Gå til indhold

Pressemeddelelser 2019

Her kan du se pressemeddelelser fra og med 27. juni 2019
Viser 1-25 af 25 resultater
Studerende, der trives godt, lærer bedre
Publiceringsdato 21. december 2019 God trivsel og læring er tæt forbundet. En ny analyse, udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet, viser, at de studerende, der trives bedst, har en bedre oplevelse af egen læring end de studerende, der trives dårligst.
Ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet
Publiceringsdato 19. december 2019 Hanne Meldgaard er udnævnt som ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Nyt talentprogram skal få flere kvinder ind i forskning
Publiceringsdato 16. december 2019 Kvindelige forskere er i undertal på de danske universiteter. Nye tal viser, at der er ansat næsten dobbelt så mange mænd som kvinder med en forskertitel på universiteterne. Uddannelses- og forskningsministeren ser gerne en mere ligelig fordeling, og det skal et nyt talentprogram hjælpe til med.
Udsigt til øget optag på STEM-uddannelser
Publiceringsdato 15. december 2019 102 millioner kroner er på vej til en række videregående uddannelsesinstitutioner, så de kan øge optaget på STEM-uddannelserne, som for eksempel en ingeniør- eller it-uddannelse. Ministeren er glad for at imødekomme et stort ønske fra uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet.
Regeringen vil afsætte 25 millioner kroner til at styrke studerendes trivsel
Publiceringsdato 14. december 2019 Regeringen ønsker, at flere børn og unge trives, og vil derfor afsætte 25 millioner kroner til pilotprojekter, der skal arbejde med trivslen på de videregående uddannelser. Vi skal afprøve for at blive klogere og bruge det til at skabe bedre trivsel, siger uddannelses- og forskningsministeren.
51 millioner baner vejen til fremtidens fødevareforskning
Publiceringsdato 06. december 2019 Nyt højteknologisk laboratoriecenter skal medvirke til at udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer og mindske madspild. FOODHAY er et vigtigt skridt mod grønnere fødevarer, siger uddannelses- og forskningsministeren.
Ekstra vind i sejlene til skoleskibene
Publiceringsdato 06. december 2019 Uddannelses- og forskningsministeren vil afsætte 20 millioner kroner til Skoleskibet DANMARK og GEORG STAGE, så skibene kan sætte kurs mod ekstra togter til næste år. Togterne og uddannelsen som ubefaren skibsassistent er en vigtig del af uddannelserne i det blå Danmark, siger Ane Halsboe-Jørgensen.
Besparelser på uddannelser fjernes og uddannelsesloftet afskaffes
Publiceringsdato 03. december 2019 Nu investeres der i uddannelse. Finanslovaftalen giver et markant løft af hele uddannelsesområdet. Uddannelses- og forskningsministeren er stolt over aftalen, der stopper planlagte uddannelsesbesparelser på mere end en milliard kroner næste år, og giver mere ro og trivsel for studerende.
28,6 millioner til ny viden til læreruddannelsen og folkeskolen
Publiceringsdato 28. november 2019 Børns lyst til at læse og elevers interesse for naturfag. Det er blandt projekterne, som Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning har uddelt ca. 29 mio. kroner til. Vi skal styrke læreruddannelsen og folkeskolen, og her er ny forskningsbaseret viden vigtig, siger uddannelses- og forskningsministeren.
Nye muligheder for uddannelser uden for de store byer
Publiceringsdato 26. november 2019 Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har netop godkendt 19 nye uddannelser og udbud. 15 er uden for de fire største universitetsbyer. Godt skridt i den rigtige retning, siger ministeren.
Internationale eksperter efterlyser klar retning for dansk forskning og innovation
Publiceringsdato 18. november 2019 Internationale eksperter har haft det danske innovationssystem under lup og konstaterer, at Danmark har et fantastisk udgangspunkt, men mangler strategisk retning. Uddannelses- og forskningsministeren er enig og vil sætte en ny, ambitiøs grøn kurs for dansk forskning og innovation.
Enigt folketing giver 1,5 milliard til grøn forskning
Publiceringsdato 06. november 2019 Alle Folketingets partier er enige om fordelingen af forskningsreserven for 2020 på 1.925 millioner kroner. Med aftalen prioriteres samlet over 1,5 milliard kroner til grøn forskning inden for blandt andet omstilling af landbruget, miljøvenlig transport og bæredygtige byer.
