote 2, er steget med 4 procent i forhold til sidste år. Antallet af ansøgere til professionsuddannelserne på velfærdsområdet er overordnet set uændret.

H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsministeren hylder topforskere

Fem yngre forskere i international særklasse får i dag overrakt EliteForsk-prisen, der anerkender forskere, som på ekstraordinær vis bidrager til at styrke dansk forskning. Priserne overrækkes af H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i Den Sorte Diamant i København

Ny platform: Professionel matchmaking for dansk-schweizisk kvanteforskning

Et nyt initiativ skal gøre det lettere for førende schweiziske og danske aktører inden for kvanteforskning at knytte bånd på tværs af landegrænser. En platform for professionel matchmaking skal forbinde kvanteforskere og virksomheder og skabe mulighed for at søge midler fra nationale puljer og EU.

DFIRbrief 53: Kønsulighed: Dansk forskning taber talent

Danmark risikerer at miste talent, når kønsbalancen i forskningen er skæv – særligt inden for naturvidenskab og teknik. Nye analyser afdækker årsagerne til kvinders underrepræsentation og peger på løsninger. DFIR fremlægger aktuelle tal for at styrke debatten om en mere ligelig forskningssektor.

Sidste nummer af magasinet EUindblik

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har besluttet at nedlægge magasinet EUindblik, og den sidste udgave med syv fantastiske fortællinger om forskere udkommer kun digitalt. Fremover vil styrelsen formidle artikler om europæisk forskning og innovation via bl.a. styrelsens hjemmeside.

Bestil en forsker og få svar på tidens store spørgsmål

Er du nysgerrig på, hvorfor vi bliver overvægtige, eller hvordan vores liv ville ændre sig, hvis vi kunne stoppe aldring? Disse og mange flere spørgsmål kan du få svar på, når 240 forskere igen i år drager ud til nysgerrige danskere for at dele deres viden under Forskningens Døgn.

Danske virksomheder får adgang til banebrydende teknologi via GTS-kontrakter

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har indgået kontrakter med syv godkendte teknologiske serviceinstitutter, som skal udvikle ny teknologi for 357 millioner kroner om året de næste fire år. Institutterne skal bl.a. gøre banebrydende og innovativ teknologi tilgængeligt for dansk erhvervsliv.

Tal for efteroptagelsen 2024 offentliggjort

Med efteroptagelsen 2024, som er den endelige opgørelse af optaget på de videregående uddannelser per 1. oktober 2024, er der i alt optaget 58.870 studerende.

Vejen fra banebrydende forskning til konkret innovation kan være kort

Forskere med iværksætterlyst belønnes for evnen til at omsætte deres forskning til innovation med en Proof of Concept-bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Bevillingerne er netop uddelt, og seks af de innovative forskere er at finde på danske uddannelsesinstitutioner.

Handlinger tilknyttet webside