Gå til indhold

Nyheder 2017

Viser 1-30 af 176 resultater
Problembaseret læring forbereder studerende på arbejdslivet

Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser: Problembaseret læring kobler teori og praksis og giver bedre læring, fortalte prorektor Inger Askehave, da Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser besøgte Aalborg Universitet den 19. december 2017.

Her skal forskerne publicere for at opnå point

Universiteterne modtager en del af deres basismidler på baggrund af deres forskningsaktivitet. Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop offentliggjort de opdaterede lister over tidsskrifter, bogserier, konferenceserier og forlag, der udløser point i Den Bibliometriske Forskningsindikator.

Nye rapporter: Sådan klarer Danmark sig i Horizon 2020

Danske forskere og innovative virksomheder henter milliarder af kroner i EU's forsknings- og innovationsprogrammer, Horizon 2020. Men hvordan går det egentlig inden for de forskellige programmer? To nye rapporter gør status og ser på Danmarks muligheder frem mod 2020.

Aftagerpaneler løfter uddannelsernes kvalitet og relevans

Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om Bedre Universitetsuddannelser: Aftagerpaneler styrker uddannelsernes relevans for arbejdsmarkedet, og tværgående kandidatuddannelser løfter de studerendes muligheder for at få job, sagde ITUs rektor på møde med Universitetsudvalget.

Uddannelses- og Forskningsmødet 2018 om dannelse

Uddannelses- og forskningsministeren holder den 5.-6. april 2018 det årlige møde for ledelser og beslutningstagere på de videregående uddannelser og forskningsverdenen. Mødets tema er dannelse.

Virksomheder kan få penge til udvikling af ny dansk rumteknologi

De sidste fem år har det offentlige investeret 224 millioner kroner i 61 projekter, der laver ny rumteknologi eller anvender data fra rummet. Ny publikation giver et indblik i offentligt støttet teknologiudvikling med dansk deltagelse siden 2013.

Udvikling af ny kvalitetsmåling for de videregående uddannelser

Som en del af det nye bevillingssystem skal uddannelsernes kvalitet måles. Målingen skal baseres på velafprøvede udenlandske modeller og flere eksperter skal inddrages, så det bliver en solid måling af uddannelsernes kvalitet.

Flere kvindelige forskere på de danske universiteter

Universiteterne ansætter flere kvindelige forskere end tidligere, men mændene er stadig i overtal på forskergangene. Det viser Danmarks nye talentbarometer, som for første gang giver et samlet overblik over kønsfordelingen blandt forskerne på de danske universiteter.

Hjemmesiden Study in Denmark går i luften med nyt design

Flere end én million besøgende klikker hvert år på hjemmesiden Study in Denmark for at finde information om uddannelsesmuligheder i Danmark. Et nyt design på hjemmesiden gør det endnu nemmere for udenlandske studerende at finde svar på deres spørgsmål.

Danmark nyt medlem af FN’s rum-komite

Danmark får nu bedre mulighed for at følge med i og påvirke den internationale udvikling på rumområdet. FN’s generalforsamling har enstemmigt godkendt, at Danmark bliver medlem af FN-komiteen for fredelig udnyttelse af rummet.

DFiRbrief 9: Forskermobilitet i fokus

Flere forskningsmiljøer og virksomheder har haft gode initiativer og erfaringer med forskeres mobilitet mellem sektorer end vi har antaget, fremhæver Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) i sit DFiRbrief 9. Derfor sætter rådet fokus på forskellige bidrag til mobilitet.

BSBF2018: Europas største forskningsinfrastrukturer samlet under ét tag

Yderligere otte Big Science organisationer deltager på konferencen Big Science Business Forum 2018 (BSBF2018). Dermed samles Europas 17 største forskningsinfrastrukturer under ét tag for at fortælle om deres fremtidige investeringer. En unik mulighed for danske virksomheder.

Internationale forskernetværk øger markant chancen for Horizon 2020-bevilling

Ny undersøgelse viser, at ansøgninger til Horizon 2020 med afsæt i et internationalt forskernetværk finansieret af organisationen COST har en succesrate på 28 procent. Det er dobbelt så højt som det europæiske gennemsnit på omkring 14 procent og dermed et klogt springbræt til Horizon 2020.

Slip uden om de typiske fejl i en Horizon 2020-ansøgning

Styrelsen for Forskning og Uddannelser har identificeret seks typer af fejl og mangler, som giver afslag til ansøgninger til Horizon 2020. Undersøgelsen af tidligere afslag skal hjælpe nye ansøgere med at undgå disse fejl og øge deres muligheder for finansiering fra Horizon 2020.

Fra næste år kan studerende kombinere erhvervskandidatuddannelse med fuldtidsjob

Flere studerende skal have tilknytning til arbejdsmarkedet. Et bredt flertal i Folketinget har i dag vedtaget, at universiteterne og de kunstneriske uddannelser kan oprette kandidatuddannelser på deltid. Det er vigtigt, at studerende kan prøve arbejdsmarkedet af, mens de lærer, siger Søren Pind.

Færre og bredere bacheloruddannelser i Finland

Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser: I Finland har universiteterne mindsket antallet af indgange på universiteterne. De arbejder også med entreprenørskab i uddannelserne og deler viden og erfaringer med undervisning.

Søren Pind giver sproguddannelser frihed til at afprøve nye ideer

Som tredje initiativ i Søren Pinds frihedspakke får uddannelsesinstitutionerne mulighed for at afprøve nye ideer med et nyt friuddannelsesforsøg, der kan gøre sproguddannelserne stærkere. Der skal ikke være hindringer for, at gode ideer kan blive til virkelighed, siger Søren Pind.

Halló! Islands Universitet søger ny lektor i dansk sprog

Danske lektorer i udlandet spiller en vigtig rolle for at udbrede et internationalt kendskab til dansk sprog og kultur. Islands Universitet (Háskóli Íslands) søger en ny lektor i dansk sprog. Ansøgningsfristen er den 22. december 2017

Tal om forskning og innovation 2016 er offentliggjort

I 2016 modtog danske forskere og virksomheder konkurrenceudsatte forsknings- og innovationsmidler for 4 milliarder kroner fra de tre store statslige forskningsfonde og Horizon 2020. I forhold til forskningsfinansiering er Horizon 2020 en stor spiller på linje med de statslige forskningsfonde.

Praktik i udlandet hitter blandt elever i erhvervsuddannelserne

Flere og flere elever rejser ud i verden under deres erhvervsuddannelse. Særligt er der fremgang blandt elever på landbrugsuddannelser og den pædagogiske assistentuddannelse, som i højere grad er begyndt at kigge til udlandet for inspiration.

Rummet skal på skoleskemaet

Rumfart og rummissioner skal være med til at vække børn og unges interesse for de natur- og tekniskvidenskabelige uddannelser. Derfor kan danske lærere nu blive inspireret til at bruge rummet i undervisningen ved hjælp af en række kurser og undervisningsforløb.

Handlinger tilknyttet webside