Gå til indhold

Pressemeddelelser 2012

Her finder du alle pressemeddelelser fra 2012
Viser 1-30 af 116 resultater
Dansk forskning fastholder international topplacering
Publiceringsdato 31. december 2012 Danmark er med helt i front, når det gælder forskningskvalitet, men kan blive bedre til at omsætte forskningsresultaterne til innovation i erhvervslivet og dermed vækst i det danske samfund.
Bred enighed om nyt, samlet kvalitetssikringssystem for de videregående uddannelser
Publiceringsdato 22. december 2012 For første gang samles alle Danmarks videregående uddannelser i et enkelt akkrediteringssystem, der skal sikre uddannelsernes kvalitet og relevans i samfundet samt gennemsigtighed om arbejdet.
Ny ambitiøs innovationsstrategi skal sikre mere vækst og beskæftigelse
Publiceringsdato 20. december 2012 Regeringen lancerer Danmarks nationale innovationsstrategi og sætter dermed gang i et paradigmeskift for innovationspolitikken.
Regeringen præsenterer Danmarks nationale innovationsstrategi
Publiceringsdato 19. december 2012 INVITATION TIL PRESSEN: Regeringen lancerer en ny, ambitiøs innovationsstrategi, der skal sikre bedre rammer for øget innovation i Danmark med fokus på vækst og jobskabelse.
40 millioner til innovationsprojekter i virksomheder og uddannelser
Publiceringsdato 19. december 2012 Flere virksomheder skal være innovative, og studerende skal have bedre mulighed for at afprøve deres ideer i praksis. Regeringen vil som en del af innovationsstrategien og i samarbejde med virksomheder støtte innovationsprojekter på professionshøjskoler og erhvervsakademier.
Danske skoleelever skal løse samfundsudfordringer
Publiceringsdato 19. december 2012 Jagten på løsninger på globale samfundsudfordringer bliver en central del af regeringens kommende innovationsstrategi. Med et nyt initiativ skal elever være innovative og finde nye bæredygtige løsninger. Det nationale vinderteam modtager en pris på 50.000 kroner.
Flot evaluering af Det Frie Forskningsråds unge forskere
Publiceringsdato 19. december 2012 Det Frie Forskningsråds to typer af postdoc-stipendier fører til glimrende forskning og videnskabelige publikationer, der citeres langt mere end kontrolgruppen og verdensgennemsnittet. Det viser en ny evaluering af rådets postdoc-bevillinger.
Uddannelsesministeren inviterer til dialog om pædagoguddannelsen
Publiceringsdato 18. december 2012 Regeringen vil styrke pædagoguddannelsen og dermed skabe bedre kvalitet i daginstitutionerne og løfte indsatsen på det sociale område. Nu inviteres alle til at bidrage med deres holdninger og ideer til en ny, ambitiøs pædagoguddannelse.
Udviklingskontrakter skal sikre bedre kvalitet på de videregående uddannelser
Publiceringsdato 17. december 2012 Uddannelsesministeren har nu indgået udviklingskontrakter med alle de videregående uddannelsesinstitutioner. Dermed er en ambitiøs uddannelsespolitisk retning tegnet for de kommende år, og uddannelserne får stor frihed til at nå målene.
Videregående uddannelser indgår kontrakter om bedre kvalitet og øget innovation
Publiceringsdato 14. december 2012 INVITATION TIL PRESSEN: Uddannelsesministeren underskriver udviklingskontrakter med erhvervsakademierne, professionshøjskolerne, de kunstneriske og maritime uddannelsesinstitutioner samt Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Samfundsudfordringer skal drive innovationen
Publiceringsdato 14. december 2012 Som et led i den kommende innovationsstrategi inviterer uddannelsesministeren nu en bred kreds af interessenter til at udvikle et prioriteringskatalog, der skal danne grundlag for nye, stor-skala innovationssatsninger, som skal skabe danske arbejdspladser og løsninger på globale udfordringer.
Dansker udpeget som medlem af videnskabeligt råd
Publiceringsdato 13. december 2012 Professor Klaus Bock er udpeget til nyt medlem af det besluttende organ i Det Europæiske Forskningsråd.
Dansk-japansk workshop om fremtidige grønne teknologier
Publiceringsdato 12. december 2012 Forskere fra blandt andet Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet, Københavns Universitet og Smart City Kalundborg deltager i disse dage i en dansk-japansk workshop om fremtidige grønne teknologier i Fukuoka, Japan.
Flere får en videregående uddannelse
Publiceringsdato 11. december 2012 59 procent af 2011-ungdomsårgangen opnår en videregående uddannelse, mens 27 procent opnår en uddannelse på kandidatniveau i 2020. Flere bliver tidligere færdige, drengene henter ind på pigerne og flere med anden etnisk herkomst får en videregående uddannelse.
