Gå til indhold

Israelske erfaringer kan udvikle civil cybersikkerhed i Danmark

29. oktober 2020
På 10 år er Israel blevet en førende nation inden for civil cybersikkerhed. Det er sket gennem en stærk prioritering og massive investeringer. En ny outlook-rapport fra det danske innovationscenter i Tel Aviv analyserer udviklingen og ser på hvordan den kan inspirere cybersikkerhed i Danmark.

Outlook-rapporten ”Civil Cybersecurity in Israel – Policy and Research Environment Review From one of the World’s leading Cyber Hubs” gennemgår Israels styrkeposition på civil cybersikkerhed. Den israelske position baserer sig på tre områder: 1) etableringen af en national cyberstrategi, 2) et stærkt innovation- og forskningsøkosystem samt 3) adgang til kvalificeret og veltrænet talent.

Rapporten opridser udviklingen og organiseringen af Israles cybersikkerhedsstrategi og giver indsigt i hvilke innovations- og forskningsprogrammer, der har været med til at etablere og forme Israels økosystem inden for cybersikkerhed, herunder de uddannelsesprogrammer, der skaber nyt talent.

Afslutningsvis kommer rapporten med en række anbefalinger til, hvordan cybersikkerhed kan udvikles og styrkes i Danmark ud fra de israelske erfaringer.

Handlinger tilknyttet webside