Gå til indhold

Royalt innovationsbesøg i München

03. november 2021
I forbindelse med H.M. Dronningens besøg i München er Innovation Centre Denmark (ICDK) vært for et netværksværksarrangement med fokus på forskning og innovation. Det sker fredag den 12. november i det nyåbnede entreprenørskabscenter Munich Urban Colab.

Innovationssamarbejde er i fokus når H.M. Dronningen om nogle få uger besøger München i forbindelse med royalt statsbesøg i Tyskland.

I den forbindelse aflægger H.M. Dronningen et besøg på Munich Urban Colab, som er et nyåbnet entreprenørskabscenter i München. Munich Urban Colab er et samarbejde mellem Europas største start-ups og entreprenørskabscenter, UnternehmerTUM, og München By. Münchens Tekniske Universitet (TUM) er desuden en central aktør i samarbejdet, som handler om at udvikle og teste innovative løsninger til fremtidens byudvikling.

Foto af Munich Urban Colab, copyright: Stefan Müller-Naumann
Foto af Munich Urban Colab, copyright: Stefan Müller-Naumann

Royal Network Night

Innovation Centre Denmark (ICDK) München er i anledning af det royale besøg vært for et netværksarrangement, Royal Network Night, med forventeligt 130 deltagere, primært fra ICDK’s netværk i det sydtyske innovationsøkosystem.

H.M. Dronningen vil overvære åbningen af arrangementet. Programmet for netværkseventet vil have fokus på, hvordan ICDK bidrager til styrket samarbejde om forskning og innovation mellem Danmark og Sydtyskland. Konkret vil ICDK München sammen med økosystempartnere præsentere cases og resultater af centrets arbejde med Tech Scouting, start-up platformen GoB2B_Munich samt erfaringer fra sommerskole for internationale studerende inden for robotteknologi.

Bæredygtige idéer udvikles på 11.000 kvadratmeter

Munich Urban Colab er et imponerende samlingspunkt for studerende, forskere, iværksættere og virksomheder. Det 11.000 kvm store center har blandt andet et MakerSpace – et prototypeværksted – som giver gode betingelser for at teste og demonstrere nye idéers bære- og levedygtighed.

At H.M. Dronningen slår vejen forbi UnternehmerTUM og Munich Urban Colab er ikke en tilfældighed: Entreprenørskabscentret er en centralnerve i det sydtyske innovationsøkosystem. Centret forbinder det stærke universitetsmiljø på TUM med virksomheder som BMW, Infineon og SAP, og spiller en vigtig rolle i udklækningen af nye og levedygtige start-ups.
Danmarks Tekniske Universitet har et tæt samarbejde med TUM gennem det paneuropæiske samarbejde for tekniske universiteter, EuroTech Alliance.

Det nye Munich Urban Colab har et særligt fokus på fremtidens bæredygtige by. Danske BLOXHUB har allerede indledt et tæt samarbejde med centret.

Både DTU og Bloxhub vil være repræsenteret ved H.M. Dronningens besøg.

  • Kontakt Ulrik Kjølsen-Olsen, Forsknings- og innovationsattaché, ICDK München [inaktivt link]

Handlinger tilknyttet webside