Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2019 Ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet

Ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet

Hanne Meldgaard er udnævnt som ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

19. december 2019

Hanne Meldgaard kommer fra en stilling som direktør i Politisk Afdeling i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement. Hun tiltræder som departementschef den 1. januar 2020.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Det glæder mig meget, at Uddannelses- og Forskningsministeriet får Hanne Meldgaard som ny departementschef. Hanne har været en del af ministeriet i mange år og kender dermed koncernen ud og ind og har stor faglig indsigt i både det uddannelses- og forskningspolitiske område. Hanne er yderst kompetent, og jeg er overbevist om, at hun er den rette til at stå i front for de vigtige opgaver, der venter i ministeriet. Ud over hendes faglige kvalifikationer, har Hanne også de personlige kompetencer, der skal til som topleder. Hun har blandt andet en stærk relationel forståelse og er udstyret med kombinationen af en helt særlig ro og handlekraft, som man ikke finder hos mange andre.

Tiltrædende departementschef Hanne Meldgaard siger:

- Uddannelse og forskning er en vigtig del af løsningen på en række af de store samfundsudfordringer, vi står over for. Jeg er meget beæret over og glad for nu at skulle stå i spidsen for netop det område. Jeg glæder mig til at fortsætte det gode samarbejde med ministeren, ministeriets medarbejdere, uddannelses- og forskningsinstitutioner og alle øvrige aktører og interessenter på området.

Hanne Meldgaard er født i 1977 og er uddannet Cand. Jur. fra Københavns Universitet i 2004.

Hanne Meldgaard
Hanne Meldgaard. Photo: Kim Vadskær

For yderligere oplysninger, kontakt

Fungerende kommunikationschef Trine Søndergaard, tlf. 7231 8009, tri@ufm.dk

Senest opdateret 21. februar 2020