Gå til indhold

Innovation Centre Denmark (ICDK)

Innovation Centre Denmark (ICDK) har syv centre strategisk placeret i innovative hotspots rundt omkring i verden. ICDK bistår den danske triple-helix-model ved at fremme adgang til international viden, netværk, innovation, kapital og markeder.
Kontakt
Karin Ilsøth Rasmussen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 13
Email: kra@ufm.dk

ICDK Global Image

Hvad kan ICDK hjælpe med?

ICDK bygger bro til nogle af de stærkeste partnere inden for forskning, videregående uddannelse og forretningsudvikling i nogle af verdens førende innovationsmiljøer.

ICDK er placeret i Silicon Valley, Boston, München, Seoul og Tel Aviv, og på fremadstormende vækstmarkeder i Shanghai og Bangalore.

Fokusområderne for ICDK er især grønne teknologier, informations- og kommunikationsteknologi samt sundhed og biotek.

Hvad kan forsknings- og innovationsattachéerne hjælpe med?

På hvert center har UFM en udsendt attaché, som bistår blandt andre danske forsknings- og videregående uddannelsesinstitutioner med:

  • Matchmaking: De hjælper danske forskere, forskningsinstitutioner og universiteter samt forskningsråd og offentlige myndigheder med at skabe netværk og partnerskaber med relevante partnere i det pågældende land. Det kan ske konkret ske ved, at attachéerne bidrager til planlægning og gennemførelse af delegationsrejser- og besøg samt videnskabelige workshops.
  • Markedsføring: De bidrager til at synliggøre og fremme danske forskningsmiljøer og videregående uddannelser. Det kan ske konkret i form af møder, præsentationer, konferencer og udstillinger.
  • Videnoverførsel: De udarbejder rapporter og formidler viden om aktuelle tendenser, som er særligt relevante for danske interessenter.
  • Aftaler: De bistår danske forsknings- og videregående uddannelsesinstitutioner med at indgå konkrete partnerskabs- og udvekslingsaftaler med udenlandske institutioner i det pågældende lokalområde bl.a. med henblik på at øge forskningssamarbejde, den udgående studentermobilitet samt tiltrækning af talent.
Institutionerne bag ICDK

ICDK er etableret i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Senest opdateret 18. maj 2022