Gå til indhold

Pressemeddelelser 2015

Her kan du se samtlige pressemeddelelser fra 2015
Viser 1-30 af 69 resultater
Pilotprojekter skal få flere internationale nyuddannede i arbejde
Publiceringsdato 22. december 2015 Uddannelses- og forskningsministeren har fordelt tre millioner kroner til fem projekter, der skal være med til at fastholde internationale nyuddannede i danske regioner eller kommuner, hvor der er mangel på kvalificerede medarbejdere.
EU’s nye databeskyttelsesregler er en sejr for dansk registerforskning
Publiceringsdato 21. december 2015 Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over, at EU’s netop vedtagne databeskyttelsesforordning tager hensyn til både borgernes krav på databeskyttelse og forskernes adgang til registre.
Danske forskningsresultater skal skabe vækst
Publiceringsdato 14. december 2015 De offentlige forskningsinstitutioner er blevet bedre til at omsætte deres forskning til konkrete produkter og forretningsgange, men der er stadig plads til forbedring. Det viser den årlige statistik for kommercialisering af forskningsresultater.
Fire nye videregående uddannelser og 15 nye udbud godkendt
Publiceringsdato 10. december 2015 Uddannelses- og forskningsministeren har godkendt en ny ingeniøruddannelse og tre andre nye uddannelser samt 15 nye udbud fordelt over hele landet.
Danmark henter 300 millioner euro fra EU's forsknings- og innovationsprogram
Publiceringsdato 06. december 2015 Danske forskningsinstitutioner og virksomheder henter flere og flere EU-midler til forskning og innovation. Siden Horizon 2020-programmet startede, er hele 455 projekter med dansk deltagelse sat i søen.
Vi skal blive bedre til at udnytte rummet
Publiceringsdato 02. december 2015 Ny kortlægning af rumområdet i Danmark viser, at der er store uudnyttede potentialer. Der er behov for ny lovgivning, mere viden, bedre koordination og udarbejdelse af en egentlig strategi på rumområdet.
Ny forskning skal løfte folkeskolen
Publiceringsdato 24. november 2015 Ph.d.-rådet for uddannelsesforskning har netop uddelt 30 millioner kroner til 13 udvalgte ph.d.-projekter med temaer som digitalisering, målstyrede læringsprocesser og tværprofessionelt samarbejde. Projekterne skal sikre praksisnær forskning i folkeskolen.
60 millioner kroner til vækstpiloter i landdistrikterne
Publiceringsdato 23. november 2015 Regeringen afsætter 60 millioner kroner til højtuddannede landdistriktsvækstpiloter, der skal hjælpe med udvikling i små virksomheder uden for de store byer.
Politisk aftale om justering af fremdriftsreformen
Publiceringsdato 20. november 2015 Regeringen har sammen med Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Konservative indgået aftale om at justere fremdriftsreformen fra 2013.
Regeringen vil give mere frihed i fremdriftsreformen
Publiceringsdato 16. november 2015 Regeringen vil ændre fremdriftsreformen, så universiteterne får mere frihed og fleksible rammer.
Esben Lunde Larsens uddannelse
Publiceringsdato 10. november 2015 Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen har taget hovedparten af sin uddannelse ved Københavns Universitet.
Kæmpemikroskop skaber unikke muligheder for dansk forskning og erhverv
Publiceringsdato 09. november 2015 I de kommende år etableres en af verdens største og mest avancerede forskningsfaciliteter, ESS, i Lund i Sverige. I dag blev en strategiplan for, hvordan Danmark får mest muligt ud af ESS overrakt til uddannelses- og forskningsministeren.
Bred aftale om fordeling af midler til forskning og innovation
Publiceringsdato 29. oktober 2015 Alle partier i Folketinget står bag fordelingen af i alt 671 millioner kroner i 2016 til forsknings- og innovationsinitiativer.
Flere internationale studerende skal blive i Danmark
Publiceringsdato 27. oktober 2015 Næsten dobbelt så mange internationale studerende som i 2008 vælger at læse en hel uddannelse i Danmark. Uddannelses- og forskningsministeren arbejder henimod en strategi for at fastholde flere internationale studerende i Danmark.
Mere målrettet forskning skal styrke folkeskolen
Publiceringsdato 21. oktober 2015 En evaluering af Ph.d.-rådet for uddannelsesforskning viser højt fagligt niveau i forskningen på grundskoleområdet, men der er rum for forbedringer. Uddannelses- og forskningsministeren tager nu initiativ til en endnu mere målrettet indsats.
