Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2020 Stor interesse for den digitale konference 'Danmark i Europa'

Stor interesse for den digitale konference 'Danmark i Europa'

Konferencen ’Danmark i Europa: fælles fremtid – fælles løsninger’ giver forskere, undervisere, studerende, virksomheder m.fl. et indblik i de støttemuligheder, som det europæiske samarbejde giver Danmark. 1.500 personer har allerede tilmeldt sig, men der er plads til flere den 25. og 26. november.
Kontakt
Peter Johansen Qvist
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 85 92
Email: pjq@ufm.dk
Line Lange Nielsen
-
Tlf.: +45 72 31 95 14
Email: llan@ufm.dk

19. november 2020

Næste år lancerer EU en række nye støtteprogrammer, der spænder fra kultur over klima til kunstig intelligens. Som led i at forberede aktører i Danmark på de nye muligheder er Uddannelses- og Forskningsstyrelsen vært for kickoffkonferencen ’Danmark i Europa: fælles fremtid – fælles løsninger’. Konferencen er det store kickoff for de kommende EU-programmer for uddannelse, forskning og innovation. Konferencen løber over to dage – og du kan følge med på skærmen, iPad'en eller mobilen, begge dage kl. 10-15.

Dag 1

På konferencens første dag den 25. november har vi fokus på otte nye EU-programmer, der støtter projekter der spænder fra klimaprojekter over filmproduktion til erhvervsudvikling. 

Se optaktsfilm om konferencedag 1:


Programmet byder blandt andet på følgende talere:

  • Erhvervsminister Simon Kollerup
  • Jacob Bundsgaard, formand, Kommunernes Landsforening og borgmester, Aarhus Kommune
  • Mette Fjord Sørensen, underdirektør, Dansk Industri 
  • Annemarie Munk Riis, vicedirektør, Innovationsfonden.

Dag 2

På konferencens anden dag den 26. november dykker vi ned i det kommende EU-program for forskning og innovation Horizon Europe, som løber fra 2021-2027 med et forventet budget på ca. 615 milliarder kroner.

Se optaktsfilm om konferencedag 2:Programmet byder blandt andet på følgende talere:

  • Ane Halsboe-Jørgensen, Uddannelses- og Forskningsminister
  • Mariya Gabriel, EU-Kommissær
  • Connie Hedegaard, formand for Horizon Europe-missionen ”Adaptation to Climate Change including Societal Transformation”
  • Lars Frølund, forskningsleder, Massachusetts Institute of Technology
  • Anders Overgaard Bjarklev, rektor, Danmarks Tekniske Universitet.

Program og tilmelding

Du kan se programmet, de øvrige talere, det faglige fokus på konferencens mange break-out sessioner m.m. for begge dage på:

Du tilmelder dig samme sted. Ønsker du at deltage begge dage, så skal du tilmelde dig begge dage. Det er gratis at deltage i den digitale konference.

Sprog

Sproget på konferencen er primært på dansk, men nogle sessioner er på engelsk. Konferencesproget fremgår af konferencehjemmesiden.

Arrangør

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Senest opdateret 31. maj 2021