Gå til indhold

Europe Innova-konference rusker op i Europas bureaukrater

26. oktober 2012
Presseinvitation: Europa har ikke samme succes som Asien og USA med at omsætte forskning til vækst og arbejdspladser. Hvordan kan Europa forbedre sig? Det spørgsmål er i fokus på en højst utraditionel konference, Europe Innova 2012, i København den 23. og 24. oktober.

Pressemeddelelse fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Europas bedste og værste innovationsprogrammer bliver kåret. Bureaukrater bekender deres fiaskoer i en skriftestol, og chefer for europæiske innovationsordninger sættes for en dommer anklaget for at skabe for lidt vækst og for få arbejdspladser for de offentlige midler, de har modtaget.

Sådan lyder en del af programmet på konferencen Europe Innova 2012, der finder sted 23. og 24. oktober i Øksnehallen i København. Konferencen kommer bag om facaden på en række innovationsprojekter, der har modtaget offentlig støtte. Ved såkaldte ’stress tests’ bliver det afsløret, om innovationsordninger og projekter har gjort en reel forskel for erhvervslivet og samfundet.

Én ting er dermed sikker: Det bliver ikke kedeligt, når 600 embedsmænd, erhvervsfolk og innovationseksperter fra hele verden mødes i København og forpligter sig til at følge ti dogmeregler, som for eksempel lyder: Ingen power point-præsentationer, ingen alenlange oplæg fra ’pinger’, ingen kedelige åbningstaler og ingen succeshistorier uden en kritisk vinkel.

Konferencen er arrangeret af Styrelsen for Forskning og Innovation og Europa-Kommissionens Generaldirektoratet for Erhvervspolitik.
Baggrunden for konferencen er alvorlig. Hvert år investerer Europa milliarder af kroner i forskning og innovation. Men Europa har sværere end Asien og USA ved at få gang i den økonomiske vækst og skabe nye arbejdspladser. Det er Europa nødt til at blive bedre til, siger Reinhard Büscher, kontorchef i Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Erhvervspolitik.

“Innovation er en katalysator for forandring. Men i de seneste år har vi lært, at det ikke er nok at fremme innovation og understøtte de enkelte små og mellemstore virksomheder. Hvis Europa skal opnå det fulde udbytte af innovationens transformerende kræfter, skal vi fjerne de barrierer, som hæmmer opbygning af virksomheder, der er globalt konkurrencedygtige,” siger Reinhard Büscher.

”Det kræver en langsigtet, systemisk tilgang. Der er ingen hurtige løsninger.”

Pressen inviteres til at overvære konferencen, interviewe deltagerne og stille spørgsmål til arrangørerne.

Pluk fra programmet

Tirsdag kl. 9.40: Hør om de 11 bedste innovationsprogrammer i Europa (ny forskning)
Tirsdag kl. 14.45: Uddannelsesminister Morten Østergaard interviewes
Onsdag kl. 9.00: Den værste bureaukrat kåres
Onsdag kl. 9.20: Spansk og fransk innovationsordning udfordres ved en ’domstol’.

Kontakt

Kontorchef Thomas Alslev Christensen, tlf. 2089 7226, Styrelsen for Forskning og Innovation

Public relation officer, Lisbeth Bahl Poulsen, tlf. +32 2299 5447, Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Erhvervspolitik

 

Handlinger tilknyttet webside