Gå til indhold

Tre studerende vinder 40.000 kroner for bedste specialer om rigsfællesskabet 2021

29. november 2021
For andet år i træk afholdes en specialekonkurrence om rigsfællesskabet, som skal øge kendskabet til rigsfællesskabet, især blandt unge. Tre glade specialeforfattere er d. 29. november blevet hædret på Grønland, Færøerne og Danmark ved en fælles, virtuel prisoverrækkelse.

Grønland, Færøerne og Danmark er for andet år i træk gået sammen om at uddele en pris til de tre bedste specialer om Færøerne, Grønland eller rigsfællesskabet. Igen i år kunne alle interesserede følge prisoverrækkelsen, der blev livestreamet mandag den 29. november klokken 15.00. 

Prisen er en tilbagevendende begivenhed i 2020-2022 og er et af flere initiativer, der skal udbrede især de unges kendskab til rigsfællesskabet. Specialeprisen skal forbedre især de unges kendskab til rigsfællesskabet og gives til en specialeforfatter fra Grønland, Færøerne og Danmark, der giver helt ny indsigt eller nogle gode idéer og løsningsforslag på de udfordringer, forfatterne har undersøgt i deres specialer. Specialeforfatterne bliver bedømt af et dommerpanel, der består forskere og sagkyndige personer med et godt kendskab til rigsfællesskabet. Med prisen følger en præmie på 40.000 kroner til hver. 

De tre vindere er ... 

  • Anelia Blagoeva Philbrow, Fróðskaparsetur Føroya, Universitetet på Færøerne
  • Eva-Luusi Marcussen-Mølgaard, Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet.
  • Frederik Braüner Nygaard, Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering

Handlinger tilknyttet webside