Gå til indhold

Nyheder 2020

Her finder du alle nyheder fra 2020.
Viser 1-30 af 110 resultater
Politisk aftale om nyt program for Erasmus+ 2021-2027

Europa-Kommissionen har meldt ud, at der er indgået en politisk aftale om det nye program for Erasmus+ 2021-2027. Med et budget på over 26 milliarder euro vil det nye program være mere inkluderende og internationalt, men også mere digitalt og grønnere.

Ny aftale forlænger SU-lånemulighederne og forhøjelse af SU-fribeløb

Regeringen og en række af Folketingets partier har i en ny aftale besluttet, at uddannelsessøgende også i februar 2021 kan få udvidede SU-lån. Desuden videreføres muligheden for forhøjet fribeløb for uddannelsessøgende, der deltager i COVID-19-beredskabet.

Nyt arktisk partnerskab på rumområdet

26 danske, færøske og grønlandske vidensinstitutioner, virksomheder og myndigheder samler sig nu i et nyt partnerskab - Kongeriget Danmarks Partnerskab for Rum i Arktis. Partnerskabets vision er i fællesskab at anvende, etablere og udvikle rumbaserede løsninger i Arktis.

Tidlig julegave til Europas bedste forskere og innovatører

Tidligt fredag morgen den 11. december blev Rådet og EU-Parlamentet enige om fordelingen af 707 milliarder kroner til visionær forskning og innovation de næste syv år. Aftalen afventer nu blot den formelle vedtagelse i både Rådet og EU-Parlamentet, før den milliardstore julegave kan tages i brug.

Flere videregående uddannelser omfattes af de yderligere restriktioner

Yderligere 31 kommuner bliver nu omfattet af COVID-tiltagene, der blev udmeldt den 7. december. Det drejer sig om alle kommuner i Region Sjælland og Region Midtjylland samt kommunerne Aalborg, Vejle, Fredericia og Middelfart. Dermed vil de skærpede restriktioner gælde for i alt 69 kommuner.

Yderligere restriktioner på videregående uddannelser i flere dele af landet

Fra den 9. december bliver der indført yderligere restriktioner på videregående uddannelser i 20 nye kommuner, så restriktionerne gælder for i alt 38 kommuner fordelt over hele landet. Samtidig forlænges de nationale restriktioner på uddannelsesområdet til den 28. februar 2021.

Guide til samarbejde med Israels førende økosystem i fødevareteknologi

Innovationscenteret i Tel Aviv har undersøgt mulighederne for øget samarbejde om fødevareteknologi med Israel. Landet har en unik adgang til talent og et særligt aktørlandskab inden for fødevarer og landbrug. I en ny rapport kortlægges indgangsvinklerne for danske aktører.

Dansk forskning er trukket i den grønne førertrøje

Ny analyse af dansk grøn forskning viser, at der både bliver mere grøn forskning, og at den har høj videnskabelig gennemslagskraft. Mere end hver fjerde danske videnskabelige publikation inden for grøn forskning er på verdensplan blandt de ti procent mest citerede.

Stor interesse for den digitale konference 'Danmark i Europa'

Konferencen ’Danmark i Europa: fælles fremtid – fælles løsninger’ giver forskere, undervisere, studerende, virksomheder m.fl. et indblik i de støttemuligheder, som det europæiske samarbejde giver Danmark. 1.500 personer har allerede tilmeldt sig, men der er plads til flere den 25. og 26. november.

Tal om forskning og innovation 2019 er offentliggjort

Danske forskere og virksomheder modtog i 2019 konkurrenceudsatte forsknings- og innovationsmidler for godt 3,4 milliarder kroner fra Danmarks Grundforskningsfond, Danmarks Frie Forskningsfond og Danmarks Innovationsfond.

DFiRbrief 22: Lad os lære af coronaen

DFiR deler i dette brief erfaringer fra corona-håndteringen i Danmark, de nordiske lande og Europa. DFiR peger også på udfordringer med forskningsbaseret rådgivning og kommunikation i samfundskriser - og briefet introducerer DFiR's konference den 24. november kl. 13-16 2020 om netop det emne

Astronauter har beboet den internationale rumstation i 20 år

I dag for 20 år siden ankom de første astronauter til den internationale rumstation. Siden har astronauter fra blandt andet USA, Rusland og Europa – herunder Danmark, samt forskellige rumturister, besøgt rumstationen og gennemført tusindvis af videnskabelige forsøg.

Magasinet EUindblik ser grønt

I dette nummer af EUindblik er temaet grønt. Magasinet sætter fokus på mulighederne i det seneste store grønne opslag i Horizon 2020, hvor EU har afsat 7,5 milliard kroner til grøn forskning og innovation. Magasinet præsenterer visionerne bag opslaget og giver tips og tricks til din ansøgning.

Israelske erfaringer kan udvikle civil cybersikkerhed i Danmark

På 10 år er Israel blevet en førende nation inden for civil cybersikkerhed. Det er sket gennem en stærk prioritering og massive investeringer. En ny outlook-rapport fra det danske innovationscenter i Tel Aviv analyserer udviklingen og ser på hvordan den kan inspirere cybersikkerhed i Danmark.

Udvidede muligheder for SU-lån bliver genoptaget

Som følge af COVID-19-restriktionerne får studerende og elever en økonomisk håndsrækning. Det sker ved, at de udvidede SU-lånemuligheder genoptages. Desuden får universiteterne et tilskud på 18 millioner kroner til at forlænge ph.d.-forløb. Endelig får Omstillingsfonden tilført 10 millioner kroner.

Krav om delvist brug af mundbind på uddannelsesinstitutioner

Fra torsdag den 29. oktober bliver der indført krav om delvist brug af mundbind på alle uddannelsesinstitutioner. Det sker på grund af den seneste tids alvorlige stigning i antallet af COVID-19-smittede herhjemme.

Handlinger tilknyttet webside