Regeringen vil prioritere strategisk forskning og innovation i de kommende finanslovsforhandlinger
Publiceringsdato 09. oktober 2015 Uddannelses- og forskningsministeren har den 9. oktober indledt de decentrale finanslovsforhandlinger med samtlige af Folketingets partier om fordelingen af den såkaldte forskningsreserve.
Kulturnatten står i månens og stjernernes tegn
Publiceringsdato 06. oktober 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til en forrygende kulturnat, der vil pirre til alle sanser. Temaet er 'Det Uendelige Univers', men der vil også være geniale iværksættere, klimavenlig øl og Store Nørd. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig til at byde indenfor.
Regeringen vil indføre nyt tilskudssystem for de videregående uddannelser
Publiceringsdato 02. oktober 2015 De videregående uddannelser finansieres i dag via taxametersystemet, der helt overvejende fordeler midler til institutionerne på baggrund af, at de studerende består deres eksamener. Nu vil regeringen reformere systemet.
Flytning af statslige arbejdspladser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område
Publiceringsdato 01. oktober 2015 Regeringen har nu fremlagt sin plan for flytning af statslige arbejdspladser.
Regeringen vil investere 20,6 milliarder kroner i forskning og udvikling
Publiceringsdato 29. september 2015 Regeringen fastholder at bruge mindst en procent af BNP på offentlige udgifter til forskning og udvikling.
Danske innovationscentre i udlandet får topkarakterer
Publiceringsdato 25. september 2015 De danske innovationscentre skaber stor værdi og øger internationaliseringen af danske uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Uddannelses- og forskningsministeren og udenrigsministeren vil styrke centrene.
MIT åbner døren for danske forskere
Publiceringsdato 24. september 2015 Styrelsen for Forskning og Innovation har netop indgået en samarbejdsaftale med Massachusetts Institute of Technology (MIT). Aftalen vil give danske ph.d.-studerende og postdocs inden for biologi, bioteknologi, kemi og det farmaceutiske område adgang til et af verdens førende forskningsmiljøer.
Ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet
Publiceringsdato 22. september 2015 Regeringen har besluttet at indstille til Hendes Majestæt Dronningen, at Agnete Gersing udnævnes som ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Erhvervslivets forskningsinvesteringer i Danmark er stagneret
Publiceringsdato 16. september 2015 På trods af det begyndende opsving i dansk økonomi er der ikke tegn på, at de danske virksomheder har øget deres investeringer i forskning og udvikling i Danmark. Det viser en ny prognose fra Styrelsen for Forskning og Innovation.
Andreas Mogensen kommer til Danmark
Publiceringsdato 15. september 2015 ESA astronaut Andreas Mogensen ankommer til Danmark onsdag den 16. september. De kommende dage skal han blandt andet deltage i en pressekonference, holde foredrag på Københavns Universitet, møde børn og unge på Planetariet, og så skal han i audiens hos Hendes Majestæt Dronning Margrethe.
Forskere har stort udbytte af at deltage i EU’s forskningsprogrammer
Publiceringsdato 09. september 2015 Forskere, institutioner, virksomheder og myndigheder henter hvert år mere end en milliard kroner fra EU’s forsknings- og innovationsprogrammer til Danmark. En ny analyse giver svar på, hvad deltagerne har fået ud af de europæisk finansierede forskningsprojekter.
Dansk-svensk kæmpemikroskop får status som ægte europæisk forskningsfacilitet
Publiceringsdato 08. september 2015 Nu får det dansk-svenske forskningsmikroskop European Spallation Source (ESS) flere ejere og ændrer status til en ægte europæisk forskningsfacilitet. Uddannelses- og forskningsministeren deltager i en ceremoni i Lund, der markerer transitionen til et fælles europæisk infrastrukturkonsortium.
Fælles indsats skal tiltrække de bedste internationale studerende
Publiceringsdato 01. september 2015 Nye fælles retningslinjer på de videregående uddannelsesinstitutioner skal skabe overblik og gøre Danmark mere attraktivt som uddannelsesland for internationale studerende. Uddannelses - og forskningsministeren roser institutionernes fælles indsats.
Nedtælling: 10 dage til første dansker i rummet
Publiceringsdato 22. august 2015 Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen sidder med i rumhavnen i Kasakhstan, når Andreas Mogensen den 2. september bliver sendt på en 10 dages mission til den internationale rumstation.
Flere optaget på uddannelser med gode jobmuligheder
Publiceringsdato 29. juli 2015 Årets optag viser især fremgang på uddannelser, der retter sig mod erhvervslivet. Uddannelses- og forskningsministeren er glad for de unges fokus på uddannelser med gode fremtidsudsigter på arbejdsmarkedet.