Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2020 Tysklands grønne omstilling inden for forskning og innovation kortlagt i ny rapport

Tysklands grønne omstilling inden for forskning og innovation kortlagt i ny rapport

Topbillede
Innovationscenteret i München kortlægger det nuværende tyske forsknings- og innovationslandskab inden for det grønne område i en ny grøn rapport ”Germany’s Green Transition: A Research and Innovation Perspective”.

30. november 2020

Innovationscenteret i München kortlægger det nuværende tyske forsknings- og innovationslandskab inden for det grønne område i en ny grøn rapport ”Germany’s Green Transition: A Research and Innovation Perspective”. Rapporten giver indsigt i aktuelle initiativer, programmer og relevante hovedaktører for den grønne omstilling i Tyskland og peger derudover samtidig på internationale samarbejdspotentialer med særligt fokus på dansk-tysk-samarbejde.

Rapporten er inddelt i tre dele, som :

  • Optegner rammen for innovation og forskning i Tyskland inklusiv nedslag i relevante politiske tiltag samt forskningsstrategier og –initiativer.
  • Giver eksempler på Tysklands deltagelse i Horizon 2020, dets samarbejde med Danmark og fremhæver eksemplet i Bayern fra delstaten Baden-Württemberg.
  • Kortlægger fremtidige samarbejdspotentialer for Danmark og Tyskland inden for forskning og uddannelse med eksempler inden for batteridreven elektro-mobillitet og hydrogen og andre alternative brændstoffer.

Den grønne rapport er en af flere rapporter fra Innovation Centre Denmark (ICDK), som med afsæt i et af Innovationscentrenes strategiske placeringer fokuserer på et eller flere forsknings- og innovationsområder, hvor et samarbejde med og for Danmark kan løfte regeringens grønne forskningsstrategi.

Senest opdateret 18. december 2020