Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2019 Ny uddannelsesstation for sygeplejersker til Herning

Ny uddannelsesstation for sygeplejersker til Herning

Fra næste år kan man hos Professionshøjskolen VIA tage en del af sygeplejerskeuddannelsen i Herning. En ny uddannelsesstation er godkendt med 40 studiepladser. Med nyt supersygehus på vej er det helt oplagt at give bedre uddannelsesmuligheder i området, siger ministeren.

29. oktober 2019

Fra sommeren 2020 kan unge, der vil være sygeplejersker, tage dele af deres uddannelse i Herning. Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt, at Professionshøjskolen VIA University College kan oprette en uddannelsesstation for sygeplejerskeuddannelsen.

Der er stor efterspørgsel efter sygeplejersker i Region Midtjylland, og med et nyt supersygehus i Gødstrup fra 2020 opstår der et særskilt behov. Med den nye uddannelsesstation forventes beskæftigelsesbehovet at blive dækket - herunder behovet fra det nye supersygehus.

- Sygeplejersker er en vigtig del af vores velfærd. Vi har i regeringen en klar ambition om, at vi skal uddanne flere sygeplejersker, som er klar til at arbejde på vores sygehuse. Her er det helt oplagt, at der nu kommer nye muligheder til Midtjylland, for med det nye supersygehus kommer der et behov for uddannede sygeplejersker. Samtidig er det regeringens ambition, at der skal være rigtig god dækning af velfærdsuddannelserne i hele landet. Med godkendelsen af 40 nye sygeplejerskepladser i Herning tager vi et vigtigt skridt i retning af en bedre geografisk spredning af velfærdsuddannelserne, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Professionshøjskolen VIA har fået tilsagn om 120 ekstra studiepladser med virkning fra studieåret 2019/2020. VIA har ønsket, at 40 studiepladser placeres på en uddannelsesstation på VIAs campus i Herning. Uddannelsen bliver tilknyttet VIAs sygeplejerskeuddannelse i Holstebro.

Ordningen med uddannelsesstationer er en forsøgsordning lanceret i 2017. Der gælder en række krav som eksempelvis, at den del af uddannelsesudbuddet, der gennemføres på en uddannelsesstation, skal svare til maksimalt halvdelen af den teoretiske del af uddannelsen angivet i ECTS-point. For uddannelsesstationen i Herning vil første halvdel foregå i Herning, mens den resterende del af uddannelsen vil foregå i Holstebro.


For yderligere oplysninger, kontakt

Pressesekretær Jakob Sejr Teichert, tlf.: 7231 9503, email: jte@ufm.dk

Senest opdateret 29. oktober 2019