Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2019 Klimaprofessor får Forskningskommunikationsprisen 2019

Klimaprofessor får Forskningskommunikationsprisen 2019

Professor i klima og økonomi Kirsten Halsnæs fra DTU får årets Forskningskommunikationspris for sit mangeårige og vedholdende engagement i at få sat klimadebatten på dagsordenen. Prisen bliver overrakt i morgen ved et debatarrangement om udfordringer og løsninger på klimaområdet.

24. april 2019

Klimaforandringerne fylder meget i manges bevidsthed, og de fleste har en holdning til dem. Derfor er det også vigtigt, at klimadebatten bygger på fakta og har nuancerne med. Gennem de seneste 20 år har professor Kirsten Halsnæs været tydelig i den offentlige debat med forslag til løsninger, der er solidt baseret i klimaforskningen.

- Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, verden står overfor, og klimaet er for alvor kommet på dagsordenen. Der er kamp om offentlighedens opmærksomhed, og her formår Kirsten Halsnæs, blandt andet gennem sit arbejde i FN’s klimapanel, at skabe et solidt grundlag for klimadebatten, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Kirsten Halsnæs er en af hovedforfatterne på FN’s klimarapporter. Hun var en del af det FN-panel, der sammen med Al Gore modtog Nobels Fredspris i 2007. Hendes viden og forskning er brugt i offentligheden, hvor hun formidler forskningen til borgerne i landsdækkende medier, radio, TV, foredrag, debatter, kronikker og blogindlæg.

Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag Forskningskommunikationsprisen. Prisen uddeles hvert år til en forsker, der gør en særlig indsats for at nå ud til den brede offentlighed med sin forskning. Prisen er indstillet af Danmarks Frie Forskningsfond.

Tid og sted

25. april 2019 fra kl. 13:30 til 15:30
Mogens Dahls Koncertsal, Snorregade 22, 2300 København S.
Pressen er velkommen.
Tilmelding kan ske til forsk@ufm.dk

Om Forskningskommunikationsprisen

  • Forskningskommunikationsprisen uddeles hvert år til en forsker, der gennem vedkommende formidling formår at skabe bred opmærksomhed om sin forskning.
  • Med prisen følger 200.000 kroner.
  • Uddannelses- og forskningsministeriet uddeler prisen under Forskningens Døgn. Prisen er indstillet af Danmarks Frie Forskningsfond.

De indstillede kandidater vurderes på baggrund af følgende kriterier:

  • Evnen til at engagere publikum uden for videnskabelige kredse og samtidig fastholde et højt fagligt niveau i såvel forskning som formidling.
  • Evnen til via formidling at øge forståelsen for forskningens betydning for samfundet.
  • Evnen til at formidle på inddragende og dialogskabende vis og dermed bidrage til en positiv vekselvirkning mellem videnskaben og det øvrige samfund.

For yderligere oplysninger, kontakt:


Pressekonsulent, Nynne Jespersen Lee, tlf.: 7231 8107, e-mail: nljl@ufm.dk

DTU: 
Kommunikationspartner, Tine Naja Berg,  tlf.: 93 51 19 96, e-mail: tinab@adm.dtu.dk

Senest opdateret 24. april 2019