Nye danske innovationscentre i Seoul, São Paulo og Bangalore
Publiceringsdato 10. december 2012 Uddannelsesminister Morten Østergaard og handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr vil styrke dansk forskning, vækst og beskæftigelse i Danmark gennem internationale partnerskaber med førende forsknings- og udviklingsaktører på vækstmarkederne.
Ingen kan blive lærer på et år
Publiceringsdato 10. december 2012 Det er i direkte modstrid med virkeligheden, når Jyllands-Posten i dag viderebringer det fejlagtige indtryk, at det fremover skulle blive lettere at blive dansklærer.
Hovedstadsområdet får en ny campus
Publiceringsdato 07. december 2012 Pædagoguddannelsen og læreruddannelsen i hovedstadsområdet bliver samlet i Campus Carlsberg på Carlsberg-grunden i Valby.
Uddannelsesministeren stiller op til krydsild om udspillet til et fagligt løft af folkeskolen
Publiceringsdato 07. december 2012 INVITATION TIL PRESSEN: Morten Østergaard debatterer regeringens udspil til et fagligt løft af folkeskolen med studerende, ledere og andre interesserede på Danmarks største læreruddannelse ved VIA University College.
Peter Munk Christiansen ny bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd
Publiceringsdato 04. december 2012 Uddannelsesminister Morten Østergaard har udpeget professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Peter Munk Christiansen som ny bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd per 1. januar 2013.
Social indsats skal baseres på viden om hvad der virker
Publiceringsdato 23. november 2012 Uddannelsesministeriet og Social- og Integrationsministeriet offentliggør nu en ny kortlægning af dansk social- og velfærdsforskning. Kortlægningen er et værdifuldt redskab, der skal sikre viden om, hvad der virker og ikke virker på området.
Stort rygstød til forskning i folkeskolen
Publiceringsdato 22. november 2012 Ph.d.-rådet har uddelt 40 millioner kroner til 15 ph.d.-projekter om blandt andet inklusion, sprogundervisning, digitalisering og elevrettet ledelse i folkeskolen. Midlerne er afsat af regeringen for at styrke den praksisnære forskning i folkeskolen.
Danmark investerer millioner i rummet
Publiceringsdato 21. november 2012 Danmark bidrager med 257 millioner kroner til Den Europæiske Rumorganisations ikke-obligatoriske programmer over de næste tre år.
Danske fødevareforskere knytter stærkere bånd til Brasilien
Publiceringsdato 20. november 2012 En bredt sammensat delegation af forskere og ph.d.-studerende fra en række danske universiteter mødes i disse dage i Rio de Janeiro med kolleger fra den brasilianske fødevareforskningsinstitution, Embrapa, for at udvikle og styrke det dansk-brasilianske samarbejde indenfor fødevareforskning.
770 millioner kroner til ny forskning og innovation
Publiceringsdato 08. november 2012 Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance er blevet enige om nye bevillinger til strategisk forskning indenfor fødevarer, miljø, sundhed, produktionsforskning samt den fri forskning og innovation i 2013.
Ny lånemulighed og hurtigere sagsbehandling til studerende med udlandsdrømme
Publiceringsdato 01. november 2012 SU-lovens bestemmelser om udlandsstudier skal ændres for at give studerende nye muligheder for at låne til studier i udlandet og samtidig nedbringe sagsbehandlingstiderne.
Regeringen vil styrke kvalitetssikringen af de videregående uddannelser
Publiceringsdato 29. oktober 2012 Uddannelsesministeriet har i dag sendt lovforslag om et nyt akkrediteringssystem for de videregående uddannelsesinstitutioner i høring.
Endeligt studieoptag sætter ny rekord
Publiceringsdato 29. oktober 2012 Det endelige optag i 2012 slår alle rekorder med en stigning på tre procent i forhold til sidste år.
Europe Innova-konference rusker op i Europas bureaukrater
Publiceringsdato 26. oktober 2012 Presseinvitation: Europa har ikke samme succes som Asien og USA med at omsætte forskning til vækst og arbejdspladser. Hvordan kan Europa forbedre sig? Det spørgsmål er i fokus på en højst utraditionel konference, Europe Innova 2012, i København den 23. og 24. oktober.
Dansk topforsker skal styre energiforskningsbudget på 50 mia. kr.
Publiceringsdato 26. oktober 2012 Det Europæiske Fællesforetagende for ITER og Fusionsenergiudvikling - Fusion for Energy - har udnævnt den danske topforsker Henrik Bindslev til ny direktør.
20 millioner ekstra kroner til videnpilotordningen
Publiceringsdato 23. oktober 2012 Endnu flere små virksomheder kan i 2012 ansætte højtuddannede med tilskud fra staten gennem den såkaldte videnpilotordning.