Gå til indhold

52 danske forskere modtager bevilling til nye internationale netværk og samarbejder

30. november 2017
52 forskere modtager i alt 13,8 millioner kroner til at etablere nye netværk og samarbejder med udenlandske miljøer.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse har uddelt bevillinger til det 9. opslag af Internationalt Netværksprogram. Formålet med programmet er at fremme nye netværk og samarbejder mellem forskere ved danske institutioner og udenlandske miljøer fra Brasilien, Indien, Israel, Kina, USA, Japan, Sydkorea, Tyrkiet og Sydafrika.

International Netværksprogram yder støtte til for eksempel fælles workshops og kortere ophold i de respektive lande, og det er også muligt at invitere udenlandske forskere på besøg i Danmark. Det er en forudsætning, at der er tale om nye netværk, som på længere sigt kan føre til mere etablerede samarbejder og for eksempel ansøgninger til forskningsråd.

Nye bevillinger til netværksaktiviteter inden for arktisk forskning.

Som en del af Uddannelses- og Forskningsministeriets Strategi for forskning og uddannelse vedrørende Arktis fra 2016, har der i år været åbnet op for en pilotordning for ansøgninger med særligt sigte på netværksaktiviteter indenfor arktisk forskning. Det betyder, at kredsen af samarbejdslande for ansøgninger med fokus på Arktis er udvidet med Canada, Rusland, Finland, Island, Norge, Sverige og Grønland og Færøerne. Ud af de i alt 52 ansøgninger, er der givet fire bevillinger til netværksaktiviteter inden for arktisk forskning.

Handlinger tilknyttet webside