Ny uddannelsesstation for sygeplejersker til Herning
Publiceringsdato 29. oktober 2019 Fra næste år kan man hos Professionshøjskolen VIA tage en del af sygeplejerskeuddannelsen i Herning. En ny uddannelsesstation er godkendt med 40 studiepladser. Med nyt supersygehus på vej er det helt oplagt at give bedre uddannelsesmuligheder i området, siger ministeren.
Dansk tværfaglig forskning får 212 millioner kroner fra EU
Publiceringsdato 11. oktober 2019 Hele fem forskerteams fra Danmark modtager millionbevillinger på 212 millioner kroner, når Det Europæiske Forskningsråd belønner 37 internationale forskningsprojekter med de såkaldte ’Synergy Grants’. Forskere fra Danmark deltager i fem projekter, hvor to af dem tager livtag med klimaforandringerne.
FFL20: Én milliard til grøn forskning og farvel til omprioriteringsbidrag på uddannelse
Publiceringsdato 02. oktober 2019 Regeringen lægger med finanslovsforslaget for 2020 blandt andet op til at afskaffe omprioriteringsbidraget på uddannelse fra 2020 og afsætte en ny grøn forskningsmilliard.
Regeringen stopper omprioriteringsbidraget på uddannelse
Publiceringsdato 25. september 2019 Regeringen foreslår nu, at besparelser som følge af omprioriteringsbidraget bliver stoppet på hele uddannelsesområdet. På finanslovsforslaget for 2020 annulleres besparelser for cirka 0,3 milliarder kroner i 2020 på de videregående uddannelser.
1 milliard kroner mere til grøn forskning
Publiceringsdato 14. september 2019 Regeringen vil øremærke én milliard kroner mere til grøn forskning – ud over det, der bliver brugt i dag. Den nye milliard skal bruges til at udvikle ny viden og løsninger på vores massive klima- og miljøudfordringer, siger uddannelses- og forskningsministeren.
Danmark tager førerposition i EU inden for grøn forskning
Publiceringsdato 12. september 2019 Danmark ligger i toppen, når det gælder hjemtag fra energiprogrammet i EU's program for forskning og innovation Horizon 2020. Danmark skal bruge sin førerposition til at samarbejde og skabe forskningsbaserede bæredygtige og energivenlige løsninger i hele EU, udtaler Ane Halsboe-Jørgensen
En ud af ti studerende tager på studieophold i udlandet
Publiceringsdato 10. september 2019 12 procent af danske studerende på en videregående uddannelse læser en del af deres uddannelse i udlandet. Det er færre end i Sverige og Finland. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen opfordrer flere danske studerende til at følge trop.
Ekstraordinært løft på 127,5 millioner til pædagogstuderende
Publiceringsdato 28. august 2019 Uddannelses- og forskningsministeren annullerer den tidligere regerings talentprogram og vil i stedet give pengene til et ekstraordinært løft af pædagoguddannelsen. Dermed bliver der mulighed for flere undervisningstimer, mere feedback eller hjælp til de studerende, der mangler studiekompetencer.
Ny undervisningspris hylder de fremragende undervisere
Publiceringsdato 14. august 2019 Gode undervisere skal anerkendes, fejres og belønnes. Derfor vil uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen uddele en ny national undervisningspris på hver 500.000 kroner til syv fremragende undervisere på de videregående uddannelser.
Uddannelses- og forskningsministeren ansætter David Tarp som særlig rådgiver
Publiceringsdato 12. august 2019 Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har ansat David Tarp som særlig rådgiver.
Flere er kommet ind på en videregående uddannelse
Publiceringsdato 25. juli 2019 65.714 unge får tilbudt en plads på en videregående uddannelse, det er 1 pct. flere end sidste år. Ministeren er især tilfreds med, at flere er kommet ind på sygeplejerskeuddannelsen. Hun opfordrer samtidig unge til at følge deres nysgerrighed - der er brug for hele mennesker på vores uddannelser.
88.754 har søgt ind på en videregående uddannelse
Publiceringsdato 05. juli 2019 Uddannelses- og forskningsministeren er rigtig glad for, at 88.754 har søgt ind på en videregående uddannelse. Hun havde håbet på, at endnu flere unge havde søgt ind på pædagog-, lærer- og sygeplejerskeuddannelserne og vil stille sig i spidsen for at gøre uddannelserne endnu mere attraktive.
Ane Halsboe-Jørgensen er ny uddannelses- og forskningsminister
Publiceringsdato 27. juni 2019 Ane Halsboe-Jørgensen overtager posten som uddannelses- og forskningsminister efter Tommy Ahlers.