Gå til indhold

Peter Munk Christiansen ny bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd

04. december 2012
Uddannelsesminister Morten Østergaard har udpeget professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Peter Munk Christiansen som ny bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd per 1. januar 2013.

Pressemeddelelse fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Pressebillede
 

 

Peter Munk Christiansen afløser professor, dr. med. Jens Christian Djurhuus, der har beklædt posten siden 2007.

”Jeg er glad for, at Peter Munk Christiansen vil påtage sig opgaven. Det er helt afgørende, at Det Frie Forskningsråd har en formand med en meget stærk forskningsfaglig profil, udtalt kendskab til det forskningspolitiske landskab og indsigt i såvel danske som internationale forskningsmiljøer. Peter Munk Christiansen lever bestemt op til dette”, siger Morten Østergaard.

Peter Munk Christiansen har igennem fire år været formand for Det Frie Forskningsråd | Samfund og Erhverv. Udover på den baggrund at have et indgående kendskab til rådssystemet er han i kraft af sin omfattende forskning inden for politologi godt rustet til at træde ind i rollen som bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd.

”Jens Christian Djurhuus har været en meget dygtig og respekteret bestyrelsesformand. Han har ledt rådet sikkert igennem en periode med store forskningspolitiske forandringer og blandt andet taget initiativ til det nyskabende forskerkarriereprogram Sapere Aude, der sikrer de bedste karrierebetingelser for den danske forskerelite. Jeg er overbevist om, at Peter Munk Christiansen sammen med resten af rådet ihærdigt vil fortsætte dette arbejde”, siger Morten Østergaard.

Peter Munk Christiansen er ph.d. i statskundskab og har været professor på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet siden 2007. Han forsker i blandt andet interesseorganisationers politiske rolle og betydning, organisering af den politiske rådgivning samt reformer af den offentlige sektor.

”Det er en udfordring at sikre og fastholde den frie forsknings placering i et forsknings- og innovationssystem, som spiller en helt central rolle for det danske samfunds fremtid. Jeg vil gerne arbejde for en tæt dialog med forskningspolitikkens mange aktører samtidig med, at vi tydeliggør den frie forsknings styrke og vigtighed for samfundets samlede vidensproduktion”, siger Peter Munk Christiansen.

Om Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd består af en bestyrelse og fem faglige forskningsråd, der har ansvaret for årligt at investere godt 1,2 mia. kr. til forskning baseret på forskernes egne initiativer. Rådet yder desuden forskningsfaglig rådgivning til uddannelsesministeren, regeringen og Folketinget inden for alle videnskabelige områder.

Bestyrelsesformanden udpeges for en 4-årig periode med mulighed for forlængelse i yderligere to år.

Yderligere oplysninger

Peter Munk Christiansen, bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd fra 1. januar 2013, tlf. 3011 5340
Grete M. Kladakis, kontorchef, Styrelsen for Forskning og Innovation, tlf. 25 18 66 28
Steen Bruun Jensen, presse- og kommunikationskonsulent, Styrelsen for Forskning og Innovation, tlf. 4132 6030

 

Handlinger tilknyttet webside