Gå til indhold

Trods COVID-19 er der liv i den internationale mobilitet i erhvervsuddannelserne

25. november 2020
Siden foråret er antallet af elever fra erhvervsskolerne på Erasmus+-ophold i udlandet styrtdykket. Med det nuværende smittetryk i Europa er der ikke udsigt til, at det billede ændrer sig væsentligt i den nærmeste tid. Men ikke alle elever vælger at blive hjemme.


Opgørelser fra en række erhvervsskoler viser, at over 300 elever aktuelt er afsted på praktikophold i udlandet via den danske PIU-ordning (Praktik i Udlandet).

PIU-ordningen er rettet mod elever på hovedforløb i en erhvervsuddannelse og giver tilskud til praktikophold i udlandet finansieret af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB). Elever afsted på PIU-ophold er ofte elever, som ikke har været i stand til at finde en dansk praktikplads, og som tager en praktikperiode i udlandet for at kunne komme videre i deres uddannelse - eller elever som ganske enkelt har valgt at gribe en spændende mulighed for at få arbejdserfaring fra et andet land.

Modsat elever i uddannelsesprogrammet Erasmus+ - der ofte tager på udlandsophold fra erhvervsuddannelsernes grundforløb eller de erhvervsgymnasiale uddannelser og er afsted på korte ophold på 2-4 uger - er elever gennem PIU-ordningen afsted på ophold i mange måneder, og de er ansat med løn i deres udenlandske praktikvirksomhed eller fra deres danske arbejdsgiver.

Oplysninger fra erhvervsskolerne viser, at der trods coronasituationen fortsat er gang i international mobilitet blandt elever fra erhvervsuddannelserne. Nogle elever vælger at rejse hjem før tid, fordi hverdagen i udlandet er meget påvirket af coronasituationen, men samtidig er der løbende nye elever, der tager afsted for at fortsætte deres uddannelse.

To af dem, der har valgt et praktikophold i udlandet, er Sofie og Monique, som begge er taget til Norge. De fortæller i artiklerne her om deres ophold:

Kontakt

Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: lmb@ufm.dk
Lise Frank
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 88 73
Email: lifr@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere