Gå til indhold

Tysklands grønne omstilling inden for forskning og innovation kortlagt i ny rapport

30. november 2020
Innovationscenteret i München kortlægger det nuværende tyske forsknings- og innovationslandskab inden for det grønne område i en ny grøn rapport ”Germany’s Green Transition: A Research and Innovation Perspective”.

Innovationscenteret i München kortlægger det nuværende tyske forsknings- og innovationslandskab inden for det grønne område i en ny grøn rapport ”Germany’s Green Transition: A Research and Innovation Perspective”. Rapporten giver indsigt i aktuelle initiativer, programmer og relevante hovedaktører for den grønne omstilling i Tyskland og peger derudover samtidig på internationale samarbejdspotentialer med særligt fokus på dansk-tysk-samarbejde.

Rapporten er inddelt i tre dele, som :

  • Optegner rammen for innovation og forskning i Tyskland inklusiv nedslag i relevante politiske tiltag samt forskningsstrategier og –initiativer.
  • Giver eksempler på Tysklands deltagelse i Horizon 2020, dets samarbejde med Danmark og fremhæver eksemplet i Bayern fra delstaten Baden-Württemberg.
  • Kortlægger fremtidige samarbejdspotentialer for Danmark og Tyskland inden for forskning og uddannelse med eksempler inden for batteridreven elektromobillitet og hydrogen og andre alternative brændstoffer.

Den grønne rapport er en af flere rapporter fra Innovation Centre Denmark (ICDK), som med afsæt i et af Innovationscentrenes strategiske placeringer fokuserer på et eller flere forsknings- og innovationsområder, hvor et samarbejde med og for Danmark kan løfte regeringens grønne forskningsstrategi.

  • Læs rapporten på Udenrigsministeriets hjemmeside [inaktivt link]

Handlinger tilknyttet webside