Gå til indhold

Stor interesse for den digitale konference 'Danmark i Europa'

19. november 2020
Konferencen ’Danmark i Europa: fælles fremtid – fælles løsninger’ giver forskere, undervisere, studerende, virksomheder m.fl. et indblik i de støttemuligheder, som det europæiske samarbejde giver Danmark. 1.500 personer har allerede tilmeldt sig, men der er plads til flere den 25. og 26. november.

Næste år lancerer EU en række nye støtteprogrammer, der spænder fra kultur over klima til kunstig intelligens. Som led i at forberede aktører i Danmark på de nye muligheder er Uddannelses- og Forskningsstyrelsen vært for kickoffkonferencen ’Danmark i Europa: fælles fremtid – fælles løsninger’. Konferencen er det store kickoff for de kommende EU-programmer for uddannelse, forskning og innovation. Konferencen løber over to dage – og du kan følge med på skærmen, iPad'en eller mobilen, begge dage kl. 10-15.

Dag 1

På konferencens første dag den 25. november har vi fokus på otte nye EU-programmer, der støtter projekter der spænder fra klimaprojekter over filmproduktion til erhvervsudvikling. 

Se optaktsfilm om konferencedag 1:


Programmet byder blandt andet på følgende talere:

  • Erhvervsminister Simon Kollerup
  • Jacob Bundsgaard, formand, Kommunernes Landsforening og borgmester, Aarhus Kommune
  • Mette Fjord Sørensen, underdirektør, Dansk Industri 
  • Annemarie Munk Riis, vicedirektør, Innovationsfonden.

Dag 2

På konferencens anden dag den 26. november dykker vi ned i det kommende EU-program for forskning og innovation Horizon Europe, som løber fra 2021-2027 med et forventet budget på ca. 615 milliarder kroner.

Se optaktsfilm om konferencedag 2:Programmet byder blandt andet på følgende talere:

  • Ane Halsboe-Jørgensen, Uddannelses- og Forskningsminister
  • Mariya Gabriel, EU-kommissær
  • Connie Hedegaard, formand for Horizon Europe-missionen ”Adaptation to Climate Change including Societal Transformation”
  • Lars Frølund, forskningsleder, Massachusetts Institute of Technology
  • Anders Overgaard Bjarklev, rektor, Danmarks Tekniske Universitet.

Program og tilmelding

Du kan se programmet, de øvrige talere, det faglige fokus på konferencens mange break-out sessioner m.m. for begge dage på:

  • Konferencesitet 'Danmark i Europa: fælles fremtid - fælles løsninger' [inaktivt link]

Du tilmelder dig samme sted. Ønsker du at deltage begge dage, så skal du tilmelde dig begge dage. Det er gratis at deltage i den digitale konference.

Sprog

Sproget på konferencen er primært på dansk, men nogle sessioner er på engelsk. Konferencesproget fremgår af konferencehjemmesiden.

Arrangør

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Kontakt

Peter Johansen Qvist
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 85 92
Email: pjq@ufm.dk
Line Kalmar
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 95 14
Email: llan@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside