Det uafhængige faglige akkrediteringsråd har fået nye medlemmer. Birthe Friis Mortensen bliver ny formand.
Nyheder 2021
For at styrke RUVU’s samlede kompetenceprofil yderligere, har uddannelses- og forskningsministeren udpeget to nye medlemmer, så RUVU fra årsskiftet vil bestå af i alt syv medlemmer.
COVID-19 – og særligt den nye variant Omikron – spreder sig med stigende hast i Danmark. For at begrænse smittespredningen bliver der fra søndag den 19. december 2021 indført nye restriktioner på de videregående uddannelsesinstitutioner.
Den 17. december 2021 træder whistleblowerloven i kraft. Det betyder, at Uddannelses- og Forskningsministeriets whistleblowerordning er ændret.
Med et nyt Horizon-program for forskning og innovation følger også nye partnerskaber. Horizon Europe er godt i gang, og nu begynder partnerskaberne at falde på plads. Et af de første om biobaseret cirkulær økonomi ser nu dagens lys. Og du kan være med.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har givet bevillinger til seks klynger med henblik på at understøtte den fælles indsats i mellem viden-og erhvervsklyngerne og aktører i Region Sjælland.
Innovations Centre Denmark (ICDK) i München præsenterer i ny rapport en række eksempler fra Sydtyskland på offentlig-private partnerskabsmodeller mellem forsknings- og videninstitutioner og industrien til inspiration for danske aktører.
Rejserestriktioner og nedlukninger har ikke stoppet elever i erhvervsuddannelserne fra at tage i praktik i udlandet. Det viser nye tal fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.
Efter længere tids arbejde med etablering af interdisciplinære forskningsprojekter inden for tech-området mellem Danmark og Israel kan Innovation Centre Denmark i Tel Aviv nu endelig annoncere et nyt fellowship-program på Weizmann Institute og Science i Israel.
Danmark og Sydkorea knytter tættere bånd med ny samarbejdsaftale om forskning i Arktis. Aftalen er netop underskrevet af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen og hans sydkoreanske kollega Seong-Hyeok Moon ved en virtuel ceremoni.
De store udfordringer i samfundet er ofte så komplekse, at løsningerne involverer flere videnskaber. I EUindblik sætter vi derfor spot på tværfagligt samarbejde i Horizon Europe, hvor hvert tredje opslag inviterer til samarbejde mellem våde og tørre videnskaber. Læs EUindblik digitalt eller som pdf.
For andet år i træk afholdes en specialekonkurrence om rigsfællesskabet, som skal øge kendskabet til rigsfællesskabet, især blandt unge. Tre glade specialeforfattere er d. 29. november blevet hædret på Grønland, Færøerne og Danmark ved en fælles, virtuel prisoverrækkelse.
I lyset af den seneste udvikling i smittesituationen indføres der fra den 29. november 2021 krav om coronapas på de videregående uddannelser. Det sker for at begrænse smittespredningen.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har gennemført en kortlægning af polarforskning i Rigsfællesskabet. Den viser bl.a. at antallet af forskere og andet personale, der beskæftiger sig med polarforskning, er steget, og at en stor del af polarforskningen understøtter den grønne omstilling.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har gennemført en kortlægning af klinisk forskning og finansiering heraf. Kortlægningen belyser blandt andet omfang og udgifter til klinisk forskning og undersøger, hvilke udfordringer der kan være for klinisk forskning herhjemme.
Rapporten, der netop er offentliggjort, sammenligner rammerne for læring og trivsel på de videregående uddannelser blandt studerende fra Danmark, Island, Norge og Sverige. Data er fra den europæiske spørgeskemaundersøgelse Eurostudent, som Danmark indtil videre har deltaget i fire gange.
EU-Kommissionen har offentliggjort medlemmerne af deres nye European Innovation Council Board, og på listen står danske Lars Frølund fra NATO HQ.
Uddannelses- og Forskningsministeriets nye koncernstrategi skal sætte retning for koncernens arbejde de kommende år.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har uddelt 32 bevillinger under det 13. opslag til Internationalt Netværksprogram.
Programmet for årets DFiR-konference samler sektorerne til debat om grøn omstilling gennem forskning og innovation
DFiR sammenfatter sit arbejde om videnskabelig rådgivning i ny rapport og giver anbefalinger til, hvordan de danske rådgivningssystemer endnu bedre kan understøtte politiske beslutninger.
Det spørgsmål er Uddannelses- og Forskningsstyrelsen ved at undersøge. Derfor har alle, der i 2018, 2019 og 2020 fik et EUopSTART-tilskud, modtaget et spørgeskema om EUopSTART. Undersøgelsen skal belyse ordningens effekt på modtagernes deltagelse i EU’s rammeprogram for forskning og innovation.
Uddannelses- og Forskningsministeriet indkalder nu forslag til ny formand og et nyt medlem til bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond
I forbindelse med H.M. Dronningens besøg i München er Innovation Centre Denmark (ICDK) vært for et netværksværksarrangement med fokus på forskning og innovation. Det sker fredag den 12. november i det nyåbnede entreprenørskabscenter Munich Urban Colab.
Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning har netop uddelt 12 ph.d.-stipendier til forskning, der skal styrke læreruddannelsen og folkeskolen.
Der mangler forskningsinfrastruktur og øvrige faciliteter til at udvikle, teste og implementere grøn viden og teknologi, hvis dansk forskning og innovation skal levere på klimamålene. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd ser på udfordringer og mulige løsninger.
Den 7.-8. april 2022 samler uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen ledelser og beslutningstagere fra det videregående uddannelsesområde samt fra forsknings- og innovationssektoren. Mødet afholdes på Hotel Koldingfjord.
Center for Forskningsanalyse (CFA), Aarhus Universitet, har gennemgået 69 danske og udenlandske undersøgelser af virksomheders samarbejde med GTS-lignende organisationer.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen lancerer nyhedsservicen ercnyt, som sætter fokus på Det Europæiske Forskningsråd. Nyhedsservicen er for forskere og rådgivere og skrevet af styrelsens EU-rådgivere. Tilmeld dig ercnyt og få det seneste nye om Det Europæiske Forskningsråd direkte i din indbakke.
Innovation Centre Denmark (ICDK) bidrager til at løfte regeringens grønne forskningsstrategi ved at koble dansk innovation til internationale partnere. I en række grønne rapporter kortlægger de arbejdet med grøn forskning og innovation i nogle af verdens førende innovationsmiljøer.
Handlinger tilknyttet webside