Gå til indhold

Nyheder 2021

Her kan du se nyhederne fra 2021
Viser 1-30 af 107 resultater
Nye restriktioner på de videregående uddannelsesinstitutioner

COVID-19 – og særligt den nye variant Omikron – spreder sig med stigende hast i Danmark. For at begrænse smittespredningen bliver der fra søndag den 19. december 2021 indført nye restriktioner på de videregående uddannelsesinstitutioner.

Nyt europæisk partnerskab styrker biobaseret cirkulær økonomi

Med et nyt Horizon-program for forskning og innovation følger også nye partnerskaber. Horizon Europe er godt i gang, og nu begynder partnerskaberne at falde på plads. Et af de første om biobaseret cirkulær økonomi ser nu dagens lys. Og du kan være med.

Danmark og Sydkorea i nyt samarbejde om forskning i Arktis

Danmark og Sydkorea knytter tættere bånd med ny samarbejdsaftale om forskning i Arktis. Aftalen er netop underskrevet af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen og hans sydkoreanske kollega Seong-Hyeok Moon ved en virtuel ceremoni.

Magasinet EUindblik: Fremtiden er tværfaglig

De store udfordringer i samfundet er ofte så komplekse, at løsningerne involverer flere videnskaber. I EUindblik sætter vi derfor spot på tværfagligt samarbejde i Horizon Europe, hvor hvert tredje opslag inviterer til samarbejde mellem våde og tørre videnskaber. Læs EUindblik digitalt eller som pdf.

Ny kortlægning af polarforskning

Uddannelses- og Forskningsministeriet har gennemført en kortlægning af polarforskning i Rigsfællesskabet. Den viser bl.a. at antallet af forskere og andet personale, der beskæftiger sig med polarforskning, er steget, og at en stor del af polarforskningen understøtter den grønne omstilling.

Kortlægning af klinisk forskning og finansiering heraf

Uddannelses- og Forskningsministeriet har gennemført en kortlægning af klinisk forskning og finansiering heraf. Kortlægningen belyser blandt andet omfang og udgifter til klinisk forskning og undersøger, hvilke udfordringer der kan være for klinisk forskning herhjemme.

Ny rapport om nordiske studerendes læringsmiljø og trivsel

Rapporten, der netop er offentliggjort, sammenligner rammerne for læring og trivsel på de videregående uddannelser blandt studerende fra Danmark, Island, Norge og Sverige. Data er fra den europæiske spørgeskemaundersøgelse Eurostudent, som Danmark indtil videre har deltaget i fire gange.

Program for årets DFiR-konference

Programmet for årets DFiR-konference samler sektorerne til debat om grøn omstilling gennem forskning og innovation

Er det en god idé at søge EUopSTART-tilskud?

Det spørgsmål er Uddannelses- og Forskningsstyrelsen ved at undersøge. Derfor har alle, der i 2018, 2019 og 2020 fik et EUopSTART-tilskud, modtaget et spørgeskema om EUopSTART. Undersøgelsen skal belyse ordningens effekt på modtagernes deltagelse i EU’s rammeprogram for forskning og innovation.

Royalt innovationsbesøg i München

I forbindelse med H.M. Dronningens besøg i München er Innovation Centre Denmark (ICDK) vært for et netværksværksarrangement med fokus på forskning og innovation. Det sker fredag den 12. november i det nyåbnede entreprenørskabscenter Munich Urban Colab.

DFiR brief 28: Grøn forskningsinfrastruktur

Der mangler forskningsinfrastruktur og øvrige faciliteter til at udvikle, teste og implementere grøn viden og teknologi, hvis dansk forskning og innovation skal levere på klimamålene. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd ser på udfordringer og mulige løsninger.

Ny nyhedsservice om Det Europæiske Forskningsråd

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen lancerer nyhedsservicen ercnyt, som sætter fokus på Det Europæiske Forskningsråd. Nyhedsservicen er for forskere og rådgivere og skrevet af styrelsens EU-rådgivere. Tilmeld dig ercnyt og få det seneste nye om Det Europæiske Forskningsråd direkte i din indbakke.

Innovation Centre Denmark’s grønne rapporter

Innovation Centre Denmark (ICDK) bidrager til at løfte regeringens grønne forskningsstrategi ved at koble dansk innovation til internationale partnere. I en række grønne rapporter kortlægger de arbejdet med grøn forskning og innovation i nogle af verdens førende innovationsmiljøer.

Handlinger tilknyttet webside