Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017

Nyheder 2017

Viser 1-30 af 148 resultater
Elever vinder pris for at fortælle om deres praktikophold i udlandet
Publiceringsdato 20. november 2017 Elever fra Roskilde Tekniske Skole og NEXT Uddannelse København har fået prisen for bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Deres personlige beretninger om at rejse ud i verden for at blive klogere skal inspirere andre unge til at rejse ud.
Horizon 2020: Ny køreplan for tilskud
Publiceringsdato 14. november 2017 Europa-Kommissionen har offentliggjort en opdateret version af tilskudsaftalen med uddybende forklaringer og eksempler. Deltager du i igangværende projekter, eller er du med i budgetlægningen i ansøgninger til Horizon 2020, så brug den nye ’køreplan’ til at forstå og navigere i kontrakten med EU.
Astronaut Andreas Mogensen besøger danske gymnasier
Publiceringsdato 10. november 2017 ESA astronaut, Andreas Mogensen, skal i løbet af november besøge danske gymnasier og fortælle om rummets muligheder og om sit nye arbejde i Mission Control Center i Houston. Målet er at styrke elevernes kendskab til rummet og øge deres interesse for naturvidenskab og teknik.
26 millioner til innovation i genanvendelse og sikkerhed i forbindelse med Femern forbindelsen
Publiceringsdato 10. november 2017 Genanvendelse af tusinder af tons beton, længere levetid til milliard-anlæg og virtuel brandbekæmpelse skal skabe nye muligheder for danske virksomheder og løse store samfundsopgaver. Tre nye projekter med afsæt i Femern Bælt forbindelsen støttes med over 25 millioner på GTS-institutterne.
13,38 millioner kroner til ny forskningsinfrastruktur for kemisk biologi
Publiceringsdato 09. november 2017 Uddannelses- og forskningsministeren bevilger 13,38 millioner kroner til ny dansk forskningsinfrastruktur, som skal gavne dansk forskning i infektionssygdomme, multiresistente bakterier og udvikling af nye behandlingsformer mod kroniske sygdomme.
Opslag om støtte til rumaktiviteter, der kan skabe vækst og beskæftigelse i Danmark
Publiceringsdato 08. november 2017 Virksomheder og forskere har mulighed for at søge om støtte til aktiviteter, der bruger satellit- og rumteknologi til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. Alle virksomheder kan komme i betragtning – ikke kun de klassiske rumvirksomheder.
Ny søgerunde: Støttebreve for deltagelse i teknologiudviklingsopgaver hos ESA
Publiceringsdato 08. november 2017 Danmark bidrager til at finansiere European Space Agency' s (ESA) løbende udbud af opgaver for teknologiudvikling. Det er muligt for danske virksomheder og institutioner at byde på disse teknologiudviklingsopgaver i fri konkurrence med tilbudsgivere fra andre ESA-medlemsstater.
Forskningens Døgn sætter spot kunst og videnskab
Publiceringsdato 07. november 2017 Hvordan kan kunst bruges til at formidle videnskab? Hvad sker der, når forskere og kunsterne går sammen på de skrå brædder? Dette var temaet på årets seminar for arrangører på videnskabsfestivalen Forskningens Døgn.
Uddannelses- og Forskningsministeriet får ny visuel identitet
Publiceringsdato 06. november 2017 Vi ønsker en sammenhængende, slagkraftig og nærværende profil, derfor har vi videreudviklet vores visuelle identitet.
47 millioner euro til udveksling og samarbejde mellem de nordiske og baltiske lande
Publiceringsdato 02. november 2017 I 2017 deltog 3115 nordiske og baltiske institutioner og organisationer i uddannelsesprojekter med det populære Nordplus program. Nordisk Råd har i dag d. 2. november 2017 vedtaget, at programmet fortsætter frem til 2022 med en pulje på mere end 47 millioner kroner til nordiske og baltiske ansøgere.
Studerende ønsker belønning af god undervisning, nyt optagelsessystem og flere prøver
Publiceringsdato 02. november 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser: Nyt optagelsessystem, løbende eksaminer og feedback samt anerkendelse af dygtige undervisere var blandt de studerendes ønsker til fremtidens universitetsuddannelser, da de mødtes med Universitetsudvalget.
Konference: Er forskningen i krise, når den ikke kan genskabes?
Publiceringsdato 01. november 2017 Hvad betyder det for forskningens troværdighed, hvis forskningsresultater ikke kan efterprøves og verificeres af andre? Det er et af de spørgsmål, der skal diskuteres på konferencen den 15. november 2017, hvor der sættes fokus på reproduktion af forskning.
Prominente talere åbner Big Science Business Forum 2018
Publiceringsdato 24. oktober 2017 12 prominente talere og et opdateret program er nu offentliggjort til den europæiske konference om investeringer på Big Science markedet: Big Science Business Forum 2018. Konferencen afholdes i København den 26.-28. februar 2018.
Nyt EU-Information: Opskriften på morgendagens forskere
Publiceringsdato 23. oktober 2017 Hvordan uddanner man morgendagens forskere? Magasinet EU-Information har hentet en række interessante bud på dette fra forskellige fremsynede ledere, der alle har det tilfælles, at de har modtaget millionbeløb i støtte fra EU til deres uddannelse af forskere. Læs det nye magasin som pdf.
