Gå til indhold

Store muligheder for internationalt dronesamarbejde for danske forskere og virksomheder

20. december 2017
De største lande er også de største på droneområdet. Det viser en ny kortlægning af de internationale muligheder for samarbejde inden for droneforskning. De danske innovationscentre har allerede flere initiativer i gang for at få udnyttet det store potentiale.

Det er ikke bare blandt myndigheder og virksomheder verden over, at droner fylder mere og mere. Også inden for forskning og udvikling er der stor vækst på droneområdet, og internationalt er der store muligheder for danske virksomheder og forskere.

Det viser en ny kortlægning fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, der har set nærmere på de syv lande, hvor Danmark har innovationscentre.

Rapporten viser, at især USA og Kina er førende indenfor forskning og udvikling på droneområdet, men også Tyskland og Sydkorea har været igennem en stærk vækst i antallet af forskningspublikationer om droner.

Selvom antallet af danske dronepublikationer er beskedent, så viser rapporten til gengæld også, at dansk droneforskning har høj gennemslagskraft, og at Danmark står stærkt på internationalt samarbejde.

Flere af de syv danske innovationscentre verden over har allerede sat gang i initiativer, der skal øge samarbejdet om droneforskning. For eksempel har innovationscentrene i München og Seoul afholdt work-shops om droneteknologi for danske, tyske og koreanske droneforskere.

Rapporten er et af dronestrategiens 23 initiativer, hvor der allerede er afsat mere end 80 millioner til forskning og udvikling på droneområdet, og hvor Danmarks første dronelufthavn åbnede ved Odense i foråret.

Fakta fra rapporten

  • Forskere fra USA har i 2016 offentliggjort 1.110 dronepublikationer. Herefter følger Kina med 866, Sydkorea med 226 og Tyskland med 211.
  • Antallet af dronepublikationer er fra 2013-2016 steget med 40 procent.
  • 63 procent af de danske dronepublikationer er en del af et internationalt samarbejde.

Handlinger tilknyttet webside