Gå til indhold

Fælles indsats skal tiltrække de bedste internationale studerende

01. september 2015
Nye fælles retningslinjer på de videregående uddannelsesinstitutioner skal skabe overblik og gøre Danmark mere attraktivt som uddannelsesland for internationale studerende. Uddannelses - og forskningsministeren roser institutionernes fælles indsats.

De danske videregående uddannelser har fået et nyt fælles redskab, der skal hjælpe med at tiltrække de dygtigste studerende fra hele verden.

Den 1. september 2015 lancerer de videregående uddannelsesinstitutioner Danmarks første fælles sæt retningslinjer til udbud af uddannelse til internationale studerende, den såkaldte Code of Conduct.

Code of Conduct indeholder lettilgængelig og forståelige information om rettigheder, muligheder og lovgivning på de videregående uddannelser.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen roser institutionernes fælles indsats.

- Forskellige landes uddannelsessystemer kan være svære at gennemskue. De nye fælles retningslinjer skal hjælpe de studerende til at få overblik over de danske uddannelsesinstitutioner og uddannelsernes høje faglige kvalitet, så de vælger Danmark til. De danske virksomheder har gjort det klart, at de kommer til at mangle højt kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Fælles retningslinjer er et vigtigt værktøj til at imødekomme den udfordring, siger Esben Lunde Larsen.

De videregående uddannelsesinstitutioner har tidligere haft forskellige retningslinjer for god praksis i forbindelse med udbud af uddannelse til internationale studerende. De maritime samt de kunstneriske og kulturelle uddannelsesinstitutioner har slet ikke haft en Code of Conduct.

Retningslinjerne er også et præventivt værktøj, der informerer om krav og regler om for eksempel studieaktivitet og inddragelse af opholdstilladelse.

Den nye Code of Conduct

  • Styrelsen for Videregående Uddannelser har sammen med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering deltaget i en arbejdsgruppe, der bestod af repræsentanter fra alle de danske uddannelsesinstitutioner.
  • Den fælles indsats skal sikre, at de nye retningslinjer kan bruges som et effektivt rekrutteringsværktøj rettet mod talentfulde internationale studerende, samarbejdspartnere og agenter.

Den nye Code of Conduct er tilgængelig på dansk og engelsk på ufm.dk, StudyinDenmark.dk og institutionernes hjemmesider.


For yderligere oplysninger, kontakt Styrelsen for Videregående Uddannelser:

Presse- og kommunikationsansvarlig Ingeborg Marie Nielsen, tlf.: 7231 8654, e-mail: imen@uds.dk
Kontorchef Lars Beer Nielsen, Center for Uddannelsespolitik, tlf.: 7231 8910, e-mail: lni@uds.dk

Handlinger tilknyttet webside