Testede du Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet?
Publiceringsdato 17. oktober 2017 Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterede alle nysgerrige på videnskabelig leg, tests og eksperimenter på årets Kulturnat. Flere end 4.000 deltog. Se video og billeder her.
FORSK2025: Nu skal kataloget tages i brug
Publiceringsdato 12. oktober 2017 På tirsdagens debatmøde om FORSK2025 lød der en fælles opfordring til organisationer, videninstitutioner, ministerier og politikere: Brug FORSK2025. Det er samfundets efterspørgsel efter forskning.
Sulten efter støtte til din forskning?
Publiceringsdato 11. oktober 2017 Så har vi den perfekte menu til dig. Til forret serverer vi et webinar med introduktion til Horizon 2020. Til hovedret får du et kursus i, hvordan du skriver en god ansøgning til Horizon 2020. Efter denne menu er du klar til at tage en bid af EU’s kage på ca. 30 milliarder euro.
Derfor skal du opleve Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet
Publiceringsdato 11. oktober 2017 Læs hvordan du overtaler vennerne, børnene, teenageren, manden, konen og din date til at besøge Uddannelses- og Forskningsministeriet på Kulturnatten 2017. Det er fredag den 13. oktober fra kl. 18-24.
Livslang læring står øverst på agendaen i Frankrig
Publiceringsdato 10. oktober 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser: Frankrigs universiteter skal i højere grad anspore til livslang læring. Medlemmer fra sekretariatet var i sidste uge på studietur i Frankrig for at blive klogere på deres arbejde med fremtidens universitetsuddannelser.
Danmarks Frie Forskningsfond går i luften med ny hjemmeside
Publiceringsdato 09. oktober 2017 Danmarks Frie Forskningsfonds hjemmeside skal med nyt design øge brugervenligheden.
Konference: Europæisk uddannelsessamarbejde gennem 30 år
Publiceringsdato 04. oktober 2017 Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til konference om europæisk uddannelsessamarbejde med Erasmus+ i de danske institutioner. På konferencen sættes der fokus på effekterne af Erasmus+ og fremtidsperspektiver for det populære uddannelsesprogram. Det er gratis at deltage.
Årets sidste ansøgningsrunde til EUopSTART
Publiceringsdato 04. oktober 2017 EU offentliggør i disse dage de nye forsknings- og innovationsemner i Horizon 2020, som kan søges i 2018-20. Overvejer du at søge et konkret emne? Så få EUopSTART til at betale halvdelen af dine udgifter til ansøgningsarbejdet. Årets sidste frist for at søge EUopSTART er den 30. oktober 2017.
EU øremærker forskningsmidler for de næste tre år
Publiceringsdato 04. oktober 2017 EU har offentliggjort de første forsknings- og innovationsemner, der kan søges om støtte til de næste tre år. Emnerne er inden for Informations- og Kommunikationsteknologi (IKT), Nano, Transport, Samfund og Fremtidens teknologier. De øvrige emner forventes klar den 8. oktober 2017.
Danmark og Sydafrika underskriver samarbejdsaftale om forskning
Publiceringsdato 03. oktober 2017 Ny samarbejdsaftale mellem Danmark og Sydafrika skal være med til at øge forskningssamarbejde og udveksling af viden mellem danske og sydafrikanske forskere, universiteter, virksomheder m.fl.
Danmark fejrer 50-året for medlemskab af det Europæiske Sydobservatorium
Publiceringsdato 03. oktober 2017 I 1967 blev Danmark medlem af det Europæiske Sydobservatorium (ESO), som udvikler og driver en række af verdens bedste observatorier. I går blev 50-året for dansk medlemskab fejret med deltagelse af blandt andet ESOs nye generaldirektør, Xavier Barcons.
Universiteterne arbejder med kvalitet på forskellig vis
Publiceringsdato 02. oktober 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser: Der er mange måder at arbejde med kvalitetssikring på universiteterne. Det stod klart, da Universitetsudvalget fik besøg af tre uddannelsesledere fra universiteterne.
Meld en regel
Publiceringsdato 02. oktober 2017 Regler og love er med til at udstikke retning og skabe klare rammer for, hvad og hvordan ting skal gøres. Men regler kan også blive forældede eller unødvendigt komplicerede.
Humanistisk forskning vigtigere end nogensinde
Publiceringsdato 02. oktober 2017 Danmarks Frie Forskningsfond sætter fokus på humaniora som kilde til innovation, sammenhængskraft og refleksion i en ny publikation, der skal vise bredden og vigtigheden af humanistisk forskning i dagens samfund.
Danske landmænd elsker satellitter og GPS
Publiceringsdato 29. september 2017 Som første EU land nogensinde er der i Danmark indhentet tal om anvendelsen af satellitteknologi i landbruget. Tallene viser, at danske landmænd i stor stil brugersignaler fra rummet og højteknologiske løsninger til at få et større udbytte og bruge mindre gødning og sprøjtegift.
Hvordan bliver universitetsuddannelserne bedre?
Publiceringsdato 22. september 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre Universitetsuddannelser: Kom med bud på, hvordan fremtidens universitetsuddannelser kan blive endnu bedre, og send dem til Universitetsudvalgets nye idebank.