Gå til indhold

Innovation Centre Denmark (ICDK)

Innovation Centre Denmark (ICDK) har syv centre strategisk placeret i innovative hotspots rundt omkring i verden. ICDK bistår den danske triple-helix-model ved at fremme adgang til international viden, netværk, innovation, kapital og markeder.

ICDK Global Image

Hvad kan ICDK hjælpe med?

ICDK bygger bro til nogle af de stærkeste partnere inden for forskning, videregående uddannelse og forretningsudvikling i nogle af verdens førende innovationsmiljøer.

ICDK er placeret i Silicon Valley, Boston, München, Seoul og Tel Aviv, og på fremadstormende vækstmarkeder i Shanghai og Bangalore.

Fokusområderne for ICDK er især grønne teknologier, informations- og kommunikationsteknologi samt sundhed og biotek.

Hvad kan forsknings- og innovationsattachéerne hjælpe med?

På hvert center har UFM en udsendt attaché, som bistår blandt andre danske forsknings- og videregående uddannelsesinstitutioner med:

  • Matchmaking: De hjælper danske forskere, forskningsinstitutioner og universiteter samt forskningsråd og offentlige myndigheder med at skabe netværk og partnerskaber med relevante partnere i det pågældende land. Det kan konkret ske ved, at attachéerne bidrager til planlægning og gennemførelse af delegationsrejser- og besøg samt videnskabelige workshops.
  • Markedsføring: De bidrager til at synliggøre og fremme danske forskningsmiljøer og videregående uddannelser. Det kan ske konkret i form af møder, præsentationer, konferencer og udstillinger.
  • Videnoverførsel: De udarbejder rapporter og formidler viden om aktuelle tendenser, som er særligt relevante for danske interessenter.
  • Aftaler: De bistår danske forsknings- og videregående uddannelsesinstitutioner med at indgå konkrete partnerskabs- og udvekslingsaftaler med udenlandske institutioner i det pågældende lokalområde bl.a. med henblik på at øge forskningssamarbejde, den udgående studentermobilitet samt tiltrækning af talent.

Institutionerne bag ICDK

ICDK er etableret i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Kontakt

Karin Ilsøth Rasmussen
Områdeleder
Tlf.: +45 72 31 82 13
Email: kra@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 31. januar 2023