Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2019 Ny undervisningspris hylder de fremragende undervisere

Ny undervisningspris hylder de fremragende undervisere

Gode undervisere skal anerkendes, fejres og belønnes. Derfor vil uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen uddele en ny national undervisningspris på hver 500.000 kroner til syv fremragende undervisere på de videregående uddannelser.

14. august 2019

Den gode underviser kan være med til at gøre en forskel. Undervisning der inddrager, inspirerer og pirrer nysgerrigheden har stor betydning både for de studerende og for måden, man lærer på. Det vil uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen sætte fokus på med en ny undervisningspris, der skal uddeles for første gang i 2020.

- Det skal være mere prestigefyldt at være en god underviser. Vi har mange dygtige undervisere på de videregående uddannelser, de fortjener en større anerkendelse. Fremragende undervisning bør have samme høje status som fremragende forskning på de videregående uddannelser, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Priserne skal hædre syv af Danmarks bedste undervisere på de videregående uddannelser. Priserne skal sætte fokus på god undervisning, og prismodtagerne kan forhåbentlig inspirere andre til at udvikle deres undervisning. Blandt kriterierne er evnen til at forny sig, for eksempel ved at bruge ny teknologi i undervisningen og at man som underviser giver konstruktiv feedback til de studerende.

- Det er vigtigt med undervisere, der engagerer de studerende og pirrer deres nysgerrighed, så de får endnu mere lyst til studiet – og får endnu mere ud af det, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Nu begynder arbejdet med at udvælge kandidaterne til priserne, som skal uddeles til foråret. Planen er, at der skal uddeles syv priser hvert år, og der vil være to prismodtagere fra universiteterne, to prismodtagere fra professionshøjskolerne og en prismodtager fra henholdsvis erhvervsakademierne, de kunstneriske uddannelsesinstitutioner og de maritime uddannelsesinstitutioner. Det er ledelsen på den enkelte uddannelsesinstitution, der i samarbejde med de studerende, indstiller kandidater til det relevante rektorkollegium, som så beslutter, hvem der skal indstilles til priserne.

De syv priser er på hver 500.000 kroner og består af en personlig hæderspris på 200.000 kroner og 300.000 kroner, som skal bruges på udviklingsaktiviteter, der understøtter et godt og engagerende undervisningsmiljø.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressekonsulent Rasmus Baad, tlf: 7231 8073, e-mail: rasb@ufm.dk

Specialkonsulent Lise Lybeck Sørensen, tlf: 7231 8326, e-mail: llso@ufm.dk

 

Senest opdateret 14. august 2019