Gå til indhold

Ingen kan blive lærer på et år

10. december 2012
Det er i direkte modstrid med virkeligheden, når Jyllands-Posten i dag viderebringer det fejlagtige indtryk, at det fremover skulle blive lettere at blive dansklærer.
– Det var med en vis forbløffelse, at jeg åbnede avisen her til morgen. For det første kan ingen - i modsætning til, hvad Jyllands-Postens rubrik antyder - blive lærer på et år alene af den grund, at læreruddannelsen i dag som i morgen er fire-årig, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Læreruddannelsen bliver efter forårets reform fire-årig, nøjagtig som den har været hidtil, nu med et års lærergrundfaglighed, et års praktik og bacheloropgave og to år til at opnå undervisningskompetence.

– I fuld overensstemmelse med regeringens kommende løft af folkeskolen har vi med reformen af læreruddannelsen løftet ambitionerne på læreruddannelsen, og som det også fremgår af den ny bekendtgørelse, er det direkte et krav, at kompetenceniveauet hos morgendagens dansk- og matematiklærere bliver højere, end det er i dag. Til gengæld blander vi os ikke så detaljeret i, hvordan professionshøjskolerne tilrettelægger deres dagligdag, siger Morten Østergaard.
– Ifølge DLF undervises halvdelen af eleverne i 2. klasse af matematiklærere uden reel undervisningskompetence i matematik. Det skyldes blandt andet strukturen på den nuværende uddannelse. Med den ny læreruddannelse sikres et væsentligt bidrag til, at uanset om det er matematik, dansk eller natur/teknik, der er på skemaet, så er der en specialuddannet lærer bag katederet, siger Morten Østergaard.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Særlig rådgiver Philip Flores, tlf. 2237 1745

Handlinger tilknyttet webside