Pressemeddelelser 2020

Her kan du se pressemeddelelser fra 2020.
Viser 1-6 af 6 resultater
Presseinvitation til EliteForsk-prisuddelingen 2020
Publiceringsdato 21. februar 2020 27. februar 2020 bliver årets EliteForsk-priser overrakt til fem fremragende forskere. H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen overrækker priserne i Operaen i København.
Nu er uddannelsesloftet revet ned
Publiceringsdato 20. februar 2020 Et flertal i Folketinget har netop vedtaget at fjerne uddannelsesloftet, som har været med til at begrænse studerendes valg af uddannelse. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over aftalen, som vil give mere ro for studerende.
Mere viden om praksis kommer studerende til gavn
Publiceringsdato 28. januar 2020 De seneste fem år er antallet af projekter og produktionen af viden steget markant på landets professionshøjskoler og erhvervsakademier, viser en ny evaluering. Afgørende, at de studerende får undervisning, der er opdateret med relevant viden, siger uddannelses- og forskningsministeren.
Fremtidens undervisere skal mestre de digitale muligheder
Publiceringsdato 23. januar 2020 Uddannelses- og forskningsministeren giver 45 millioner kroner til at styrke digitale kompetencer blandt underviserne på de videregående uddannelser gennem ni nye projekter. Underviserne spiller en vigtig rolle i at klæde vores unge på til at forstå og udnytte teknologi, siger Ane Halsboe-Jørgensen.
Danmark kommer tættere på rummet med to nye partnerskaber
Publiceringsdato 22. januar 2020 To nye partnerskaber bliver præsenteret i dag på årets rumkonference. Partnerskaberne ”Space Exploration Danmark” og ”Rumrelaterede uddannelser” samler alle danske aktører under et og kan få enorm betydning for arbejdet med den grønne omstilling, lyder det fra uddannelses- og forskningsministeren.
44 millioner til at styrke fremtidens sygeplejersker
Publiceringsdato 08. januar 2020 Skiftet fra studie til praktik kan give et praksischok for de studerende på sygeplejerskeuddannelsen, og det er her, der er størst risiko for, at de falder fra. Uddannelses- og forskningsministeren vil derfor styrke praktikforløb og lette overgangen med særtilskud på 44 millioner kroner.